26.09.2009

Fenerbahce'nin 2. Golu ve Antalyaspor Defansi

Franchi ile nette konusurken bir fikir alayim diyerekten sordum kendisine "Fenerbahce'nin 2. Golu ve Antalyaspor defansi" adli bir kitap cikarsam mi diye ? Ustune de ekledim : Stephen King meslegi birakir "Ben boyle vahset gormedim" diyerekten, kitabim da best seller olur dedim.. Tabii ki yadirgamadi ve bende alirim lan tarzinda bir seyler soyledi..

Mehmet Ozdilek 90. dakikada Dimyat'a pirince gitmeye calisti.. Haliyle elindeki bulguru da, puani da verdi Fenerbahce'ye.. Hayir anlarim butun mac 3 puan icin calisirsin, sayisiz pozisyonlar harcarsin, su futbolumuza 1 puan yakismiyor felsefesiyle gemileri yakip saldirirsin, bir derece anlarim.. Ama mac boyunca silik silik futbol oynadiktan sonra bir de 75-85 arasi yari sahandan bile cikamayip, belki de sene sonunda altin degerine ulasacak 1 puani simariklikla riske atarsan, sifir denen rakam ile odullendirilirsin.. Manisa'nin zaman gecirerek yaptigi hatayi tekrar etmemek istediler belki de ama biraz degil baya bi' abartiya kactilar sanirim.. Sezonun ilk haftalarinda soyledigim derbiye 9'da 9 ile cikma fantezisi gerceklesecek sanirim..

7 yorum:

Nitin Gupta dedi ki...

Mehmet Özdileği bir Beşiktaş'lı olarak severim, çok severim. Antalyaspor'dan son yıllarda tribünde olanlardan dolayı hoşlanmıyorum ama Mehmet Özdilek hatrına en azından düşmesinler diyorum.

Futbolcularına sanırım Mehmet hoca gidin demiştir. Eğer oradan gol çıkarsa kahraman olacaktı fakat döndü gol oldu, rezil oldu.
Oysa ki puan kaybetmemiş Fenerbahçe'den 1 puan bile olsa onlar için ekstra puan olacaktı. Yarın öbür gün bu 1 puana ihtiyacı olabilecek bir takım Antalyaspor.

Mehmet hoca hata yaptı ama daha genç. Hata yapa yapa öğrenecektir. Tabi Galatasaraylıların mesela tepki göstermesi normal ve haklı.

firat selcuk dedi ki...

aslında olay galatasaraylı olmaktan farklı bir sey bence.. o pas atıldıgı anda sasırmayacak futbolsever cok azdır.. mac 2-1'ken 3-1'e gidiyor olsa normal karsılarım da puana ihtiyacı olan kucuk takımın oylesine onemli bir hata yapmasını anlayamam dogrusu.. goruntuyu gordugum anda son yıllarda bir futbol macı izlerkenki en buyuk saskınlıgımı yasadım.. o an sahadaki renklerin ve isimlerin hic onemi yoktu kendi adıma konusacak olursam, amator veya alt seviye liglerde bile kolay kolay gorulemeyecek bir gol oldu o..

keyalcindag dedi ki...

Fenerbahçe maçı o kadar rölanti oynuyorki küçük takımlar bu duruma aldanıyor. Şimdi bir bakın Fenerbahçe sanki maçta galipmiş gibi bir tempoda maçı sürdürüyor. Antalyaspor'da son dakikalarda bir iki pozisyona girince kendilerini olduklarından fazla gördüler. Maçın hakkı kendi galibiyetleriymiş gibi saldırmaları sonları oldu haliyle.

Fenerbahçe tarafından bakarsak bol pozisyona rağmen kötü bir oyun vardı onlar adına sahada. 7'de 7 yapmış bir takım hakkında bunları söylemek belki doğru değil ama gidişleri iyi gidiş değil. Umarım Daum efendi aklını başına toplar. Saat sabah 5'lere kadar mesai yaptığı gibi açıklamalar yapıyormuş ama hücum anlamında son 3 haftadır gelişmeden çok gerileme var. Eğer o kadar mesai yaptığını iddia edip bu duruma bir çözüm bulamıyorsa bence istifa dilekçesini başkana sunsun.

demiycem dedi ki...

@feyy

galatasarayliliktan ziyade sende soylemissin yarin bu puan antalyaspor'a lazim olacak.. bunun bilincinde olmaliydi sadece mehmet ozdilek.. yoksa bende severim kendisini..

Nitin Gupta dedi ki...

Ben Galatasaray'lısınız diye tepki gösteriyorsunuz demedim ve yargılamadım, yalnız bunu söyleyeyim. Yanlış anlaşılmak istemem ama Beşiktaş aynı durumda olsa ben tepki gösterirdim mesela.

Neresinden bakarsan bak rakip taraftar için cins bir durum.
Galatasaray'ın, Antalyaspor'un Fenerbahçe'den alacağı puana ihtiyacı yok gibi görünüyor şu an tabi, o ayrı bir mevzu.

Keza cidden Antalyaspor için ekstra puan olacaktı, bence yazık ettiler.

Sonuçta Mehmet Özdileğin kariyerinde ki ciddi hatalardan biri oldu bu pozisyon. Yarın öbür gün 1 puanla Fenerbahçe şampiyon olursa mesela Antalyaspor'un da buna katkısı olmuş olacak. :)

firat selcuk dedi ki...

yok ben tepki gostermedim zaten o seye, sadece boyle uzun yıllardır gormedigimiz bir pozisyon oldugu icin rengin ve formanın onemi yok demek istedim.. hani galatasaray atsa veya yese bile ben yine bu pozisyona agzım acık bakardım :)

zaten sampiyonlugu ve kume dusmeyi boyle uc noktalardaki hatalar belirleyecek.. tabii boylesi hatayı bir daha gorur muyuz orasını bilemem :)

07GENÇLİK dedi ki...

merhaba
ben mactaydım arkadaşlar gercekten fenerbahce cok iyi değildi ama ne de olsa kaliteli ayakları var onun için atakları tehlikeli oluyor ama inanın televizyonda sadece fenerin pozisyonlarını gösterdi mücadeler olarak antalyasporda gayet iyiydi ilk 10 dakika biraz fener baskısı vardı birde 70 den sonra ortasaha yoruldu antalyada ertuğrul özellikle ayrıca hakan özmert de yeterince iyi oynamadı maçı çıplak gözle 90 dakika izleseniz bana hak verirdiniz.Tabi 2.gol ü çok kötü yedik ama o pozisyonda golü antalyaspor bulsaydı ilerideki 3 fenerli bugün idam edilmişti!Birde şu grupmudur nedir onların sebebiyet verdiği çirkeflikler var onlardan bizde şikayetçiyiz kombinemizle zor girdik maça adamlar maç başlamadan 20 tl ye adam aldılar arkadaslarını bedava aldılar vs vs biz zorla girdik rezaletti yani.çoğuda antalyalı değiller.neyse bizim derdimiz çokmuş ama yaslanıp ağlacyacak omuzumuz yokmuş yav..iyi günler

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO