9.09.2009

Eurobasket 2009 : Türkiye 94-66 Bulgaristan

Dün akşamki güzel galibiyetimizi, bu akşamki galibiyetle perçinledik. 2 maçımızı da alarak üst tura çıkmayı garantiledik. Bulgaristan her ne kadar zayıf bir rakip olarak görünse de, sonuçta bu turnuvaya katılmaya hak kazanmış bir milli takım. Zaten bizim geleneksel hastalığımızdır ülke olarak bu tip konsantrasyonu zor maçları zora sokmak ve hatta kaybetmek. Bugün öyle olmadı, rahat bir galibiyet aldık.

Maç için söylenecek pek fazla bir şey yok, 24-15'lik bir ilk çeyrek, 53-28'lik bir ilk yarı sonucu var ortada. Maçın başından itibaren koparttık oyunu. Bütün oyuncularımızı değerlendirmeye çalıştık. 3. çeyrekte 9-0'lık bir Bulgaristan serisiyle farkın 18 sayıya kadar düşmesine rağmen aynı oyuncularla devam edildi ve son çeyrekte fark tekrar yükseldi.

İlk maçta yakaladığımız fevkalade serbest atış yüzdesi, standartlarımıza geldi: 19/28. Yine milli takımımızın standartına göre vasat bir yüzde. Bunu arttırmamız diğer maçları bir boy önde bitirmemizi sağlayacaktır.

Dün bahsettiğimiz gibi Ömer Onan ve Engin Atsür oynamadı.. Semih Erden'in oynadığı 4 dakika ise 2 sayı, 1 ribaund, 3 top kaybı ve 5 foul ile sonuçlandı. Aklı başında bir basketbolcunun yapacağı istatistikler değil bunlar. Kendisine karşı cephe almak istemiyorum ama, olacak iş değil. Kendisini de oynamamış oyuncularla bir tutuyorum.

Bu 3 oyuncunun dışında kalan 9 oyuncudan 2'si Ersan ve Hidayet 2. yarıda dinlendirildi. 15'er dakika oyunda kaldılar. Buna rağmen Ersan İlyasova yüksek bir yüzdeyle 16 sayı / 7 ribaund yaptı, Hidayet ise 8 sayı / 3 ribaund / 2 asist.

Geriye kalan 7 oyuncumuzun hepsi ise 20-28 dakika arasında bir birlerine yaklaşık süreler aldı. Ömer Aşık ve Oğuz Savaş aldıkları 23'er dakikalık sürede aynı istatistiğe imza atarak 10 sayı/ 7 ribaund yaptılar.

Sinan Güler bıraktığımız gibi, görev adamı, yüzdeli şutlarıyla takımı diri tuttu. 14 sayısına 4 ribaund ekledi.

Barış Hersek 7 sayı
attı, Kerem Tunçeri 7 asist ile yıldızlaştı.

Litvanya maçında bahsedip nazar değdirmek istemediğim Ender Arslan ise resmen alev alev yanıyor. 3 sayılık şutlarda 5/7 isabet sağlayan Ender hepimizi şaşırtmaya devam ediyor. O savrukluğunu üzerinden atmış gibi duruyor. Gerçi kaçıncı şampiyonası ve 26 yaşına gelmiş bir oyuncu kendisi.

Maçın genelinde kondisyon olarak iyi durduk, oyuncuların sürelerindeki ayarlamaların bunda faydası var tabi ki. Güçlüyüz, diriyiz ve savunmamızı da layıkıyla yaptıkça iyi bir derece almamak için hiç bir sebebimiz yok.

Polonya
maçında alacağımız bir galibiyet, dosta güven düşmana korku salacaktır. İlla ki gereklidir.

1 yorum:

mumtaz dedi ki...

Semih Erden konusunda kesinlikle katılıyorum sana. Başarılı olmamız için herşeyin bu denli uygun geliştiği bir ortamda umarım Semih faktörü bizim için problem yaratmaz ilerleyen maçlarda. Benim maç sonu karalamam için:

http://www.mumtazdemirci.com/avrupa-basketbol-sampiyonasi-turkiye-bulgaristan/

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO