29.09.2009

İşte Bu !! : Fiorentina 2-0 Liverpool

Şampiyonlar Ligi'nde günün en önemli maçında Liverpool'u Artemio Franchi'de ağırladık ve Jo-Jo'nun 2 golüyle gruptan çıkma yolunda net bir adım atmış olduk. Lyon'daki haksız yenilginin ardından böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı doğrusu. Şu görüntüde Lyon'u içeride 2 farklı yenersek turu geçermişiz gibi duruyor. Erkenden konuşmamak lazım ama grup o yöne doğru gidiyor. Tabii Liverpool'un da Lyon'dan 3 puan alması lazım içeride. Hatta Fransa'da yenilmezlerse daha iyi olur, gruptan çıkma konusunda daha da kolaylaşır işimiz. Önümüzdeki iki maçta belli olacak bu zaten, Liverpool-Lyon maçları belirleyecek grubun kaderini. Biz de o arada Debrecen'den 6 puanı alırız herhalde, bugünkü skorun ardından ayıp olur puan kaybı yaşarsak.
Gelecekle ilgili teorileri bırakıp günümüze dönelim, maçtan bahsedelim artık. Kadroya geleyim öncelikle, Vargas iyiden iyiye kendine yer edindi sol açıkta ve bundan sonra savunmaya dönüp hücum gücünün kısıtlanması zor gözüküyor. Savunmada Gobbi o bölgede dikiş tutturacakmış gibi duruyor ancak tam anlamıyla güven veremiyor. Gününde bir Pasqual orayı çok rahat domine eder normal şartlarda. Aslında sorun sağ bekte, solda Vargas gibi bir tehdit olunca gerideki isme aşırı yük binmiyor. Comotto ile başladık bugün, yine aksadı tek tük, önceki maçlardaki kadar olmasa da. Sanki ön elemedeki Sporting maçlarından biraz ders almış gibi son zamanlarda. İyi de olmuş haliyle.. Ancak aklı selim herkes bilir ki De Silvestri her zaman Comotto'dan bir adım öndedir forma mücadelesinde. Takıma uyum mu sağlayamadı yoksa bir sorunu mu var bilmiyorum ama De Silvestri bir şekilde oynamalı. Bunun dışında stoperdeki Natali transferi biraz balona doğru ilerliyor, sakat değilse bile giremiyor 18'e, halbuki ümitliydim kendisinden. Dainelli-Gamberini ikilisini kesmek nasip olamadı kimselere. Onu geçtim Natali varken bile yedekte Kroldrup oturabiliyor. Öyle etkisiz bir isim oldu Natali. Bugünkü maçta da standart ikilimiz sahadaydı ve gayet de iyi yok ettiler Torres'i. Gerrard'ı da kısıtlayıp hareket alanını daraltınca rahat bir galibiyet alıverdik "Acaba kazanabilir miyiz ?" diye endişe ederken.
Kadro konusunda söylemek istediklerim bu kadarla kısıtlı sanırım. Orta saha ve forvet konusunda üzerine çok düşünülecek bir şey yok. Jovetic ile birlikte Vargas veya Montolivo formdaysa takım bir şekilde kazanıyor Mutu ve Gilardino'ya golü attırıp. Bugün Mutu vasatı hiç mi hiç aşamadı, Gilardino da cezalı olduğu için yoktu ama Jovetic gününde olup son vuruşlarda başarılı olunca Liverpool'u kolay yendik. İşin güzel yanı ilk yarıda işi erkenden bitirip ikinci yarıda oyunu idare edip kendimizi kasmamış olmamız. Jovetic'in ilk golüne sevinirken, daha onu yeni yeni sindirmişken diğer gol de gelince mutluluk tavan yaptı. İlk gol ofsayt koksa da maçı hak eden taraf olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. O gol gelmese başka bir gol gelirdi, sorun olmazdı pek. Tabii şuna da değinmemiz lazım, maçın ilk 10-15 dakikası çok boş geçti, iki takım birbirini denedi durdu amaçsızca. Daha sonra hareket geldi, yavaş yavaş baskıyı kurup golü de bulduk zaten. İkinci yarıya da skor avantajıyla girdik ve pek baskı kurmayı denemedik. Görüntüde oyunun hakimi Liverpool'du ama ciddi denebilecek atakları olmadı pek, sorun olabilecek bir kaç topu Frey kolay çıkarınca da hiç sorun yaşamadık desek yeridir. 60'tan sonra uyumuşum zaten laptop göbeğimde maçı izlerken, aradaki ufak kaçamaktan sonra baktım ki dakika 78 olmuş. O dakikaların arası öylesine sıkıcıydı yani düşünün. Ben oldukça rahat ve keyifliyim, normalde kazansak bile bir kulp takar olumsuz yön bulurdum ama bugün ciddi anlamda eleştirecek bir şey yoktu. Böyle kendimizden emin ve rahat oynarsak çeyrek final hiç mi hiç uzak değil bizim için.

7 yorum:

Uğur ! dedi ki...

artemionun liverleri yendiğini gördüğümde direk sen aklıma geldin namıdeğer franchi. bu senin için memleket galibiyeti gibi bir duygu olsa gerek.. milliyetçi duygular hiç benimsemem öncelikle fakat hep sana sormak istediğim soruyu çoşku tavan yapınca sormak isterim. neden fiorentina?

firat selcuk dedi ki...

bunun cevabını vermistim 3 hafta kadar once :)

http://artemiofranchi.blogspot.com/2009/09/neden-fiorentinalym-ben.html

alessandro del piero dedi ki...

benim yazıda anlayamadığım konu, neden liverpool öyle ya da böyle bu gruptan zaten çıkar şeklinde düşünülüyor ve bir yarış olucaksa bunun fio ve lyon arasında olacağı var sayılıyor? şu anki görüntüye bakılıcaksa bence gruptan çıkmak konusunda zor durumda kalan taraf resmen liverpool. ki zaten benitez ve liverpool'un başarılı olduğu alanlar hiçbir zaman lig usulü arenalar olmadı, elemeli maçlar oldu. her daim en kolay rakipleri grubuna çeken liverpool da şimdiye kadar fazla zorlanmıyor bir görüntü çizmişti ki geçen sene 4. torbadan atletico madrid bile üstündü kırmızılardan.. lyon ve fiorentina debrecen maçlarında fazla saçmalamazsa ve uefa kirli ellerini olaya müdahil etmezse liverpool paşa paşa avrupa ligine gider gibi bir görüntü var.(tabi o zaman da biz gs'lılar düşünelim) takımın hali içler acısı resmen, torres ve gerrard'ı ayırınca geride kalan takım süper ligde üst sıraları zorlayamaz bile.

bu açıdan içini ferah tutmanı öneriyorum, bir de tabi bugünkü pool'u fena yaptınız diye fazla havalara girmemeyi =) ama çeyrek final bence makul bir istek olmuş, tabi grupta 2. olup da barça'yı çekerseniz gidip topluca bir duş almayı da unutmayın..

firat selcuk dedi ki...

boyle konusmamın sebebi liverpool'un iceride hem bizle hem lyonla oynayacak olması, eger ikisini de kazanırlarsa gruptan cıkamamaları soz konusu degil.. tabii debrecen deplasmanında 3 puan yazıyorum kendilerine..

alessandro del piero dedi ki...

lyon ve fiorentina'nın da kendi sahalarında oynayacağı maçları kazanmaları durumuna engel değil ama söylediğin ve öyle bir durumda ben yine en az şansı liverpool'a veriyorum, kendi sahalarında debrecen'i tek farkla geçebildiler çünkü..

hurtado dedi ki...

ben fiorentina'nın lyon'u içeride geçebileceğini düşünmüyorum açıkçası.. Liverpool her zaman hedef maçları seçiyor kendisine, örneklemek gerekirse dün akşamki maç grup maçı değil de bir eleme maçı olsaydı o sahadan yenik ayrılma şansları çok çok düşüktü.. grup maçlarında Benitez ve oyuncular kafasında bir plan yapıyor içerdeki maçların yanında 3yazıyor , deplasmanda da illaki bir galibiyet , bir beraberlik alır çıkarız diyorlar gibi geliyor bana, keza İnönü'de kaybetmelerini de başka türlü açıklayamıyorum..

tabi bunların hepsi varsayım, gerçek olan tam maçı seyredemesek de Fiorentina'nın gayet iyi bir oyunla kazandığı, tebrikler..

Baris dedi ki...

Ben maçı FutbolSmart'ta izledim. 90 dakika boyunca Ertem Şener ile heyecanlandık, üzüldük(Liverim kaybetmiş üzüldük tabe :) )
Ertem Şener Jovetic için "Yeni bie Messi doğuyor! Reina nasıl durduramazsınız diye arkadaşlarına kızıyor." yorumu yaptı ki yarım yarım yarıldım. :)
Küçümsediğimi düşünme, Ertem Şener'in olaya anında senaryo yazması beni kopardı :)
Fio 2. turu görür bu sene, bu oyunla. Bir tek Mutu dolaştı durdu sahada..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO