7.09.2009

Gilardino'dan Amauri Yorumu

"Aramızda Amauri konusunu hiç konuşmadık ama tek bir oyuncu takımın sorunlarını çözemez. Amauri korkutucu ve çok güçlü bir isim ama biz yine de bir şekilde Gürcistan'da 3 puan almayı başardık. Bundan sonrası federasyonun ve milli takım yetkililerinin kararı."

Açıklamalar yine elemelerle ve kendisiyle ilgili konuşmalarıyla devam ediyor. Biz Amauri konusuna bakalım. Aramızda konuşmadık diyor ve pek de sıcak konuşmuyor Amauri'nin takımda oynaması konusunda. Sanırım takımdaki bir çok ismin de ortak düşüncesi olmalı bu, yoksa durduk yere basına karşı böyle açıklamalar yapamaz takım arkadaşlarını da hafiften işin içine katarak.

Bana göre İtalya'ya gereken adam Amauri gibi bir isim değil. Amauri yine iş yapar, golünü atar da kendilerine lazım olan şey Rossi gibi bir isim. Formda bir Rossi İtalya'nın oyun yapısına çok uygun. Orta saha oyuncuları ayrı ayrı yetenek, bu adamlara gereken şey de Toni ve Amauri gibi hedef adam değil, hareketli ve seri oynayabilen bir isim. İş güçlü değil teknik forvette bitiyor. Aslında üstüne düşülse Rossi-Gilardino efsane bir ikili olur.

2 yorum:

ugur dedi ki...

kusura bakma ama franchi sana katılmıyorum. amauri hava toplarında iyi, bitiriciliği ve top tekniği yüksek bir forvet. italyanların hücum hattına güç katacak çok uygun bir isim. brezilya milli takımında oynamasını ne kadar çok istesem de, onların sistemine uygun değil. ancak italyanlara yararlı olur.

firat selcuk dedi ki...

zaten ben de amauri basarısız olur demiyorum, kadroya oturur isini gucunu iyi yapar da esas lazım olan oyle guclu-kuvvetli adam degil.. daha baska seyler lazım bunlara devamlılıgı saglamak icin.. amauri 30 yasında sonucta.. 2, bilemeden 3 sezon oynar..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO