17.09.2009

3'ten Devam | Pana 1-3 Gala


Macta 4 gol olmasina ragmen, macin skoru 3-5 4-4 gibi ucuk bi skorla bitebilirdi desem sanirim abartmis olmam.. Atina gibi bir deplasmanda pek tahmin edilemeyen bir skorla donuyor Galatasaray.. Haydi Basliyoruz postunda yazdigim gibi Besiktas ve Pana maclariyla bu sene ki en ciddi 2 sinavina cikiyordu Galatasaray.. Iki maci 6 gol atip 1 gol yiyerek tamamladi.. bi kere burda ki basariyi ayiralim once.. saniyorum Rijkaard'da ard arda gelen guzel skorlarla beraber iyice zevk almaya basladi bu isten zira karsisinda tum verdiklerini alan bir takim goruyor..

Maca gelince erken gelen gol maci acti bir defa.. Henk Ten Cate mac oncesi ne dusunuyor ise hepsini sil bastan yapmak zorunda kaldi.. Ilk golde Baros'un topu cok guzel donerek onune almasi ve golu hazirlamasi cok onemliydi.. Yerden gelen ortaya defansin hatasini Elano'nuN dogru yerde bulunmasi ve gol sansina veriyorum.. 3. goldede bu faktor one cikti cunku.. Golden sonra Galatasaray 10-15 dakika pana yari sahasinda pek etkili olamasada, Panathinaikos'unda oyle %100 luk bir gol firsatina girmesine izin verilmedi.. Emre Gungor'un erkenden oyuna cikmasi erken bir degisiklik ve 4 stoperin 3unun sakatlanmasi anlamina geliyordu.. Burada Emre Asik'a deginmek lazim cok temiz bir mac cikardi yine.. Sali Emre Tilev laf olsun diye Ibrahim Uzulmez'in onunce ceketimi iliklerim dedi, ben de Emre Asigin onunde iliklerim.. helal olsun tekrar buradan..

Ikinci yariya ilk yaridan farkli olarak orta sahada daha ayaga ve hizli pas yaparak basladik.. Olmasi gereken de buydu zaten oyun bizim istedigimiz skorda ve oyun yapisinda devam ediyordu.. Zaten Galatasaray fazla bekletmeden sahane bir ara pasiyla 2. golu buldu.. Baros'ta milli takimlar dahil son 3 macta 7. golunu atmis oldu.. Kariyeri acisindan son 2 senesi cok parlak geciyor..

2. Golden sonra risk alan Pana mactaki en net pozisyonunu Leto ile buldu.. Leto saga sola artislik yaparken topu alti pastan tikleyemedi kaleye.. Sonrasinda birde direkten donen topu var Pana'nin.. Ardindan Elanonun gol sansiyla buldugumuz frikik goluyle pana'yi nakavt ettik.. Pana taraftari 2 taraftarin olumundenmidir nedir bilinmez pek bi atesli degildi bu macta.. Hep destek tam destek imaji cizdiler.. Kaleciyle ne sorunlari var bilmiyorum ama macin sonuna kadar unutmadan yuhaladilar kalecilerini.. Macin basindan beri defansin arkasina atilan ara toplarla gol arayan pana sonunda tutturdu ve golunu atti.. Daha sonra bir 2. gol ile sahlanma kivilcimi arasalarda izin vermedi buna Galatasaray..

5 Hakemi de ilk defa izleme sansi bulduk.. Hayet yerinde bir karar gibi gozukuyor simdi.. Ceza sahasinda kendini atmak caydirici olacaktir en azindan.. Cizgiyi gecen toplar, hatali kornerler de boylece tartisma konusu olmaktan cikar bir nebze olsun..

Not : 2. Resimde bayragi yirtiyorlarmi, aciyorlarmi anlamadim bir turlu..

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Ya da bayrağı yakmaya mı çalışıyorlar :) belli değil inşallah olumsuz bir şey değildir.

El Furibundo_Bjk dedi ki...

Yakmışlar bayrağı.
http://img142.imageshack.us/img142/8701/76301410489169641209449.jpg
Öyleyse ForzAEK =)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO