12.07.2009

Ayıp Denen Bi'şey Var !

NTV'de Doğru Transfer'de konuşuyor sayın Esat Yılmaer. Tamam bir takımı beğenmezsin, sempati duymazsın ama bu kadar açık belli etme bunu değil mi ? Kendisi Galatasaray'ı yerden yere vurmakla meşgul. Amacı nedir bilmiyorum ama bu yaptıkları hiç hoş değil. O bakışlarını hafif kurnaz bir şekle sokup öyle yorumlar yapıyor ki bilmeyen birisi izlese Galatasaray'ın bu sene küme düşeceği izlenimine kapılır ve dünya futbol tarihindeki en başarısız yönetime ve en aciz zihniyete sahip olduğunu düşünür.

Ben de tutmadığım takımların yönetimlerini veya yöneticilerini beğenmem, böyle bir zorunluluğum yok. Ancak bir insan/kurum/topluluk/zihniyet hakkında olumlu düşüncelerim yok diye çıkıp da yaptığı işi gözümü karartıp da karalamam, sevmeme gibi bir hakkım varsa böyle çıkıp sebepsizce yerden yere vurmaya da hakkım yok.

Bu akşam kendisi büyük bir ayıp etmiştir Doğru Transfer'deki tutumuyla. Rijkaard'ı tanımasam diyeceğim ki amatör ligde Messi ayarında adamlarla bile başarılı olamamış son derece kalitesiz bir adam. Galatasaray'da tutunamazmış Rijkaard, kadroyla iletişim/uyum sorunu yaşayıp Aragones misali hemen ayrılacakmış takımdan. Bak sen.. Eto'o, Ronaldinho, Messi, Xavi, Puyol gibi süperstarların önünde diz çöküp eğileceği bir adama Arda, Baros, Kewell, Keita başkaldıracak demek. Rijkaard ve Neeskens her takım taraftarının ve her futbolcunun düşünmeden isteyeceği futbol adamlarıyken Esat bey Galatasaray'da tutunamayacaklarını kesin bir dille ifade ediyor. Aragones ile Rijkaard-Neeskens ikilisini kıyaslayıp Aragones ile aynı kaderi yazdı kendilerine. Helal olsun..

Demek ki biz boşuna kafa patlatıyoruz bu iş için, boşu boşuna buralarda yüzlerce adam klavye eskitiyor bloglarının başında. Çok düz ve klasik bir düşünce olsa da insanın aklına bunu getiriyolar ister istemez.

22 yorum:

RD dedi ki...

Ve bu adam Hürriyet Gazetesi spor müdürü... Simdi bir Galatasarayli olarak bu gazetenin takimimla alakali hangi yazdigina guvenirim, hangi yazdiginda art niyet aramam. Cevap d)Hicbiri olacak.
Esat Yilmaer'e selam olsun.

gica dedi ki...

zıvanadan çıktım ekran karşısında. alez geç gelir lafı olmaz, güiza gelmez kendi antrenörü eleştirir medyada önemsenmez. nesiniz siz ya? medya mısınız siz? fenerspor olarak değiştirin o kanalın adını madem öyle. ahh rijkaard ah şunlara bi ver de ayarı rahat edelim be aslanım

Emir dedi ki...

Yönetim ne yapsa yaranamıyor. Skibbe gibi kariyerinin taşlarını yavaş yavaş ekleyen genç bir adamı getiriyorlar, bu takımın ağırlığını kaldıramaz diyorlar; futbol dünyasının en büyük kupası sahibi ünvanına sahibi olan, ayrıca (bu sene ne hikmetse avrupa futboluna ayrı bir merak salmış olan) denyo yorumcularımızın dillerine pelesenk olan "barcelona 2009" daki katkısı ispanyol medyasınca bile dile getirilen rijkaard'ı getirdiler bu sefer de iletişim sorunu, "orada messi etoo burda sabri ayhan" tarzı argümanlarla tam anlamıyla zırvalıyorlar. ntv'yi kalitesinden dolayı hep sevmişimdir ama aksi yönde kanıtlar gittikçe artıyor.

KoKo B dedi ki...

Ben de şu an programın tekrarını izliyorum ve adamın söylediklerine inanamıyorum. Sanki galatasaray'a karşı garezi var.
Tam blogum da bunu yazacaktım ki sen dile getirmişin, eline sağlık.

Adsız dedi ki...

NTV'ye şikayet ettim.

siz de edin arakdaşlar.

önce hakan ünsal, sonra da bu adam.

müşkülpesent dedi ki...

daha ortada fol yok yumurta yok diyor ki başarısız olacak böyle kahve adamları popescu geldiğinde de böyle derlerdi fatih terim geldiğinde de.

araştırın bulun esat yılmaerin meşhur kolpa chicago bulls röportajı vardır onun üzerine yalan haber görmedim türk gazeteciliğinde.

alessio cerci dedi ki...

biz blog sahipleri ne biliriz ki zaten.koskoca müdür olmuş ondan iyimi bilicez değilmi ama.yeri geldimi bloglardan aşırmasını da en iyi onlar bilir.müdür çünkü onlar.onun konumuna geldinmi aka kara bile diyebilirsin serbest!

sembolist dedi ki...

aynen ben de şuan tekrarnı izlyorum.Açıkçası şaşrtcı olmadı.Halil özer ve Esat yılmaer gibi tarafsız(sözde) yazarlarımızn kehanetleri anti-gs üzerine..
yarın kiş mehmet demirkol da ayrı bir komedi tabi.
medyadaki bu sözde tarafsız gizli fenerli yazarlar konsunda senden sağlam bir yazı bekliyorum..
saygılar.

firat selcuk dedi ki...

öyle bir yazı planlarımda yoktu hiç ama düşünmek lazım.. iyice oturup düşünmek lazım, fenerbahçeli olup da bizler tarafından çok sevilen yazarlar da var, iyice ayırt etmek lazım iyiyi kötüyü.. gerçi fenerbahçeli olup da sevilenler genelde tarafı belli olan, tuttukları takımı herkesin bildiği isimler.. tarafsız kisvesine bürünüp de tek bir takımı savunup diğerlerini ezenleri iyi analiz edip ayırmak gerek..

CaRtMaNtR dedi ki...

NTV'nin özellikle basketbol yayınlarını çok takdir ettim yıllarca ama Ntv Spor açıldığından beri daha ağırlık verdikleri futbol konusunda kanal sahiplerinin rengine bu kadar yakın olarak çok yanlış yapıyorlar. Kanaldaki profesyonel olarak yorum yapan insalar içinde en Galatasaraylısının KÜÇÜK hakan olması kanalın bakış açısını ortaya koyuyor.

Mehmet Demirkol ve onun sözde tarafsızlığına ise diyecek lafım yok. Kendisi sürekli olarak o tarafsızlık kisvesi altında işine geldiği gibi yorum yaparken. Macaristan maçı sonrası "hala kaptan" dediği oyunculara şimdi metiheyeler düzmesi bile onun tarafsızlığını benim gözümde geçersiz kılar.

Flying Dutchman dedi ki...

Yılmaer hakkında Hıncal ve Bilgin'in yorumlarını arada bir açıp okumak lazım. Panzehir adına :))

Adsız dedi ki...

NTV Spor da bitiyor yavaş yavaş. Yazık oldu.

Alper Öcal dedi ki...

Bunda büyütülecek birşey göremiyorum ben Artemio.

Hatta lig başladığında bir takım olayları kafasındaki senaryoya uydurmaya çalışıp, spekülasyon yapacağına; şimdiden kafasındakileri söylemesi daha iyi.

Dedikleri çıkarsa eyvallah dersin, çıkmazsa da nanik yaparsin katıla katıla.

roni dedi ki...

sözde spor medyamızda böyle kendini bilmez, sporu hiç bilmez pek çok şahsiyetsiz adam var. bunu söylemek için malum şahsın doğru transferde bunu tekrar kanıtlaması ve bizim de bunu tekrar konuşmamızın bir değeri yok esasen. asıl nokta yayına girdiği günden beri "sonunda adam akıllı bir spor tv'miz oldu" derken ntvspor'un ard arda yarattığı şaşkınlıklar. artık çeşit olsun mantığıyla mı ne diye yapıyorlarsa bunu yapmasınlar.ntvspor buna devam ederse değerini yitirecek ve izlemediğimiz ya da izlediğimizde boş konuşmalara şahit olacağımızı bildiğimiz için arada bir de ahmet çakar gibi bi hokkabazı izleyip biraz güler eğlenirim diye düşüdüğümüz programlara benzeyecek. kıssadan hisseye bu tepkilerimizi kişilere değil kuruma yöneltirsek daha olumlu sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.

Adsız dedi ki...

ntv nin son dönemdeki yayınları zaten böyle, haberler ve yorumlara dikkat edin hep GS nin yaptıkları kötü gibi gösterilmeye çalışılıyor ama kanalın sahibinin kim olduğuna baksak zaten sorun kalmaz hasta fenerl,iyim diyen bi adamın tv si sonuçta

Major dedi ki...

torres, villa, fabregas, xavi, puyol, sergio ramos, casillas gibi süperstarların önünde diz çöküp eğileceği bir adam değil miydi aragones?

firat selcuk dedi ki...

@kaan özaydın,
senin söylediğin başka bir tartışma konusu olur, şu an onun yeri değil.. ama yine de gelen yoruma istinaden bir şeyler söylemek gerekirse aragones'in yaşı ve kariyeriyle rijkaard'ın kariyeri aynı kefeye konamaz.. aragones'in 30-40 yıllık kariyerinde ispanya tarihinin en iyi kadrosuyla kazanılmış bir avrupa şampiyonluğu var, rijkaard'da ise yılın değil belki de tarihin en iyi takımının temellerini atmış olmak gibi bir başarı var.. kimse yanlış anlamasın bu dediğimi, ispanya gelmiş geçmiş en iyi kadroya da sahip olsa başındaki teknik adam bu kadroyu harmanlamış ve başarıyı getirmiştir, asla küçümsediğim veya hor gördüğüm yok.. ancak yakın geçmişte futbolla ilgilenen çoğu kişi rijkaard'ın aragones'e göre çok daha ileride bir isim olduğu konusunda hemfikir olur..

konu sapmasın diye buna değinmek istedim ama konuştukça değişik yerlere gidecek..

biz konumuza yani esat yılmaer'e geri dönelim yorumlarda.. tabi sen yine tartışalım dersen mail yoluyla ulaşabilirsin ve bu görüşü istediğimiz kadar tartışabiliriz :) posta kutumuz her zaman herkese açık sonuçta..

Adsız dedi ki...

durun daha sezon başlasın usta yorumcu küçük hakan engin yorumlarına başlayacak. bunlar neki hele bi yenilgi alınsın ligte

Sade dedi ki...

Korkmuş! At gözlükleri takılmış kendisine, O'nun bir suçu yok!

Mario Jardel dedi ki...

o doğru transfer dene program lütfen fenerbahçeli arkadaşlar alınmasın ama fenerbahçe dışındaki takımları yerin dibine sokma programıdır.. Geçen hafta çok dikkatle izledim.. Ses getirecek 2 transfer vardı.. Biri nihat, diğeri keita.. Program ilk olarak fenerbahçe ile açıldı ve nerdeyse gürcan bilgiç ile tayfun bayındır tarafından 45 dakika 1 saat daum övüldü.. Sinirden galatasaray hakkında ne söylediklerini duymadan televizyonu kapattım..zaten 15 dakika ya da yarım saate sığdıracaklarından da bir şüphem yok.. bütün bunlardan sonra galatasaray'a işkembeden sallamalar da açıkçası beni hiç şaşırtmadı.. Takım bir kaç maç tökezledikten sonra şu ntv, kanaltür denen medya kuruluşlarının ettiklerini görün siz esas..

esaskenan dedi ki...

esat yılmaer konuşurken alt yazı kjsini başka bir isim olarak verdiler zaten ntv de bir garip dönem son zamanlarda hayırlısı artık

sembolist dedi ki...

medyadaki bu fener tandasnlı olup tarafsız görüünmye çalşırken GS ye her fırsatta alttan alta geçiren yazar takımı ne yazık ki medyada hegemonyasını kurdu:
1)Mehmet Demirkol(GS ve BJK yi her fırsatta derinden ve çaktırmadan azılı eleştirip-avrupa futbolundan tek kelime anlamayan insan)
2)Rıdvan Dilmen('dünya futbolundan 10 numara devri bitti' cümlesinden başak birşey bilmeyip GS yendğinde yüzünden düşen bin parça olan kişi).
3)Esat Yılmaer(tuttarsız-tek düze bir fenerli)
4)Ercan Saatçi(yazmaya gerek yok)
5)Halil özer(aslen fenerli olup GS muhabirlği yaparka kendni tanıttıiher fırsatta GS nin açığını dile getirir)
6)Hakan Ünsal(efsane kadroda olup o formayı hatmedğini son 3 yılda ispatlayan fener sempatizanı insan)

Not:Bu isimlerin ortak özelliği tek kelime Aziz yıldırımı eleştirmemişlerdir.azizi yıldırmı eleştirir gözüktükleri yazıda da yıkama-yağlama dan sonra esas konuya geçmiş olmaları.Söz GS ve Adnan Polata gelince bülbül kesilen isimler..
saygılar..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO