10.09.2009

Eurobasket 2009 : Türkiye 87-69 Polonya

Efes Cup'taki halimizden eser yok şimdi.
Rakipler ızdırap içinde,
tırsıyor şimdi...


Maç üzerine söylenecek bir şey yok, resmen gövde gösterisi yapıyoruz. Tamam bu turnuva özelinde bir Bulgaristan, her ne kadar ev sahibi olsa da bir Polonya bizim rakiplerimiz statüsünde değiller. Belki biraz Litvanya ekolünden ötürü üst sıralarda yer alabilecek bir takım.

Harika bir maç çıkardık Polonya karşısında, basketbolun doğrularını yaptık. Doğru oyunu oynadıktan sonra da şutlar girer/girmez, top kaybı yapılır/yapılmaz gibi dertlerimiz olmaz. Polonya karşısında oynadığımız gibi oynadığımız sürece şu turnuvada karşımızda durabilecek takım yok.

Tam bir takım gibi oynadık, sivrilen 2 oyuncu vardı: Ersan İlyasova 18 sayı 8 ribaund, Ömer Aşık 22 sayı 8 ribaund ile oynadı. Bunun dışında çok yüzdeli oynadık. Topu çevirmemiz, setleri layıkıyla oynamamız bu yüzdemizin yüksek olmasını sağladı. Bu iki oyuncuya Hidayet'i ekleyebiliriz ki kendisi 3. çeyrekte tam Polonya ayağa kalkmaya çalışırken üst üste 2 üçlük yollayınca bitti adamlar. Hele ikincisinden sonra hakemler maçı bitirse hiç bir Polonyalının itirazı olmazdı diye düşünüyorum.

Maç içindeki istatistiklerimize ise buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi turnuvanın bundan sonraki statüsüne gelelim. 4 gruptan ilk 3'e girenler 6'şarlı 2 grup oluşturuyorlar:

A Grubundan Gelenler : Yunanistan 3-0, Hırvatistan 2-1, Makedonya 1-2
B Grubundan Gelenler : Fransa 3-0, Rusya 1-2, Almanya 1-2

A ve B gruplarından gelenler E grubunu şu şekilde oluşturuyorlar:


C Grubundan Gelenler : Slovenya 2-1, Sırbistan 2-1, İspanya 2-1
D Grubundan Gelenler : Türkiye 3-0, Polonya 2-1, Litvanya 1-2

C ve D gruplarından gelenler F grubunu da şu şekilde oluşturuyorlar :


Gördüğünüz üzere grup sonuncusuna karşı alınan skorlar bu gruplarda siliniyor. Bu gruplarda da çapraz olarak 3 maç daha yapılacak. Türkiye üzerinden gidersek İspanya, Sırbistan ve Slovenya ile oynayacağımız 3 maçtan sonra her takım 5 maç yapmış olacak ve bu 6'lı gruptan ilk 4 takım diğer gruptaki ilk 4 takımla 1-4, 2-3, 3-2, 4-1 şeklinde eşleşerek Çeyrek Final müsabakalarına geçilecek.

F grubundaki maç programımız ise şu şekilde:

12 Eylül 2009 / 16:45
Türkiye - İspanya

14 Eylül 2009 / 22:00
Türkiye - Sırbistan

16 Eylül 2009 / 22:00
Türkiye Slovenya

Slovenya maçı F grubunun son maçı olması sebebiyle bizim grubumuzdaki sıramızı belirleyecek maç olacaktır. Gidişata göre az farklı bir mağlubiyet bile bizi gruptan lider çıkartabilir, ya da diğer grubun ilk 4 takımı belli olmuş olacağından ötürü rakip seçme lüksüne sahip olabiliriz.

Çeyrek final ve sonrası için rakipleri konuşmak için henüz erken. Biz önümüzdeki maçlara bakalım. 1 maç kaybetme lüksümüz var. O mağlubiyete rağmen 3'lü avarajda öne geçebilme şansımız var. Grup maçları sonunda Yunanistan'dan sonra en skorer takım durumundayız.

Önümüzü görüyoruz, yolumuz açık. En üst dereceye bile neden olmasın diyecek seviyeye geldik takımımızı izledikten sonra.

Şu turnuvaya bu halde başlayıp, diğer takımları gördükten sonra Yunanistan ile oynayacağımız bir final güzel olmaz mı yahu ?

6 yorum:

demiycem dedi ki...

izlerken zevk aliyoruz resmen.. bir yunan bir ispanyol taraftarinin her zaman aldigi zevki biz yeni yeni tatmaya basliyoruz ve hicte vazgececek gibi degiliz.. cok umutluyum cok.. son olarak omer asik'a hayran kaldigimi belirtmek istiyorum.. biraz fizikle nba'e de aranan adam olur soyliyim..

demiycem dedi ki...

bu oyunla devam edersekde ki edecegiz gibi gozukuyor ve de ispanya'nin adinin altinda ezilmezsek su kotu ispanya'yi yenmememiz icin tek bir sebep yok.. ispanya'yi yendigimiz an bu isin %50 si biter zaten..

os dedi ki...

@demiycem: zaten ispanya'yı da yenersek direk o maçtan sonra kupayı versinler bize..

yazık basketbolcular da insan, terlemesinler yorulmasınlar yok yere..

kaç tane maç oynanmasın boşu boşuna..
sakatlık olur bela olur gerek yok :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Diğer gruptan Yunanistan dışında kim gelirse gelsin eleyecek gücümüz var gibi gözüküyor bu nedenle bu grupta her maçı kazanmaktan ziyade uygun bir rakiple eşleşilecek pozisyona yakalamak hedeflenmeli.

anonim dedi ki...

yemin ediyorum size, o üçlükleri birlikte attım, o blokları birlikte koydum, o ribaundları birlikte aldım ve uzun zamandır böylesine çoşkulu ve heyecanlı bir maç izlemedim. helal olsun!

teletabi dedi ki...

İspanya şu ana kadar beklentilerin epeyce altında kaldı. Onları ve genç sırbistanı da ciddiye alırsak yeneriz. Üçte iki şart adam gibi ilk sekize gidebilmek için.

Ender Arslan için ise başka bir şeyler söylemek lazım. En iyi turnuvasını çıkarıyor. Ömer Aşık da dün yıldız gibi oynadı. Çok iyi gidiyoruz. ciddiyeti bırakmaan devam edersek madalya almamak için hiç bir neden yok.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO