22.09.2009

Serbest Düşüş : Lyon 0-1, Roma 1-3

İlk fotoğraf Fransa'daki maçtan, onunla başlayalım. 4 gün arayla iyiye mi gidiyoruz derken bir anda dibe vurduk ve olduğumuz yere saplanıp kalmamızdan korkuyorum. Lyon maçında aslında güzel başlamıştı her şey, bir deplasman takımı olarak ortalamanın üzerinde pozisyon buluyorduk. Gol atıp da şansın yardımıyla 3 puanı kapar mıyız derken kötü bir hakem kararıyla maçın yıldızı forvet oyuncularımızdan biri olabilecekken kalecimiz Frey oldu. Gilardino dirsek attığı gerekçesiyle oyun dışı bırakıldı ve o dakikada takımın ibresi terse döndü. Oynayan ve rahat pozisyona giren takım ağır bir kırmızı kart kararıyla kendi sahasına kapanınca tüm planlar altüst oldu. İkinci devre vasat Mutu'nun yerine Jovetic girecekti ve Gilardino-Jovetic ikilisiyle rakibi vuracaktık ana plana göre. Üstelik o karar önümüzdeki maçı da etkiledi haliyle, Gilardino tribünde olacak. Belki bu maça iyi başlamanın ve güzel oyunun aniden terse dönmesiyle haftasonu oynanan Roma maçında da yokları oynadık.
İlk yarı biterken Roma'da skor 3-0'dı. Bu da demek oluyordu ki formalite icabı bir ikinci yarı oynanacaktı. 4 gün öncenin mimlisi Gilardino eski tabirle "şeref golü" attı ve 3-1 bitirdik o maçı. Roma maçının özetini bile izlemedim henüz, fırsat olamadı, o yüzden pek kesin konuşamıyorum ama bakmak da istemiyorum doğrusu. Çünkü kötü ve vasat oyunla birlikte hatalı goller yendiğini düşünüyorum. Özellikle son sezonda formu Roma taraftarlarınca bile sorgulanan ve çatlak seslerin yükselmesine sebep olan Totti iki gol attı ve Roma'yı galibiyete koşturdu. De Rossi de cilasını attı desek doğru bir deyim kullanmış oluruz.

Yarın bir Sampdoria maçı var, içeride puan vermemeliyiz bu maçta. Yoksa iş daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bu haftaki 4 günde 2 maç içeren seriden 6 puan çıkarmak şart. Yoksa twitter'a düştüğüm nottaki gibi 4. olmamız bile hayal olur bir süre sonra. Şampiyonlar Ligi macerasına hiç gitmiyorum, Fiorentina şimdiki formuyla 4. torba takımından farksız bir performans sergiler.

1 yorum:

Kaan Eren dedi ki...

Aynen katılıyorum Lyon deplasmanından en azından 1 puan çıkarabilmeliydik, Sampdoria maçıda çok zorlu geçicek yanılmıyorsam hala namağluplar ve moralleride epey bir yerinde eğer Sampdoria'yı devirebilirsek ilk 4'te olması muhtemel ya da şuan öyle gözüken bir rakible aramızdaki puan farkını 3 puan aşağıya çekeceğiz. Artemio Franchi tribünlerine çok iş düşecek Sampdoria maçında...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO