11.09.2009

Haydi Basliyoruz !

Kotu takimlarla yapilan on elemeler.. Farkli sonuclar.. Guzel goller.. Guzel futbol.. İnce paslar.. Gulumseten mac sonlari.. Hepsi su ana kadar Galatasaray taraftari icin ruya gibi olsada seviyemizdeki takimlar ile henuz mac yapmamis olmamiz bu iyi tabloya ragmen bir soru isareti olarak kafalarda yer etmisti takima ne kadar guvenirsek guvenelim..

Resmi olarak sezonu erken actiktan sonra Rijkaard ile vura kira ilerleyen Galatasaray sonunda Besiktas ve PAO maclariyla beraber kendini sinama sansi bulacak diyebiliriz..

Gecen sezonun sampiyonu besiktas ile derbi maci ve gecirilebilecek zor deplasmanlardan biri ve ayricada bir avrupa maci olan panathinaikos maci.. Bu iki macin oynanacak futbolundan cok skoru ile ilgilenecektir basin.. Yani Galatasaray cok iyi oynayarak iki mactan 1 puan cikarsa bile idam edilecektir.. Zaten bahane araniyor heycanli heycanli..

Yarin ki maca gelirsek galatasaray cephesinde ciddi bir bicimde yorgunluk; Besiktas'ta ise formsuzluk goze carpiyor.. Ozellikle bu yorugunluk geyigi macin sonlarina dogru bas agritabilir, zaten macin basinda taraftar, atmosfer derken tempoyu vericektir Galatasaray.. Mustafa Denizli ise bana gore ikinci yarinin ortalarina kadar mumkun oldugunca oyunu tutup Galatasaray'i son 15-20 dakikada vurmak isteyecektir.. Zaten macin basinda Galatasaray'in ustune gelmesi, kendisini istifaya kadar goturen bir sonucun cikmasina sebep olabilir..

Rijkaard'in cozmesi gereken tek sey rotasyonu dogru zamanlarda yapmak olacaktir bana gore.. Yanlis zamanda yanlis oyuncunun girmesi veya oyun planindaki herhangi bir siradisilik maci zora sokabilir Galatasaray adina.. Galatasaray kazanirsa ruzgari iyice arkasina alacaktir ayni zamanda besiktasinda 9 puan onune gecmek oluyor.. Besiktas bu maci alirsa ozguven ve moral patlamasi yasayacaklardir, lige tekrar tutunmalari acisindan son derece kritik bir maca cikiyorlar.. Yarin 9'da Artemio Franchi ekibi olarak ben Eski Acik'ta(franchi'nin tesbitiyle stadin en yeni ve ustu kapali tribunu ama eski acik iste..) os Yeni Acik'ta.. Caner de Eurosport'ta yayinda olabilir, olmazsa da umarım O da tribundeki yerini alir.. Franchi ise macin oncesi ve sonrasini aktarmak icin Marmaris'te ekran basinda olacak..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO