30.09.2009

Bizim Suçumuz Ne ?

Öncelikle alkışlarımız Star TV'ye gelsin, Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncısı olarak 2. haftanın en önemli 2 maçından birini yayınlamayı tercih etmediği için. Bayern Münih-Juventus maçını izleyemeyeceğiz Manchester United ve Beşiktaş maçları olduğu için, bari dün oynanan bu güzel maçı yayınlayın, o da yok. Büyük Kaçış adı altında yayınladıkları Prison Break bir hafta gecikebilirdi değil mi ? Güzelim maçı laptop ekranında p2p tv programlarının başında izlettiniz bize, yazık diyebiliyorum sadece. Geçen sezonki şifreli yayın rezaletinden sonra bu sezon iyice coştular, maçları da yayınlamıyorlar artık. NTV Spor, Serie A'yı alır ama tanıtım yapılırken Fiorentina'nın esamesi okunmaz, lige yeni çıkan takımların bile adı anılır tanıtımlarda ama ligi 2 sezon üst üste 4. bitirip 2 sezon önce de UEFA Kupası'nda yarı final görmüş takımın adı anılmaz. Diğer yanda Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncısı günün en önemli maçını yayınlamaz, kurban yine Fiorentina olur. Nasıl bir kısmet nasıl bir şans anlamadım gitti ya, iyice gaza gelsem kasıt var diye haykıracağım sağa sola.

Aklıma A.R.O.G. geliyor ister istemez.. Arif 1.000.000 öncesine gönderilip Hacı Bakkal ile konuşmasını tamamladıktan sonra isyan ediyordu ya hani, o sahne işte : İşimizi kuruyoruz uzaylılar kaçırıyor. Aile hayatına geçiyorum başka zaman dilimine gönderiyorlar beni. Hiç bi' fantastik filmde olmayan şeyler benim başımda!

Ekleme, Saat 22.03 : ntvmsnbc.com'daki yayın akışlarına göre bu haftasonu ne NTV de ne de NTV Spor'da İtalya Ligi maç yayını gözükmüyor. Fiorentina ile ne alıp veremediği var NTV'nin ? Çok merak ediyorum, sorunları dertleri nedir bizim takımla ? Roma maçı yayınlanmıyor, Lazio maçı yayınlanmıyor, Fiorentina'nın hangi maçını izleyeceğiz biz ? Şaka mı bu yapılanlar ?Umarım Lazio maçımızın yayınlanmaması diye bir şey söz konusu değildir.

Ha bir de, maç yayını geçe 00.30'da banttan olacaksa hiç yayınlanmasın daha iyi. Maç çoktan bitmiş, Lazio ve Fiorentina'yı tutanlar maç sonucuna ulaşmış, maçın içini dışını çoktan okuyup bitirmiş olacak. Maçı yayınlamanın da anlamı kalmayacak.

12 yorum:

Kaan Eren dedi ki...

Aynı şeyleri dün bende düşündüm ve star tv ye epeyce bir salladım ertesi gün okulum olmasına ve sabah 6.30 da kalkıcak olmamam rağmen özetleri izlemek için 00.00 da tv başına geçtim ama hala büyük kaçış(!) ekrandaydı saati geçmiş olmasına rağmen ve ben sinirlenip tv yi kapattığımda saat 00.20 olmuş ve hala reklamlar gösterilmekteydi. NtvSpor da bu haftasonu Fiorentina-Lazio maçını yayınlamazsa ikinci bir cinnet süreci yaşıyabilirim.

armgn dedi ki...

bizim suçumuz yok da zaten futbol da artık kitlelerin oyunu olmaktan çıkmıştır. Her turnuva şifreli kanallara geçiyor, bilet fiyatları üç kişinin yemek parası. Türkiye'de kitleler değil zenginler izliyor artık futbolu.

Ozan dedi ki...

memleket italya mı?

firat selcuk dedi ki...

soru banaysa memleket marmaris..

yok soru bana degil de genel olarak "burası italya mı" anlamındaysa yayıncı kuruluslar o haftanın en dikkat cekici maclarını yayınlamak zorundalar, bunun icin para oduyorlar cunku..

Ozan dedi ki...

soru sanaydı. fiorentina sevginin kaynağını öğrenmekti amaç.

firat selcuk dedi ki...

dun de gelmisti bu sevginin kaynagı ne diye, bense 3 hafta once cevaplamıstım bunu kendi kendime :)

http://artemiofranchi.blogspot.com/2009/09/neden-fiorentinalym-ben.html

Ozan dedi ki...

içerlemene gerek yok, görmemişiz o yazını :)

Baris dedi ki...

Az önce reklamını gördüm Ntvspor'da.
Pazar 16:00 Atalanta - Milan.
Başka maç yok İtalya'dan.

Kaan Eren dedi ki...

Hafta içinde Fc. Zurich gibi adını beşiktaş ile eşlesmesiyle duyduğumuz takıma San Siro da yenilen Milan'ın Atalanta maçı veriliyorda Liverpool'u 2-0 yenen takımın Italyanın kalbur üstü takımlarından Lazio ile yapacağı maç yayınlanmıyor tebrik ederiz. Milan tabiki daha büyük takımdır ama insanlara futbol izletmek amaçsa çok yanlış işler yapıyor Türk televizyonu.

Bir lafımda TNT'ye ve bu işin sorumlularına gelsin Fenerbahçe'nin iki maçınında şifreli kanallardan yayınlanıp Galatasaray'ın maçlarını şifresiz kanal olan TNT nin vermesi nasıl açıklanacak. Normalde deplasman maçalrı şifresiz verilmezmi, içeride olsa tamam maça gidicez ama ben ülkemi deplasmanda temsil eden Fenerbahçeyi kahvedemi izlemek zorundayım? Sinirlenilecek çok şey var bu memlekette

firat selcuk dedi ki...

@kaan,
sanırım o anlasmayla ilgili bir sey.. o konuda cok yuklenemiyorum kanallara ama fiorentina konusunda yuklenmek sart, bir ligin yayın hakkını aldıkları zaman haftanın en onemli maclarını yayınlamak zorundalar, pazarlamak icin bu sart.. dokulen, bitmis bir takımın macları yayınlanıyor ama haftanın macı yok.. ntv'de bir milanlı mı var merak ediyorum, nedir bu sacmalıgın sebebi, birileri acıklama yapsa guzel olacak..

Nitin Gupta dedi ki...

Milan'lı var mı bilmiyorum ama Güntekin Onay Inter sempatizanı bildiğim kadarıyla...

Milan maçı vermesinler artık ya. Juve, Inter maçlarını tercih ederim her türlü.

7 kızkardeşin aralarında oynadıkları maçlar mutlaka programda olmalı ama iki lig alınca sıkıntı yaşıyorlar, onlara da hak vermek lazım biraz aslında.

Ama aynı saatteyse de Milan veriyorlarsa Allah top etmesin seni Ntv yani.

firat selcuk dedi ki...

@feyy, aynen de oyle oluyor iste.. 16.00'da fiorentina-lazio var ve ntv spor milan-atalanta macını veriyor cok lazımmıs gibi..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO