24.07.2009

Katil Martı #8 : Marmaris Avrupa'da, İlk Yarı

En son bıraktığımızda ligde son haftalardaki performansla UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştık. Şu an 2009/2010 sezonunda Galatasaray'ın başına gelmekte olanları yaşayacaktık yani. Sezonu erken açıp transfer dönemi daha yeni başlamışken Avrupa Ligi macerasına atılacaktık. Bu şartlar altında yolculuğa başlıyoruz..

İlk önce sezon daha açılmadan önce beklenmedik şekilde takımı sırtlayıp Bank Asya'dan Süper Lig'e ve Avrupa'ya giden yolda bize yardımcı olan Serdar Samatyalı ile yollar ayrılmıştı. Bir kaç genç oyuncu da yollandı, üzerinde altyapıya yeni dahil olan ancak pek geleceği olmayan isimlerle de kalabalık etmemeleri amacıyla yollar ayrıldı. Temmuz ayına gelmiştik ve transfere vakit bulamadan önceki sezondan kalan kadroyla UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda ilk maçımıza çıkıyorduk. Beyaz Rusya'nın Gomel ekibini Marmaris'te 2-1 yeniyorduk tarihimizin ilk avrupa kupası maçında. Bu maçtan 3 gün sonra ilk transferimiz Cesena'dan Mariano Stendardo oluyordu. İki eleme maçı arasında pilot takımımız Bodrumspor ile hazırlık maçı yapıyorduk ve amatör rakibimizi 16-0 yenip kendimizi tatmin ediyorduk. Bu gazla Gomel deplasmanına gidip 2-2 berabere kalarak tur bile atlıyorduk UEFA'da. İlginçtir ki önceki turda olduğu gibi yine seribaşıydık 3. Ön Eleme Turu'nda. Eleme maçına kadar transfere yoğunlaşmak istiyorduk ama önceki sezon yaşanan bolluktan pek eser yoktu. Vincenzo Iaquinta'dan kurtulma çabalarımız sonuç buluyordu ve 55.000 € gibi komik bir miktara transfer oluyordu Triestina'ya. Hemen ardından Marko Pantelic'i de gönderiyorduk sözleşmeyi feshederek ki kendisi sadece tek maçta hat-trick yapıp kalan zamanda Marmaris'i tatil amaçlı kullanmıştı yarım sezonluk bölümde. Yedek oyuncu ihtiyacımız vardı ve bu doğrultuda Konyaspor'dan Fatih Ceylan14.000 € gibi bir fiyatla 2. el otomobil alırcasına kadroya katıyorduk. Hemen ardından Olympiakos'un satış listesine koyduğu İspanyol ön libero Sunny ile sözleşmeyi imzalamıştık. 350.000 € karşılığında inanılmaz bir transfere imza atmıştık. Artık ön eleme turuna daha güçlü bir orta saha ile giriyorduk, Macar temsilcisi ZTE'yi Marmaris'te 3-0 yeniyorduk ilk maçta. Deplasmanda ise tarihimizde ilk mağlubiyeti alıyorduk avrupa kupalarında, yine de 3-2 kaybedip turu geçiyorduk. Avrupa Ligi 4. Ön Eleme Turu'na katılmıştık ama bu defa seribaşı değildik. Turu geçsek gruplardaydık resmen. Kura çekiminde gözlerimi kapatıp "draw all teams" tuşuna bastım, kupadaki dev avrupa kulüplerinden birine karşı ağır yenilgiler alıp eleneceğimizi düşünerekten. Gözlerimi açtığımda ise Marmaris'te şenlik vardı, o kadar devin arasından sıyrılıp Sloven Liberec ile eşleşmiştik.

Transfer çalışmalarımız ise devam ediyordu. Midtjylland forması giyen İbrahim Dağaşan550.000 € bonservisle Türkiye'ye döndürüyorduk. İyice Avrupalı olduk, isim de yapalım artık diyerekten büyük bir transfer yapma peşindeydik ve Getafe formasını giymekte olan Fran Merida'ya göz dikmiştik. 1.9 Milyon € karşılığında karşı tarafı ikna edip Merida'yı Marmaris'e getirip dev bir adım atıyorduk kulüp tarihinde. İyice güçlenip ligin en iyi orta sahalarından birine sahip olmuştuk ve artık Avrup Ligi'nde mücadele etmeye hazırdık. Sloven Liberec deplasmanına gidip tarihimizde başka bir ilke imza atıyorduk, ilk kez deplasman galibiyeti almıştık avrupa kupalarında. Sunny ve Jose Ismael'in golleriyle 2-1 kazanmıştık. Ve bu araya bir de transfer sıkıştırıyorduk, U19 ve oynamakta olduğu U21'de takımın en iyi stoperi olan Akın İnal2.9 Milyon € karşılığında kadroya katmıştık. Artık Süper Lig de başlıyordu ve ilk kez yoğun bir döneme giriyorduk. Beşiktaş deplasmanında 1-0 kaybedip olur öyle diyerekten devam ediyorduk Avrupa Ligi'ne doğru. Arada yine bir transfer vardı ama bu kez alıcı biz değildik, U21'in devamlı oynayan iki stoperini de kadroya katınca Ediz Bahtiyaroğlu ile yolları ayırmıştık. Transferi kapattıktan sonra Liberec'e karşı kendi sahamızda da 2-1 galip geliyorduk yine aynı isimlerin golleriyle. Kuralar çekilmişti, turu geçme umudu olmayan Marmaris alacağım her puan kârdır düşüncesindeydi. Hertha, M'boro ve Napoli ile eşleşmiştik. Daha ilk maceramızda bedevi şansına yenik düşüp İngiliz, İtalya ve Alman çekmiştik. Ancak Türkiye'de yolunda gitmiyordu bir şeyler, Bursaspor'a içeride 2-1 kaybetmiştik. Sonraki hafta ilk galibiyeti Konya'yı içeride eski oyuncuları Fatih Ceylan'ın golüyle 1-0 yenerek alıyorduk.
Sırada umutsuz olup sadece ismimizi yayma amacıyla katıldığımız Avrupa Ligi'nde ilk grup maçımız vardı. Almanya'da Hertha'ya 2-1 yenilip tahminlerimizden daha iyi bir skorla dönüyorduk evimize. Ancak ligde tepetaklak gitmeye devam ediyorduk, Giresun'dan da puansız dönüp sondan 2. sıraya oturmuştuk. Kupada Beylerbeyi'ni yenip gruplara kalarak moral bulmuştuk. Sonraki hafta ise sahamızda Trabzon'u yenip ligde nefes alıyorduk yeniden. Hemen ardından yine içeride Napoli ile oynuyorduk. 0-0 berabere kalarak gruptan çıkar mıyız diye düşünmeye başlamıştık. Ligde yine Ali Sami Yen'e gidip rezil oluyorduk, 5-1'lik yenilgiyle freni patlamış kamyon gibi önüne geleni yıkan Galatasaray'a rakip olamıyorduk. Sonraki hafta sahamızda Eskişehir'e de yenilip bir öncekinden daha iyi oluruz dediğimiz ligde bir anda düşme potası takımı oluyorduk. Sonraki hafta ise Marmaris'in ayağa kalkışına tanık oluyorduk resmen. Middlesbrough maçını Marmaris'te 2-0 kazanıyorduk Merida ve Cem Sultan'ın golleriyle. Deplasmanda Manisa'yı yenip lige de geri dönüş yapmıştık. Kupada Antalya'ya yenilsek de ligde Ankaraspor'u da deplasmanda yenip hızla tırmanıyorduk yukarıya doğru. Hertha'ya Marmaris'te 3-2 yenilip Avrupa Ligi'ndeki macerada ufak da olsa beslediğimiz tur umudunu kaybediyorduk. Kupada bize çok çektiren Antalya'dan intikamı ligde alıyorduk. İbrahim Dağaşan'ın dublesine Stendardo eşlik edince 3-1 kazanıyorduk. Sonraki hafta Kayseri ile berabere kalmıştık içeride ama seri galibiyetlerin üzerine bu kabul edilebilir bir kayıptı. Sivas deplasmanında 0-0 ile geri dönüp sahamızdaki Fenerbahçe maçına hazırlanıyorduk. Şimdiye kadar sadece hazırlık maçında 1 kere yenildiğimiz Fenerbahçe'nin belalısı olmuştuk adeta, Aydın Yılmaz ve Jose Ismael'in golleriyle 2-1 kazanıp Fenerbahçe'ye Marmaris galibiyeti yaşatmıyorduk. Hızımızı alamayıp Marmaris'te bir de Altay'ı yeniyorduk 4-2. Napoli deplasmanında fark beklentilerine rağmen 2-0 yeniliyorduk ve ezilmeden geri geliyorduk. Ankara'dan Gençler'i 2-1'le geçerek gelip ligde şampiyonluk yarışındaki takımların ortasına yerleşiyorduk. Tepmpoyu düşürmeden 2 tane de Karadenizspor'a atıp liderliği çok açık bir farkla elinde bulunduran Galatasaray'ın ardında mucizevi bir şampiyonluk veya Şampiyonlar Ligi kovalayan takımlar arasında yerimizi sağlama alıyorduk. Avrupa Ligi maceramızı ise İngiltere de Boro'ya 1-0 yenilip noktalıyorduk. Sonuncuyduk ama bu aldığımız 4 puan hem avrupadaki takım sıralamasında hem de prestij anlamında büyük katkı sağlamıştı. İlk yarıda ligdeki bu yükselen performansımızı Gaziantepspor'a yenilerek sonlandırıyorduk. Kupada Beşiktaş'a deplasmanda kaybedip bir sonraki maçta içeride Manisa ile berabere kalıp bu serüvene de nokta koyuyorduk. Ligin ilk yarısı 16 haftada sonlanmış ve Avrupa Ligi ile Türkiye Kupası'nda sona gelinmişti. Artık ikinci yarıda sadece lige konsantre olacağız. İlk defa bir ara transferi de böyle sessiz geçireceğiz..

Sezonun kalanı ve bir sonraki yılın transfer dönemi ise 9. bölümün konusu olacak.

- Katil Martı #1 : Başlangıç
- Katil Martı #2 : Bank Asya'ya Merhaba
- Katil Martı #3 : Bank Asya'ya Merhaba 2. Bölüm
- Katil Martı #4 : Hedef Süper Lig
- Katil Martı #5 : Süper Lig'de İlk Sezon
- Katil Martı #6 : Transfer Şampiyonu
- Katil Martı #7 : Hedef Avrupa

4 yorum:

kosebole dedi ki...

bekliyoruz...

Bhut_Jolokia dedi ki...

kariyerini takip ediyorum hocam çok zevkli okuması bile serinin devamını bekliyorum

Tuner dedi ki...

yılların cm3'cüsüne bile fm09 da kariyer açtırdın ya alacagın olsun. Burada CL'yi nasıl kazanırım Karşıyaka'yla onu bilmiyorum da bulamadığım şey şu pilot takım durumu. Biz mi gidip başvuruyoruz. Öyleyse ben onu bulamadım. Bekliyorsak işimiz var...

Tuner dedi ki...

zor oldu ama buldum =) yine de sağol takip ediyoruz...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO