24.09.2009

Sinyor @Artemio Franchi

61/62 ve 63/64 sezonlarında Sinyor Can Bartu mor forma ile futbol arenasında boy göstermekteydi. Bu iki sezonun arasında bir Venedik(Venezia) seferi yapıp geliyor. Kendisi Fiorentina'da oynadığı dönemde finalde kaybedilen Kupa Galipleri Kupası'nda görev alarak Avrupa'da kulüp düzeyinde bir kupada ve Kupa Galipleri Kupası'nda final gören ilk Türk oyuncudur. 10 Mayıs 1962'de Artemio Franchi'de oynanan ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkmış. O maç 1-1 sonuçlanmış ve o dönemde nasıl bir statü varsa rövanş maçı 5 Eylül 1962'de yapılmış. O maçta Can Bartu sahaya çıkan 11'de değilmiş, çünkü kendisi Venezia'ya gitmişti.

Bu fotoğraf 4-5 gün önce maille gelmişti bana, ekledim-ekliyorum derken bir de baktım ki ben buraya yazarken İyi Orta Gol Olur'dan adaşım Fırat da eklemiş fotoğrafı.

5 yorum:

FIRAT dedi ki...

Fiorentina deyince akla gelen ilk kişi sensin...Senin bloğa daha çok yakışmış bu fotoğraf.

Monte Cristo dedi ki...

nerede bulduğumu hatırlamıyorum ama benimde direk aklıma sen geldin yolladım maille.

güzel durmuş.

Kaan Eren dedi ki...

Çok aradım signor un Fiorentina formasıyla fotoğrafınıda bulamamıştım çok iyi oldu, kendisine duyduğum saygı kelimelerle anlatılamaz. Futbolculuğu yanı sıra kişiliğiylede Italyadada çok saygın bir futbolcu olmayı başarmış signor u saygıyla selamlıyorum.

Aranızda Can Bartu'nun Fiorentina'da giydiği forma numarasını bilen varmı?

Onur Erdem dedi ki...

Kupa Galipleri Kupasi finalinde oynamamistir Can Bartu, oynadigi bilgisi yanlis aksettirilmektedir uzun suredir.

Isin dogrusu surda: http://en.wikipedia.org/wiki/1961_European_Cup_Winners'_Cup_Final

Onur Erdem dedi ki...

Pardon daha once Cengiz Alpman dahil bircok kisi 1961 finaline atifta bulunmustu "Can Bartu ilk Kupa Galipleri Kupasi zaferini yasamisti" diye, bir an burada da oyle yazilmis gibi geldi dikkatli bakmayinca. Sizin yazdiginiz dogrudur, bir sonraki sene Atletico Madrid'e kaybedilen finalde oynamistir.

Yalniz bir seyi yine de duzeltmekte fayda var. Kupa Galipleri Kupasi sadece 1961 finalinde deplasmanli 2 mac uzerinden oynanmistir. 1962'deki finalin iki mac olmasi, ilk macin berabere bitmesi nedeniyle tekrar maci oynanmasindan kaynaklanmaktadir. 10 Mayis'taki mac Franchi'de degil Glasgow'un Hampden Park sahasinda oynanmis, 5 Eylul'deki tekrar maciysa Stuttgart'ta oynanmistir.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO