22.06.2009

Rakibimiz : Tobol (Тобыл Футбол Клубы)

2. Ön Eleme Turu eşleşmeleri sonucu Tobol oldu rakibimiz. Adını ilk kez duyuyoruz, tek bilgiyi de Wikipedia'dan alabiliyoruz. Kulüp ilginç tarihiyle ilgimi çekti, 1967'de kurulmuşlar, sürekli isim değiştirmişler ve 1995 yılından beri Tobol ismiyle devam ediyorlar yollarına. Henüz şampiyonluk kazanamamışlar liglerinde ancak son yıllarda grafikleri fazlasıyla yükselmiş. 2002'den beri ilk 3'ten hiç kopmamışlar.
İlk izlenimler Tromso eşleşmesinde olduğu gibi antrenman yapıp dönüleceği yolunda ancak bende bir tedirginlik var. Avrupa performanslarına baktığımız zaman isimlerine fazlaca aşina olduğumuz takımları elediklerini veya zorladıklarını görüyoruz.

2003'te Polonia Varşova'yı elemişler, Sint Trudien'i de aynı sezon geçmişler ve Pasching'e elenmişler. 2006/2007'de ise Basel'e elenmişler UEFA elemelerinde. Bir sonraki sezon ise Sloven Liberec'i ve Yunan takımı Ofi'yi eleme başarısı göstermişler. Buradan UEFA elemelerine yükselmişler, ismini ilk kez duyduğum Polonya takımı Grodzisk'e elenmişler. Geçen sezon ise 1-0 kazanmalarına rağmen 2-0'lık mağlubiyetin sonucunda Austria Wien'e elenmişler.

Öyle antrenman yapılıp yedek kadroyla rahatça geçilecek bir ekip olmadıkları ortada. Tromso'dan dersimizi almıştık zamanında, yeni bir kaza yaşamamak için ciddiyet ve disiplin lazım. Beklediğimiz kadar basit ve kolay bir lokma değil Tobol.

2 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

Gökhan Zan Galatasaray'da! Yorumunu bekliyoruz Franchi..

Fethi dedi ki...

rakibi küçümsemeye her zaman karşıyım ama rakibi küçültmeyelim diye gerçekleri görmemekde olmaz.

değil kazakistan liginden bir takım milli takımları gelse elimizi kolumuzu sallayarak geçmemiz gerekir.

rakibi hor gormeyelima ama bizde galatasarayız,antreman havasında geçer ıkı maçta

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO