26.09.2009

Andrea Della Valle'nin Taraftara Mektubu

Başkanın istifasının ardından taraftara yazdığı mektup :

"Sevgili taraftarlar, bugün görevi bırakma kararı aldım. Bir kaç aydır projelerimizi paylaşmak için tutarlı ve profesyonel bir çalışma yürütüyorduk, bu yüzden başkanlığımın uzun yıllar devam etmesini isterdim ama olmadı. Sizlere ve tüm şehre destekleri için teşekkür ederim. Kulübü Florentia Viola adıyla devraldığımızda hava çok farklıydı, Serie C2'de İtalya'nın küçük kasabaların takımlarıyla mücadele ediyorduk. Bir çoklarına göre imkansız gözüken uzun ve zorlu bir işi başarmak için göreve gelmiştik. Ancak bu uzun yolun sonuna geldiğimizde yaptığımız işle övünüyorduk, kararlı, güçlü ve sert bir yönetimle ve taraftarın tutkuyla takımına bağlanmasıyla bu güzel Floransa şehrinin takımını yeniden Avrupa'da uluslararası alanda mücadele eden bir takım haline getirdik. Bu sadece sportif başarıyı getirmedi bizlere, ekonomik anlamda da önemli seviyede geliştik. Şirket, yöneticiler, taraftarlar, şehrin önceki ve şimdiki yönetimi olarak hepimiz birlik olup "Fiorentina Projesi"ni başarıyla bitirebilirdik ve bitirdik. Üzülerek geçmişteki güzel anları hatırlıyorum, gelen teşekkürler, sıcak ve olumlu tepkilerle kulübün başında olmam için her şeyi yaptınız. Eminim ki gelecekte daha da iyi yönetilen, gerektiği yerde kendi finansal kaynağını yaratabilen ve büyük organizasyonlarda kupalar alan bir kulüp olacağız. Bu rüyanın gerçek olması için gereken en önemli şey zaman, bir de finansal kaynaklarımıza yenilerini katacak olmamız. Karşılıklı güven ve bir olursak hepsinin üstesinden geleceğimizi bilmemizin yanında biraz sabır ve azim de gerekiyor, bu konuda bana güvenebilirsiniz. Bunları sağlayabilirsek yeni gelen yöneticiler de bizlerle aynı şeyleri hissedip paylaşır, fikirlerimizi ve projelerimizi sürdürüp amacımıza ulaşmamıza katkı sağlar.

Bu fırsatı elime geçirmişken bugüne dek Fiorentina adına çalışmış herkese teşekkür ediyorum. Yönetim kurulunda birbirine bağlılıkla çalışan, o profesyonel ekibi de sevgiyle kucaklıyorum, onlarla birlikte güzel sonuçlar bizim çok yakınımızda. Sizlere söz vermek isterim ki gerçekten iyi bir Fiorentina isteyen bu insanlardaki mor forma tutkusunda hiç bir değişiklik olmayacak.

Andrea Della Valle"


Genelde aynı şeyleri tekrar edip durmuş, ben olmasam da her şey iyi olacak mesajı vermek istiyor. Bir de bunu üzerinde İtalyanca'dan İngilizce'ye hazır olarak çevirip oradan Türkçe çeviriye uğraşınca arada basit cümleler geliyor, o da işin kusuru olarak kalsın artık ne yapalım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO