9.09.2009

Serie A Yeniden NTV Spor'da!

Canlı yayınları ülkemizde 2 haftadır askıda olan Serie A nihayet yuvasını buldu. NTV Spor kucak açmış sahipsiz kalan dev lige. Mükemmel bir haber oldu bu elbette, saçma saçma kanallarda reklamların arasında kaybolup gitmiş bir Serie A izlemeyeceğimizin müjdesi oluyor bu. Önümüzdeki önemli maçlar öncesi bu haber iyi oldu, 3. haftadaki Lazio-Juventus ve 4. haftadaki Roma-Fiorentina maçlarını kastediyorum. Her ne kadar Milano derbisini ve Spalletti'nin kellesini alan Roma-Juve maçını kaçırmış olsak da...

Yalnız haber metninde dikkatimi çeken bir detay oldu ntvspor.net'te :

"Milan, İnter, Juventus, Lazio, Roma, Parma başta olmak üzere 20 takımın mücadele ettiği Serie A’nın bu hafta 3. hafta karşılaşmaları oynanacak. Hafta sonundan itibaren Serie A maçları sadece NTV Spor’da ekrana gelecek."

Hepsi varken neden Fiorentina yok ? Lazio, Roma ve Parma'ya oranla açık ara en öndeki takım, 2.5'tan 3 dev takıma en yakın olan takım Fiorentina'nın adının geçmemesi ilginç geldi bana. Ayrıca bu duyuru yapılırken 1 yıl aradan sonra yeniden 7 kız kardeş denen bu devlerin bir araya gelmesini vurgulasalar pazarlama stratejisi açısından daha şık olurdu gibi geliyor bana. Ama ben taktım bir kere Fiorentina'nın neden olmadığına, geçen sezonu kör topal tamamlayan Roma, lige yeni yükselip eski konumuna ulşmak için zorlu bir konumdan geçmesi gereken Parma ve başkentin yine büyük soru işareti olan ekibi Lazio orada, Fiorentina'nın esamesi okunmuyor. Bu takım geçen sezon son 2 haftaya Juventus ve Milan ile birlikte 2. olma savaşıyla girdi. 2 sezondur üst üste 4. oluyoruz memnun olunan bir oyun oynamamamıza rağmen. Son 2 yılda Avrupa kupalarında en fazla puan toplayan İtalyan takımının adı yok, Parma var, Roma var, Lazio var. Ufak bir hata olabilir bu herkes için ama ben Fiorentinalı'yım, görmezden gelecek halim yok takdir edersiniz ki.

15 yorum:

os dedi ki...

demekki fiorentina anca bu takımlarla maç yaparsa yayınlayacaklar... ahahaha

TA dedi ki...

çok üzüldüm yau.yine şifre koyacaklar uyduya.keşke kanal a alsaymış.süper reklam olurdu kanal a için.şifre koymuyorlar.fransa ligi ile italya ligi olsaydı iyi olurdu.bu sene sadece fransa ligini izleyebileceğim.
oda yeterli.

Puskas dedi ki...

serie a da 78 sezonla en çok juventus yer almış fiorentina ise 72 sezonla 5.sırada.şampiyonluk dersek lazionun 1 şampiyonluğu parmanın ise şampiyonluğu bile yok bu yüzden haklısın franchi. gözden kaçırmışlar herhalde.

father vic dedi ki...

milan-inter ve roma-juventus maçlarını kaçıracağımız kadar geç alınmış bir karar da olsa duyduğuma çok sevindim..

ayrıca fiorentina'ya ayıp etmişler hakkaten,bir de fatih terimin eski takımı olması da türk medayası olarak atlanmış..bari onun yüzü suyu hürmetine koysalarmış=)

Kaan Eren dedi ki...

http://baffoni.blogspot.com/2009/09/batigol-firenze.html

Batigolde Firenzede.

Küçük bir hata tabiki bu ama Güntekin Onay gibi İtalyan futboluna hakim bir insanın forsuyla bu yanlışı düzeltmesini bekliyoruz.

Aceto Balsikimo dedi ki...

hele şükür biri aldı şu ligi.. korktum bu sene izleyemeyeceğiz diye

firat selcuk dedi ki...

@Kaan Eren,
mükemmel bir fotoğraf, bende yoktu aldım arşive..

Kaan Eren dedi ki...

@franchi

tahmin ettim ilgini çekebileciğini, bir kaç resimim daha var onlarıda zamanla bloga koymayı düşünüyorum.

Beercholic dedi ki...

puskas'ta inceden ayarı vermiş eheh :)

firat selcuk dedi ki...

@puskas,
senin bilgiler biraz hatalı olmus ama, lazio'nun 2 sampiyonlugu var.. 3 kere de 2. olmuslar, biz de 5 kere 2. olmusuz..

Francesco Totti dedi ki...

roma'nın avrupa ve ligde fiorentina'dan başarısız olduğunu düşünmüyorsunuzdur heralde?!

firat selcuk dedi ki...

@totti,
bizim takımın en yuksek puan alan italyan olmasının sebebi uefa kupası yarı finali oynaması ve yine geçen sezon şampiyonlar ligi'nde gruptan cıkıp uefa'da yoluna devam etmesi..

lig tarihinde 3 sampiyonlugu var roma'nın, bizim 2 tane ancak son 2 sezonda ligde roma'dan cok daha iyi konumdayız kabul etmek gerekir..

hani guncel kosullarla ligin tanıtımı yapılacaksa fiorentina juve-milan-inter uclusunun ardında yer almalı bu tanıtımlarda.. yok lig tarihinin geneline bakacaksak guncel basarıları goz onunde bulundurmadan, o zaman torino'yu inter-milan-juve'nin bile onunde tutmak gerekiyor.. cunku italya'da futbol demek torino demekti bir zamanlar..

abbot kinney dedi ki...

ben italya'da yasiyorum. ilk ucu tartismak anlamsiz olur cunku rahatlikla soyleyebilirim ki milan - inter - juventus uclusu popularite acisindan diger kuluplerin onundeler. benim gozlemlerime gore arkasindan roma, fiorentina, lazio geliyor ve boylece le sette sorelle'den altisi tamamlanmis oluyor. popularite italya icerisinde gittiginiz bolgeden bolgeye degisiyor tabii ki fakat hangi bolgede olursaniz olun kaliteli bir spor dukkaninda bu takimlarin formalarina ulasmaniz mumkun. son yillarda inter'in (normal olarak) ustunlugu goze carpiyor. 6 kiz kardesin arkasindan ise napoli geliyor. napoli'yi ise parma (7. kizkardes icin gozden uzak gonulden uzak tabirini kullanabiliriz.), sampdoria ve genoa takip ediyor. gelenek degil gunumuzdeki popularite ve trend acisindan konustugumu unutmadan geri kalan takimlarin uc asagi bes yukari birbirlerine yakin seviyelerde olduklarini soyleyebilirim. hemen hemen her takimin fanshoplari var ve kendi sehirlerinde populerler.

Nerazzurri dedi ki...

Hocam gözden kaçmıştır ya yoksa bir İnter'li olarak 10 kere lazio ile oynamaktansa 2 kere Fiorentina ile oynarım futbol izlerim ...

Puskas dedi ki...

Yok ya ayar vermek falan değil niyetim.Gerçekten haklı franchi.Fiorentinanın Parma ve Lazio dan daha köklü olduğunu söylemek istemiştim.Ayrıca evet Lazionun 2 şşampiyonluğu var yanlış yazmışım.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO