3.09.2009

Chelsea 1 Sezon Ne Yapar ?

Chelsea, Kakuta'nin transferinde ihlal yaptigi icin 2011'e kadar transfer yapamayacak. Kagit ustunde agir ve yaralayici bir ceza gibi duruyor. Devre arasi ve lig sonu olmak uzere 2 transfer sezonunu bos gecirecek mavi-beyazlilar. Abramovich'in ilk geldigi zamanlari hatirlarsak hey gidi gunler diyebiliriz Chelsea icin..

Fakat Chelsea'nin 2009 transfer sezonunu Zhirkov disinda bir iki genc oyuncu alarak gecistirdigini unutmamak gerek. Herhalde iclerine dogdu boyle bir cezanin gelecegi ve genclere yatirim yaptilar. Diger bir avantaj ise tabii ki Carlo Ancelotti. Milan zamanindan cok alistik transfer yapilmadan ayni kadroyla senelerce oynamaya, cok da sever kendisi..

Yaslanan Ballack yerine taktikleri icabi ayni tarz bir oyuncuya ihtiyac duyacaklardir. Bu acidan bakarsak gerceklesmeyen Pirlo transferi daha bir onemli hal aliyor. İleride ise Drogba ve Sturridge disinda santrafor ozellikli oyunculari bulunmuyor. Anelka Drogba'nin sakatliginda burda cok iyi is cikartmisti ama Chelsea gibi bir klup icin daha kaliteli bir 2. santrafor lazim gibi.. Sheva'yi bile arayabilirler abartirsak..

Chelsea'nin kadrosunu vereyim tam olsun.

5 yorum:

MithrandiR dedi ki...

Ben sanki Şampiyonlar ligi organizasyonlar için bildirilen listelerde oynama yapamayacak gibi anladım İngiltere liginde oynatmak içinde mi hiçbir şekilde transfer yapamıyor? Yasak komple mi?

Puskas dedi ki...

Bence bir orta yol bulunacak ve bu yasak kaldıralacak.Sadece gözdağı veriyorlar.Madem böyle birşey vardı da transfer sezonu kapandıktan 48 saat sonra mı açıklanır.Bir daha ki transfer sezonu yaklaşırken bu ceza para cezasına döner.

metak dedi ki...

kadro ortada bence iyi bile olabilir ceza chelsea nin geleceği açısından

Erk dedi ki...

Zannedersem Chelsea'ye 2 transfer dönemi ceza geldi.Yani 1 kış 1 yaz transfer dönemi transfer yapamyacak maviler. Bu durumuda 2011 kış transfer döneminde yasağın ortadan kalkacağını gösteriyor...Benim kendi fikrim ise bu yasağın 2011'e kalmadan kalkacağı yönünde...Fifa,Uefa hep bu tarz cezalar veriyor ve sonra da kaldırıyor. Bence de mantıklı davranmış oluyor. Çünkü eğer Fifa Chelsea'ye 200-300 bin €uro ceza kesse çoğumuzun haberi bile olmazdı. Kamuoyu, medya bu olayı ciddiye almazdı. Hatta bu ve bunun gibi birçok "Fubol-Blog" sayfası bu haberi işlemezdi. Birkaç yıl önce FIFA "futbola siyaset karşıyor" gerekçsiyle komşu Yuanistan'ı bütün uluslararsı müsabakalarından men ettiğini açıklamıştı ve 1 hafta bile geçmedi ki Yunanistan Fifa ile anlaşıp Fifa'nın haklı isteklerini yerine getirmişti..Yine Auxerre' den Roma'ya transfer olan Mexes'in transferinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Roma 1 yıl transfer yasağı almıştı ancak 20 - 25 gün sonra bu cezada ortadan kalkmıştı..Tabi o zamanda takip edebildiğimi kadarıyla tüm İtalya basını ve dünya futbol kamuoyu bu olayı gündemine almıştı...Fifa Türkiye içinde malum İsviçre maçından sonra 6 maç ceza ve bir miktar para ceza vermiş ve bu cezayı da sonradan 3 maça indirmişti..Bu gibi örneklerden de anlaşılacağı üzre Fifa tüm kamuoyunda önce varlığını hissetiriyor yapılan yanlışı affetmiyeceği imajını veriyor sonra insafa geliyor diyebiliriz...Biraz klişe olacak ama, Chelsea yöneticileri şimdiden İsviçrenin yolunu tutmuş ve anlaşma için bir orta yol arıyorlardır diye düşünüyroum...Bu arada ilginç bir ayrıntı; Mutu'ya biraz acımasız davranan Chelsea'de (uygulanırsa) ağır bir ceza almış oldu...Futbolun adaletimi desek..:)

asfsaf dedi ki...

Bu kadro takviyesiz 5 yıl gider yemin ediyorum. Bu kadar sağlam bir savunma takımına daha ne takviyesi yapacaksın ki? Zaten hücumda iki tane izbandut var. Yasak Chelsea'ye vız gelir tırıs gider. Belki bu krizde Abrahamoviç için iyi bile olmuştur. =)


Yeni bir blog yazarı olarak blog adresimi yayınlamak isterim, desteğiniz için teşekkürler. http://basebornpwnage.blogspot.com/

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO