12.07.2009

Necati Ateş Konusu

"10 numarayı vermek istemedim, sonra olay buralara kadar geldi"

25'i giyerken yönetim 10 numarayı zorla vermişti, bunu hepimiz biliyoruz zaten. 10 numara kendisine verilirken "yeni transfer olur, yıldız bir isim gelir ona verilir, ben giymeyeyim" demiş. Sonra da 10 numarayı hemen benimsemiş ve vermek istememiş. Lincoln geldiğinde ise 10 numarayı zorla benden aldılar, yönetimle ters düşünce de kulüpten uzaklaştırıldım diyor kısaca. Kanaltürk'te canlı yayına katılıp söyledi bunu, herhangi bir duyum veya söylenti değil yani. Bu noktada kendisine sormak isterdim imkanım olsaydı, madem ki 25 numarayı vermek istemedin ilk başta, 10 numarayı alıyoruz dediklerinde neden sorun yaptın ki ? Şu an iyi kötü yedekte de olsa oynuyor olurdun böyle ters düşmesen. 10 numara madem giymek istemediğin numaraydı 1 sezonda ne değişti de gözünü karartıp 10 numarayı kimseye vermem diye inatlaştın ? Buyur işte olanlar ortada. Zorla verip zorla aldılar demeyi biliyor da bir de kendine baksa, suçun bir kısmının da kendisinde olduğunu kabul etse.. Necati'nin şu kulüpte yaşadıklarında hem kendisi hem de yönetim ortak olarak suçludur tamam ama Necati'nin tek tarafı suçlu bulup kendini tamamen aklamaya çalışması da hoş olmuyor.

Zamanında çok kötü konuştum çok eleştirdim Necati'yi, özellikle de Galatasaray'da forma giydiği son sezonda. Ancak içimde hep de ukte kalmıştır kendisinin uzun yıllar kalıp da başarıyla oynayamamış olması. Adanaspor'da ilk izlediğim maçta tek yorumum olmuştu : "Türkiye'de Galatasaray'da oynamasını istediğim ilk oyuncu Necati, keşke bir şekilde diğerlerinden çabuk davranıp kapabilsek.".. O zamanlar dileğim gerçek olmuştu ama macerasının bu kadar kısa süreceğini hiç düşünmemiştim.

9 yorum:

omega dedi ki...

Ben de izledim programı.Ama senin dediğine katılmıyorum.Önce adama "Bu senin hakkın" diyerek ikna edilip 10 numara veriliyor.Sonrasında ise "Sana fazla bu, daha iyisini bulduk" diye geri istiyorlar.Dalga geçmek gibi.
Adam zamanında söylemiş zaten böyle böyle olur diye ama o zaman demek ki "Biz sana Güveniyoruz" havası verdiler, ikna ettiler.
Bence Necati hakkını aramıştır.Çocuk oyuncağı değil bu işler.Lincoln'u yüceltenlerin de bugünlerde hakkında neler dediğini biliyoruz.Lincoln'un GS zararı 14M Euro'dan ibaret değil.Çok insanın da geleceğiyle, ekmeğiyle oynadı.

Onur dedi ki...

hocam;
türkçe dilbilginiz için tebrik etmek isterim sadece.. necati idi ümit karan idi, sadece ayrıntılar

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ve tabi şu da var... Şimdiye kadar neredeydin de tam herkes Lincoln'den nefret ederken açıklıyorsun bunu?

Bence bu hususta Kalli'nin söyledikleri çok manidardır.

Ben değil, Necati kendisini klupten göndermem için bana baskı yapmıştı... Kendi etrafında dönemiyordu, çalışmıyordu, çok kalın bir beli vardı... Bu durumda ne yapabilirdim ki demişti Kalli!

Evet öyleydi hakikatten... Çok kilo almıştı Necati...
Eee birde onu anlatsın!

sunshine dedi ki...

Sırf eleştirmek için eleştiriyorsunuz adamı.Böyle bir eleştiri varmı dünyada zorla verdiklerinde kızmadında aldıklarında mı kızdın.
Ben lincolne geldiğinden beri karşıyım.Şimdiye kadaki bütün yorumlarımıda gösteririm.Sen lincolnün takır takır parasını öde bu adamın parasını ödememek için binbir takla at.Sonra da adnan sezgin denen ucube yok necati bizi federasyona şikayet etti desin.
Adamın istatislikleri tavan yapmış asist yapmış golün hertürlüsünü atmış estetikse estetik top sürmeyse top sürme herşey var adamda.Hala çıkıp adamı suçluyorsunuz.Kilo almışmış ben iki gün koşsam kilo veriyorum bu adama daya idmanı bakalım o kilo kalıyormu.

mischa dedi ki...

necati'nin elle tutulacak bir yeri yok. Her kavganın her olayın atından necati çıkıyordu. Ama iş çıkıp medyada konuşmaya gelince hep en haklısı o, en masumu o. Yakışmıyor kardeşim, Necati bu camiaya yakışmıyor. Savunulacak en ufak bir yönü de yok. İstemiyoruz gönderdik, hala konuşuyor, başa bela oluyor. Bir türlü kurtulamadık şu düzenbaz adamdam.

firat selcuk dedi ki...

postun bütünlüğü kaçmasın diye yazmadım gece, bir de şu hadise var..

çıkıp sürekli "profesyonel oyuncu takım tutmaz, profesyonellikte takım tutmak yoktur" diyor kendisi.. e madem böyle bir şey yok emre aşık hem fenerbahçe'de hem beşiktaş'ta ben galatasaraylıyım diyerek oynadı, kimse çıkarıp ağzını açtı mı ? veya sergen beşkitaşlı olmasına rağmen galatasaray ve fenebahçe'de oynarken hiç sesini çıkardı mı insanlar ?

o kadar basit ve saçma yorumları var ki necati'nin aklım almıyor.. tamam fenerbahçelisin bunu biliyoruz, geçmişte seni izmir'den tanıyanlar da adları gibi biliyorlar fenerbahçeli olduğunu, formayla gezdiğine şahit olanlar var.. küçüklüğündeki lakabına kadar herşeyi bilen arkadaşlarım var izmir'de.. çıkıp da "galatasaraylı değilim, profesyonelim, bir takım tutamam, profesyonel oyuncu bunu söylemez" demeyeceksin..

hepsini geçtim, arda turan, uğur uçar, ümit karan, emre aşık, hasan şaş ve diğerleri galatasaraylı olduklarını bağıra bağıra söylüyorlar, kural mı çiğnemiş oluyorlar yoksa profesyonel mi değiller.. düz mantıkla bile açıklanamıyor necati'nin dedikleri ki şöyle akıllıca düşünüldü mü akla mantığa sığar yanı da yok zaten bu söylediklerinin..

Sade dedi ki...

Necati bindiği dalı kesit. Kesersen böylede ağlarsın. Ağlama duvarı sanki burası, git kendini ispatla, oda yok! İspanya'dan da sepet havası! Uzatmaya gevelemeye gerek yok. Gitsin Sivasspor'a oynasın şıkıdım, şıkıdım! Belki göbeciği erir!

Adsız dedi ki...

3 senede 45 gol atıyosun.Fb Bjk maçlarını neredeyse boş geçmiyosun.Boyu uzun olmamasına rağmen harika kafa vuruşu yapıp goller atıyosun,boyu çok kısa olmamasına rağmen çok iyi süratin oluyor.Çok klas goller atıyosun.En güzel Gs golleri dendiği zaman Ü.karandan sonra en güzel golleri atan adamdır Necati
Bütün bunlara rağmen takımda tutulmadı demek ki bir şeyler yaptı.

Mario Jardel dedi ki...

lutfen biri şunu sorgulasın.. Vefasızlık ile suçlanan koca kulüp 36 yaşındaki emre aşık'a neden senelerdir kucak açıyorda necati ateş gibilerini göndermekten imtina etmiyor ?

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO