30.06.2009

Christian Rigano

Serie A kariyeri parlak olmayıp da bu kadar sevdiğim başka Fiorentinalı var mı diye düşünüyorum da galiba yok. Bu fotoğrafı başka bir şey ararken buldum, Rigano'nun duruşu, taraftarın coşkusuyla iç içe geçmiş ve insanı 5-6 sene öncesine götürüp duygulandıran bir fotoğraf çıkmış ortaya.

Rigano alt liglerde top koştururken 2002'de Fiorentina o malum skandaldan sonra Serie C2'ye düşürülünce transfer edilmişti. İlk sezonunda takım C1'e yükselirken oynadığı 32 maçta 30 gol atarak kariyerinde istatistiksel anlamda zirveye çıktı. Fiorentina Serie C1'e yükselmişti ama o sezon Serie B'yi 24 takıma yükselttikleri için Fiorentina itiraf etmek gerekirse pek de haklı olmayan bir şekilde C1'i pas geçip B'ye yükselmişti ve Rigano burada 44 maçta 23 gol atıp takımın 6. sırada yer alıp play-off oynaması için en büyük katkılardan birini yapmıştı. Sonraki sezon Serie A'ya geri dönünce Rigano alt liglerdeki Rigano olamasa da kalplerde C2 ve B'deki performanslarıyla yer etti hep. Keşke Serie A'da da mor formasıyla 2-3 sezon aynı form grafiğini tuttursaydı. Hem o kadar çok atmasına da gerek yoktu, 11-12 gol yeter de artardı.

Şu Fiorentina'nın yeniden lige yükselmesi ve Florentia Viola dönemi hakkında da bir şeyler yazmak lazım aslında. Cecchi Gori'den sonra gelen Andrea Della Valle dönemine tekabül ediyor o alt liglerden geri dönüş dönemi. Muazzam bir yöneticilik başarısıdır o dönemde yaşananlar ve hala devam eden şeyler. Özellikle de Pantaleo Corvino'nun Sportif Direktör olmasından sonrası. Sakin bir anda biraz da hafızayı tazeleyecek araştırmalarla bu yazıyı sezonun transfersiz geçen döneminde yazmalıyım, sezon içerisinde fırsat kalmayabilir.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO