27.06.2009

Fenerbahçe Vargas'ın Peşinde

Dünya tarihindeki en iyi sol beki ellerinden kaçırıp mevcut olan en iyi sol beki almaya niyetlenmişler sanırım. En azından İtalya'da Fenerbahçe'nin 15 Milyon € verirse bu işin olacağı konuşuluyor. Ayrıca Fenerbahçe'nin de 13 Milyon €'ya kadar yükseldiği de yazıyor. Olaya bir Galatasaraylı değil Fiorentinalı olarak yorum yapıyorum elbette. Alırlarsa büyük iş yaparlar, 2 senedir beklenenlerin altında oynayan Roberto Carlos'un yerine kat kat daha verimli bir transfer olur bu. Bunun gerçekleşmesini istiyor muyum ? Tabii ki hayır.. Fiorentina'nın bir seviye daha yükselmesi lazım ligde şampiyonluğa oynaması için, eğer Vargas giderse o seviye bir basamak geri gider yükseleceğine.

Pasqual ile sözleşme yenilendi iki gün önce biraz geç de olsa, bunun yanında Real Madrid'den Drenthe'nin de seneye Fiorentina'da olacağı kesin gibi.. Hal böyleyken Vargas'ı elden çıkaracakları korkusuna kapıldım ben, umarım Drenthe transferinde ne kadar kesin konuşulsa da bir pürüz çıkar önümüzdeki günlerde. Vargas'ın olmadığı bir sol kanat önümüzdeki sene devasa bir boşluğa dönüşür, üstelik orayı Drenthe ile telafi edeceklerini düşününce bu boşluğun büyüklüğü konusunda ciddi endişelerim var. Vargas gitmesin, Drenthe gelmesin, en güzel çözüm yolu budur.

6 yorum:

scapula dedi ki...

Bir 15 milyon da Vargas'a mı verecekler? İhtiyaçları olmadığı hâlde hem de? İmkansız gibi geldi bana. O kadar bütçeleri kaldıysa, Josico - Maldonado ikilisinin yerine harcarlar herhalde. Yani aslında, Juan Vargas değil de Fabian Vargas'ı alsalar çeyrek fiyatına, yalnızca önümüzdeki sezonu düşünürsek daha sonuca giden bir hamle olur. Orta sahaları, biraz yumuşak kalmakla beraber, hücum anlamında çok etkileyici bir performans sergileyebilir. Bir de daha defansif bir adam alsalar, misal Poulsen gibi, ortaya iyice güçlü bir kadro çıkıyor:

.... güiza .....
alex ..... topuz
. emre vargas .
.... poulsen ...

Vay be, çok uzun zamandır ilk kez kadro yaptım, o da Fenerbahçe kadrosu.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

şaka gibi çok para bu..

baha dedi ki...

sol acik icin dusunuluyor dostum, carlos giderse yerli bek dusunuyor yonetim. carlos'un yeni esi istemiyormus brezilya disinda yasamak. futbolcu eslerini anlayamayacagim...

firat selcuk dedi ki...

ama vargas sol acıkta sezon sonu cok iyi isler yapsa da esas yeri sol bek.. ihtiyactan sol acık oynadı son maclarda ama tum sezonu sol acıkta goturemez, yerini yadırgar..

baha dedi ki...

katiliyorum ama daum'da mantik aranmaz biliyosun :)

twilost dedi ki...

yok yok vargas bütün solu idare etsin diye isteniyor.. yapılan planlamalar ve gerçek olan transfer iddiaları sol ve sağ beklere bütün kanadı bırakcak bir tarzı gösteriyor.. sağda zaten türkiye'de bunu en iyi yapan gökhan var solda da vargas.. mükemmel 2 kanada sahip olup 4-3-3 ve 4-3-1-2yi oynamaya tamamıyla meyilli bir takım oluşturulcak gibi duruyor.. roma hariç her italyan kulübünü severim(ama juveyi tutarım=) ) fiorentina için kötü olacak evet ama drenthe az buçuk boşluğu doldurur ya =D fenerbahçeye umarım gelecek=)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO