2.09.2009

Adrian Mutu & Chelsea

Mutu konusuna pek girmemiştim şimdiye dek. Aldığı cezayı ödeyene dek oynamaması gibi bir ihtimal var. Cezayı hemen ödeyemeyeceği açık, hatta kariyerinin sonuna kadar kazanacağı parayı sadece bu cezayı ödemek için bile kullanabilir. Hatta yetmeyebilir bile kazanacağı para, zira kendisi 30 yaşında ve önümüzdeki 5 yılda en iyi ihtimalle 10 Milyon € civarı kazanabilir. Ya da mecburen bu vakitten sonra Suudi Arabistan veya Katar'a doğru yelken açacak Süveyş Kanalı'ndan geçip ve 5-6 yılını sıcak yarımadada tatil yapıp arada futbol oynayarak geçirecek. Yıllık 4-5 Milyon € kazanırsa 34'ünde son bir Avrupa veya Romanya seferi yapar. Tabii cezayı ödeyene dek futbol oynamasına yasak gelmezse. Eğer cezayı ödemezse futbol oynayamaz kararı verilirse de şimdiye kadarki tüm birikimini veya daha fazlasını Abramovich'in ellerine bırakacak. Bu noktadan sonra Mutu'nun bugün Romanya'nın kampında yaptığı açıklamalara kulak verelim :

- "Tüm kararlara saygı duyuyorum ancak verebilecek bir 17 Milyon €'ya sahip değilim. Sanırım dünyada 4-5 oyuncu bu parayı tek seferde verebilir. Çözüm bulmaya çalışıyoruz, umarım Chelsea ile anlaşabiliriz çünkü 17 Milyon € büyük bir miktar. Floransalılar'a destekleri için teşekkür ederim, Palermo karşısındaki tutumlarıyla bana bu mücadelede yalnız olmadığımı hissettirdiler. Bu süre zarfında bana destek olan tüm Romanyalılar'a teşekkür ederim ayrıca. Umarım insanlar bana yardımcı olacaktır ancak bu para toplama gibi bir şey olmamalı. Romanya Milli Takımı'na döndüğüm için de çok mutluyum..."

Devamında oynanacak milli maçların öneminden bahsediyor, uzatmayalım açıklamaları.

Ben Mutu'nun futbol oynamasına engel olacak bir cezanın verileceğini sanmıyorum. Yetkililerin az çok kafası çalışıyordur herhalde, adam futbol oynamadan bu cezayı nasıl ödeyebilir ki ? Chelsea de insafa gelir biraz, sanki Mutu'dan gelecek paraya çok ihtiyaçları varmış gibi diretmeleri gereksiz bir inat olacak sadece.

6 yorum:

Can dedi ki...

gavur bunlar.her kuruşunu alırlar.ödeme planını esnek tutarlar tahminimce. bize kalsa canın sağolsun deyip orta yol buluruz.

readarea dedi ki...

chelsea nin ihtiyacının olup olmaması mutunun çarptırıldığı cezayı etkilememeli eğer öyleyse riberyde bayerni bırakıp gitsin ronaldo madiridi bıraksın böyle bir mantık olmaz ha dersinizki ceza çok fazla olmuş düşürülmeli yada alternatif çözümler üretilmeli anlarım ama chelseanin ihtiyacımı var istemesin fikri yanlış olur

MBC dedi ki...

nezaman mutu adini duysam hep bu ödemesi gereken rakam aklima gelir..

bizleri aydinlatigin icin tskler..
buarada bende yeni bir blog kurdum.. eger beni listene eklersen sevinirim.. tskler..

www.yesilortam.blogspot.com

firat selcuk dedi ki...

@readarea,
chelsea'nin ihtiyacı mı var derken, tek seferde 17 milyon isteme ihtimalini soyledim.. yoksa ortada bir ceza varsa chelsea bunu soke soke alacak..

Thiam Jaba dedi ki...

ya bu futbolcu ne zaman 17 milyon euro kazanmış, uyuşturucu kullanmış zaten adam kendini zor buldu. bence bu ceza çok abartılı.

Adsız dedi ki...

Yaw nedendir bilinmez bizim eve haciz gelse daha üzülürdüm şu Mutunun durumu için seviyorum bu adamı bee

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO