28.07.2009

Sıktınız Ama Artık

Tamam transfer konusunda ciddiye almıyoruz sizi, istediğiniz gibi at koşturuyorsunuz 1 Haziran - 1 Eylül arasında ve 1 Ocak - 1 Şubat arasında ancak yeri geldiği zaman doğru düzgün haber yapmayı öğrenseniz olmaz mı ? Türkiye'de ilk defa 4 büyükler dışında bir takım Şampiyonlar Ligi kapısına gelmiş. Resmen kıtanın 1 numaralı kulüplerarası kupasında mücadele ediyor bir takımımız. Sezon içerisinde Sivasspor hakkında iyi veya kötü konuşuyoruz o ayrı bir kenara koyulmalıdır. Burada kişisel yorumları bir kenara bırakıp gazetelerin tutumundan bahsetmek istiyorum ben.

Yani anlatmak istediğim Türk takımı maç yapıyor siz nasıl adamsınız gibi düz bir mantık değil, 3 büyüklere yoğunlaşılıp küçüklerin ihmal edilmesi. Sivas öyle veya böyle 5. büyük sıfatını söktü aldı Kayserispor'un elinden. Kimilerine göre beklenen kimilerine göre sürpriz bir şekilde ülkede şu anki seviyesine yükseldi. Bugün spor gazetelerinin yaptığı şey büyük bir ayıptır. Bugünkü ön eleme turunda büyüklerden biri olsa tam sayfa "Haydi aslanım/kartalım/kanaryam/bordomavim" yazacaktı, intikamlı savaşlı şarkılar türküler eşliğinde zayıf rakibe karşı alınacak tarihi farklar beklenecekti. Ancak iş Sivasspor olunca ana sayfanın kıyısına köşesine iliştiriliyor sembolik olarak. Eminim ki yazmadılar diye tepki verilmeyecek olsa onu da koymayacaklar oraya. İnsanımız hala toplamda 700.000 civarı tiraj yaptırıyor şu gazetelere. 700.000'i 50 kuruş üzerinden hesaplarsanız 350.000 TL ediyor günlük. Bu günde çöpe atılan paranın ederidir benim gözümde. Manşette Lugano'nun menajerinin gelmesi, Mutu'nun aslan olması veya Beşiktaş'ın füze alması gibi beş para etmeyecek haberleri okuyacağıma gerçekleri okumak istiyorum ben, bir numaralı kupada mücadeleye başlıyor Sivasspor ve biz hala yalan transfer haberi peşindeyiz.

Burada Sivas semboldür. Yarın bir gün Bursaspor olur, Kayserispor olur, Gaziantep olur, Eskişehir olur, Ankaragücü olur ama sadece şu satırlarda takımın ismi değişir, mantık, zihniyet ve benzeri şeyler hep aynı kalacak. Bir de csyasoo'daki şu habere bakmanızı tavsiye ederim fotomaç konusunda. Kendisine teşekkür ederim yorum bölümünde bunu paylaştığı için.

6 yorum:

FIRAT dedi ki...

Bunu düşündüğün ve yazdığın için tebrik ederim.Emeğine sağlık...Artık Türk spor basını ile ilgili en ufak bir umudum yok.Masa başı uydurma haber yazmak,blog ve internetten indirdikleri ile sayfa doldurmaktan başka bir şey yapmıyorlar.Günü birlik politikalarla anlık başarılar kazanıyoruz ama devamı gelmiyor.Milli takım,kulüp takımları,teknik adamlarımız,yöneticiler,basın hangisini yazayım?Kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz.Reyting ve tiraj uğruna şaklabanlık yapanlar,koltuklarını korumaya çalışan yöneticiler vs.vs.
Sistem,istikrar,çalışma,sportmenlikfalan uzak kavramlar Türk futboluna maalesef.

csyasoo dedi ki...

Hocam haklısın ama linkdekini görsen birde adamlar resmen dalga geçiyorlar halkla.

http://csyasoo.blogspot.com/2009/07/ne-denirki.html

Adsız dedi ki...

Bunu gündeme getirdiğin için tebrik ederim Fırat. Bu yüzden Guardian okuyanlara yozlaşmış gözüyle bakıyorlar işte.

Baris dedi ki...

http://buharlilokomotif.blogspot.com/2009/07/turk-medyas.html
senin yazını kaynak olarak gösterdim. İstemezsen silerim.

firat selcuk dedi ki...

yok yok sorun degil kaynak olduktan sonra :)

Unknown dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. özellikle Avrupa liginde Fener, Galatasaray ve Trabzon ardından eğer sivas ve beşiktaşta düşerse resmen Avrupayı Türk ligine çeviricez :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO