29.07.2009

Adamlar 5-0 Çocuklar

Bülent Uygun'un ve Sivasspor'un maç ile ilgili tek derdi Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçlarına çıkıyor olmalarıydı sanırım. Yorumları veya başka yerleri okumadım ama bunu Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un eksikliğine bağlamak büyük hata olur. Rakibin açığını buldu mu deli gibi koşturan ve hücuma kalkan Sivaslı oyuncular nerde, bugün sahada gelen her topu amatörce hatalarla rakibe veren Sivas nerde. Fark çok büyük arada ve bunun sebebi o iki isim değil. Bülent Uygun kapanmayı ve anti-futbolu istediği zaman en iyi uygulayan hocalardan biri belkide, bugün bu taktiği her zaman yaptığı gibi oyunculara vermiş olabilir ama motivasyon konusunda sınıfta kalmış anlaşılan.

Çünkü bugün yaşananlar taktikle açıklanacak hatalarla sınırlı değildi. Savunmada önünden geçen topa bakıp gol pozisyonu veren oyuncular mı desem, son golde kafa vurmaya üşenenler mi desem, ilk golde golü hediye eden Petkovic mi desem, bilmiyorum hangi birinden bahsetsem. Hele o 3. golü bir daha görmeyiz sanırım ömrümüzde. Herkes bırakıyor ve top "Petkovic'in kontrolünde" direkten dönüyor, devamında da Anderlechtli oyuncu "geçerken uğradım" edasıyla topu alıp golü atıyor. Futbol komedi programlarında bol bol seyrettiğimiz gollere benzedi bu. İlerleyen zamanlarda o tip şeylerde bu maçtaki 1-2 golü izlersek şaşırmam ben. Bülent Uygun ya motive etmedi takımını ya da motive edeyim derken işi abarttı ve adamların eli ayağına dolandı. Bence 2. seçenek daha mantıklı..

İşin özeti, halı sahada 11 tane adamın karşısına çıkan çocuklar gibi oynadı Sivasspor. "Biz bu abileri yeneriz" diye gaza gelip sokaklarda bizden büyüklere rakip olurduk küçükken, ona benzedi bu iş..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO