2.07.2009

Sadri Şener

"Dünyada iki tane şehir takımı vardır. Biri Trabzon biri Napoli."
NTV Spor'daki Röportajından

Sanırım bir şeyler anlatmak isteyip yanlış anlatmış. Eğer kendinden emin konuştuysa ülkemizdekiler dahil bir çok takıma yazık etmiş, ayıp etmiş. Tam yakalayamadım röportajı ama şampiyonluktan bahsettiyse yine olmamış. Valencia var, hadi onu geçtim Deportivo var yakın örnekler arasında. Almanya'da da ara ara çıkıyor bu şampiyonlar. Ben anlamadım açıkçası ne anlatmak istediğini.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslında hiç de ayıp etmemiş.
tamam belki antalyaspor, bursaspo ve ya sivasspor bile ülkemizde şehir takımı olabilir ama tam olarak bir şehir takımı olamazlar.
gerçek bir şehir takımında şehirin %99 u şehrin takımını tutar. sivasa gittiğinizde bunu göremezsiniz. keza bursa ve antalya'da öyledir.
ama napoli ve trabzon şehirlerinde şehrin takıımından başka takım tutulmaz. futbolla yatıp futbolla kalkan şehirlerdir.

firat selcuk dedi ki...

tam yazıya ekleme yaptım ki buna cevap niteliğinde bir ekleme olmuş.. ayrıca ingilterede neredeyse her sehirde insanlar kendi takımlarını tutuyorlar.. keza italya'da da cogunluk oyle..

Baris dedi ki...

Şehir takımını tutuyor da, neden her sene başarılı bir şekilde devam ederken köstek oluyor. Sadri Şener'e ve isimsiz arkadşıma sormak istiyorum.
Örnek isterse isimsiz arkadaşımız, bu sezon Trabzon medyasının Ersun Yanal'ı karalayıcı yazılarını örnek gösterebilirim.

Ve son olarak,

Adana,Demirspor'ludur.. ;)

AbSurDMaN dedi ki...

Bir bakıma doğru söylemiş, şehiriçi taraftar sayısı oranı olarak en fazla olan takımlar bunlar. Bir de yorumuna istinaden, İngiltere'ye okuma veya gezme amaçlı giden 2-3 arkadaşımdan öğrenme fırsatım oldu, orda da şehir takımlarından çok, büyük takımları tutma hadisesi varmış aynı bizdeki gibi. Newcastle'ı ve biraz da Liverpool'u ayrı tutarak söylediler bunu valla ben onların yalancısıyım.

ziggytheking dedi ki...

Sadri Şener'in komik yorumunu bir yana bırakalım niye her türlü olayı Dünya ile kıyaslamak zorundayız. "Dünya'nın başka yerinde yok" türünden tamlamalar tamamen hayal ürünüdür, niye inatla kullanılır ki? Sadri başkan da güzel hayaller peşinde, bırakınız hayal kursunlar

tanjue dedi ki...

Sayın başkanımızın bu aralar yaptığı açıklamalara fazla kulak asmamak gerek.Bu 2 şehir takımının diğer şehir takımlarından farkıysa çok daha fanatik ve bağlı bir taraftar kitlesine sahip olmaları. Başka bir deyişle Trabzon ve Napoli halkı şehirlerinin takımlarıyla yatıp onlarla kalkan bir halk.Bunun da ekonomik ve sosyal sebepler başta olmak üzere birçok sebebi var sanırım. Yoksa işe şampiyonluk ve taraftar açısından bakarsak çok sayıda takım var haklısınız.Bu işin sonu Fifa merkez binasındaki ünlü dünya haritasına kadar da gidebilir dikkat etmekte fayda var:)

tolga dedi ki...

konyula uzaktan alakalı ama bu trabzon yerel medyası nedir ya? nasıl bu kadar ciddiye alınıyor trabzonspor tarafından? veya nasıl bu kadar baskın olabiliyor da teknik direktmrün kellesini isteyebiliyor, napoli'de de böyle mi acaba?

Alper Öcal dedi ki...

Bu lafı LigTv'de Melih Şendil'in sunduğu ve spor müdürlerinin yaptığı bir programda Serdar Çeliker etmişti.

Sevmiş Sadri Şener anlaşılan.

Bence bir çay koysun gelsin.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO