20.07.2009

Yeter Be...

Fizik okuyanın en büyük çilesi, matematiğin en gereksiz şeylerinden biri... Türev nedir, ne işe yarar, hayat yolundaki gayesi nedir tam olarak anladığım dakikada fezaya ererim gibime geliyor. Fizik 1, 2, 3, 4. sınıf, kaç olursanız olun, o hep var. Bazen de yanına arkadaşını alıp geliyor "merhaba, benim adım integral" diye tanıştırıyor kendisini.. Elektrik-elektronik olsun, mekanik olsun, düz matematik olsun, basit fizik formülleri olsun, hepsinde var bu ikili.

Fizik okuyup 4 saat sonra yaz okulunda dönemin ilk sınavına girecek olan bir insanın isyanına tanık oldunuz.. Siz bu satırları okurken ben çok uzaklarda olmasam da ya sınavda olacağım ya da sınavdan çıkmış yorum onaylıyor, mail kontrol ediyor veya diğer blogları okuyor olacağım.. 10'da sınav olsa, 11 buçukta biter sanırım en geç, sonra yarın başka sınav.. Bu haftayı bir atlatsam... AA gelmesi lazım bazı arkadaşların, ya AA alacağım ya da "a-aaaaaa" diye bakıp kalacağım, kısfmet..

Haftasonu eve doğru kaçıp gitmek lazım, denize girip akşam dışarıda içip kendime gelmem lazım Marmaris'te.. Marmaris olmazsa Bodrum olur belki, hiç belli olmaz.. İzmir 4 senedir sürekli olduğu gibi yine sıkıcı oluyor 3-4 haftadan sonra..

Neyse, postu ve isyanı burada bitirip derse döneyim.. Son bir tekrar, duş, kahvaltı derken saat 9'da evden metroya doğru fırlamak lazım..

1 yorum:

mischa dedi ki...

Kardeşim 3-4 haftayı bilmem ama 1 hafta Çeşme ilaç gibi geliyor. Bir de şimdi sınavlar bitse falan diyorsun, en büyük derdin bu olsun. Çalışmaya başlayınca o anları arayacaksın, tadını çıkar. Tüm sınavlarında başarılar...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO