17.07.2009

Rezalet!

Gün itibariyle kendisi öğrenciler için de ücretli oldu. Yazıklar olsun lan, Ege Üniversitesi denince akla gelen ilk şeyi 1 sene içerisinde hızla bitirdiler. Daha bir kaç gün önceye kadar 525 öğrenciye ücretli olacak deseydi birisi, muhtemelen hayatının dayağını yerdi, yerleri öptüre öptüre döverdi insanlar. Seçim yatırımları İzmir halkının ve özellikle de öğrencilerin sırtına yüklenmeye başladı diye söylentiler kol geziyordu İzmir'de, şimdi çıkıp istedikleri kadar yalanlasınlar, belge niyetine bu sabah metrodan inip 525'e binerken bastığım kent kartımı suratlarına çarparım inkar edenler olursa. Öğrenciyi ne ezdiniz lan 2 ayda, terbiyesizlikmiş ayıpmış bu laflar hafif kalıyor artık...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

başka bir izmirliyim, toplu ulaşımların binbir rezaleti içerisinde bunu oldukça olağan karşıladım, şaşırmadım açıkçası.

oysa ki 10 sene öncesine kadar şehir dışındayken, izmir otobüslerini nostaljik hatırlar, ne güzel derdim.. şimdi ise tamamen kabus halindeler!

venividivici dedi ki...

Gerı donulur heralde bu karardan, yok artık.

JANiTSCHAR dedi ki...

Bende Ege Üni. Mezunuyum.Ama Metro konforuna yetişemeyenelerdenim.
Öğrencilere Belediyelerin verdiği Burslara karşı çıkan hatta Anayasa MAhkemsine şikayet eden bir partinin belediyesinden Öğrenciler adına hizmet beklemek bana göre biraz iyimserlik olurdu.Metro'da da 9 senedir tek mt ilerleme sağlanamadı.Kampüs içine giren metro hattı bitinceye kadar mecbur öğrenci kardeşlerimiz kent kartlarını basacaklar 525'şe..Ve öğrenciler için çok kıymetli olan 5-10 tl'de Eshot kasasına girecek.Çok şaşırdığım için yorum yazdım bu kadarını beklemiyordum gerçekten.Oy vermek için harcadığım zamana yanıyorum şimdi.Eee Ege üni.teli olmak o kadar kolay değil..

Koray Gök dedi ki...

siyasetten pek anlamam ama bilerek ödenek verilmiyormuş, kömürle satın alamadıkları güzel izmirimizi başka yollarla almaya çalısıyorlarmıs gibi geliyor bana.

sinem dedi ki...

bir balçovalı olarak izmirde geçirdiğim 4 sene içinde deliler gibi kıskandığım 525'in ücretli olması sebebiyle tüm ege üni. öğrencilerine ve bornovalılara şunu söylemek isterim: nıhahahaha!

ciddiyete bürünürsek: oha lan oha!

Lazish dedi ki...

vay bit yiyenLer uLan önce bursLarı kestiniz şimdi bi de ücretsize ücret mi kattınz..
dostum 412'den haberin var mı?

Adsız dedi ki...

paralı vs değil şahsen her gün biniyorum ve bu belediye burslarının kesilmesi işide şuan izmirin başında olan partinin değil iktidar partisinin yaptığı bi olaydır. metroda 1 mt ilerlenmiyosa bu kendi kar ettiği parayla dönmeye ve hzmet vermeye çalışan belediyenin değil ödenek vermeyen iktidarın işidir. çok güzel projeler var bornova içine gidicek metro hattı, üçyol üçkuyular metro hattının son betonlaması için yapılcak ihaleler bu ay yapılacak. ayrıca metronun üçkuyulardan narlıdereye bornovadan otogara ve üçyoldan buca üzerinden otogara gitmesi düşünülüyo emin olun çok çalışılıyo ama para olmayınca yapılcak bişey yok bikaç otobüsün senelik maliyeti bile birkaç yüz bin lira bunuda unutmayın bende öğrenciyim bende 67 kuruş basmak isterim 90 kuruş fazla ama yenilik istiyosanız katkıda bulunmanız gerekli. bu şehir otobüsle dolaşılcak kadar küçük ve az nüfuslu değil. eğer ankarada ulaşım bukadar kolaysa bunun sebebi aldıkları ödenekler ve baştaki parti sebebiyledir ki ankaranın türkiyenin en borçlu belediyesi olduğunu söylemeye gerek bile yok..

firat selcuk dedi ki...

adsız yorum bırakan arkadasım, burayı tekrar okur musun bilmiyorum da o otobus bu postu yazdıgım gun sabah 08.00'de ucretlendirildi ve gelen buyuk tepkiler uzerine saat 12.00'de yeniden normal sistemine donduruldu.. sebep olarak da "deneme yaptık" dendi..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO