31.07.2009

Katil Martı #9 : Marmaris Avrupa'da, İkinci Yarı

Katil Martı'da 9. bölüme geldik, biraz aralar uzun tuttu 2-3 bölümdür. Ancak 10. bölümü en geç pazar günü akşam buaya koyacağımın müjdesini vereyim ve gönül almış olayım serinin takipçilerinden. En son Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'ndan elendik ve gözü lige çevirdik. 2. yarının ilk maçı ligin 17. haftasına denk düşüyordu. Rakip Adana Demirspor'du ve yarıştığımız 3 platformdaki kötü sonuçları bir anda unutturuyorduk taraftara. Çünkü 4-1 galip gelmiştik kendi sahamızda. Bir sonraki hafta ligde ikinci 17 haftalık bölüme başlıyorduk. Kupada geçemediğimiz Beşiktaş'ı ligin ilk haftasında da yenememiştik ama bu defa başarıyorduk kendilerini yenmeyi. Marmaris'ten 3-0'lık skorla yolcu ediyorduk kendilerini. İyice coşmuşken Bursa deplasmanından boş dönmek olur muydu ? Sunny ve Emre Çolak 2-1'lik galibiyeti getiriyordu bize. Sonraki hafta yine yeşil-beyaz rakiple deplasmanda oynuyorduk. Konya deplasmanında gol sesi duyulmuyordu ve sahamızdaki Giresunspor maçına çeviriyorduk gözleri. Emre Çolak yine golünü atarken Cem Sultan'da kendisine 2 golle eşlik edince 3-1 kazanıp ligin tepesinde Galatasaray'ın ardına yerleşiyorduk. Ancak bu iyi performanslara Trabzonspor dur diyordu ve bizi Marmaris'e 1-0'lık yenilgiyle gönderiyordu. Bir sonraki hafta yenilgisiz lider Galatasaray ile oynuyorduk sahamızda. Cem Sultan kaldığı yerden devam edip attığı 2 golle Galatasaray'a ligdeki ilk yenilgiyi tattırıyordu. Galatasaray'ı yenmenin coşkusuyla Eskişehir'i kurban ediyorduk. Deplasmandan 2 gollü galibiyetle dönüp sonraki hafta içeride Manisaspor'u İbrahim Dağaşan'ın tek golüyle 1-0 yeniyorduk. Artık alt sıralara düşmemeyi ve seneye de Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantilemiş gibiydik. Belki de Şampiyonlar Ligi'ne katılırdık, olamaz mıydı ?
Marmaris taraftarının Süper Lig'de en sevdiği deplasmana gelmişti sıra. Kadıköy'e gidiyorduk ve sezonu orta sıralarda geçirmekte olan Fenerbahçe'yi yenmeyi hedefliyorduk. Jose Ismael ve Cem Sultan bu hedefi benimsemiş olacaklar ki 2-1'lik galibiyetle dönüyorduk. Ancak bu coşkuyu Ankaraspor sona erdiriyordu. Sahamızda beklenmedik bir yenilgi alıyorduk. Ancak deplasman performansı sekteye uğramıyordu ve Antalya'da tatil yapmakta olan Rus turistlerle haşır neşir olan taraftara futbola önem vermeleri gerektiğini hatırlatıp 1-0'lık galibiyet alıyorduk. Ancak sonraki hafta kendi sahamızda konuk ettiğimiz Sivasspor beklenmedik bir şekilde 1-1'lik skorla bir puan kaybı daha yaşatıyordu bizlere. Maç sonunda Bülent Uygun "Sivas'ta turist yok la ilahe illallah var." diyerek Antalya deplasmanındaki turistli eleştirimize cevap veriyordu. 30. haftaya girdiğimizde Antalya'ya gitmişken bir de İzmir'i gezelim diyorduk ve Altay deplasmanına çıkıyorduk. 0-0'lık beraberlikle geri dönmüştük. Beraberlikle geçen 2 haftadan sonra Gençlerbirliği'ni 1-0 yenip üst sıralardaki mücadelede kritik bir galibiyet alıyorduk. Bir sonraki maçta ligin sezon boyu en büyük sürprizlerden birini yaşatıyorduk izleyenlere, Trabzon Karadenizspor'a 3-1 yenilip dönüyorduk evimize. 33. hafta Gaziantepspor'u Marmaris'te konuk edip Emre Çolak ve Turgay Keser'in golleriyle 3 puanı alıyorduk. Son hafta ise Adana'ya gidiyorduk, Adana Demirspor'a karşı galip gelebilirsek ligi 3. sırada tamamlamamız garanti olacaktı, rakiplerin maçlarına bakmaksızın. Emre Çolak yükselen formunu sürdürüp sezonu golle noktalarken İspanyol yıldız Francisco Merida da bir gol atıyordu. 2-1 kazanıp ligi 3. sırada bitiriyorduk ve bir kez daha UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanıyorduk.

Bu yazının sonuna bir sonraki sezonun transfer dönemini de yazacağımı söylemiştim ama bir sonraki yazıda tüm sezonu vereyim ve bütünlük kaçmasın istedim. Bu biraz kısa oldu ama diğerinde Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası bu sezona göre daha başarılı diyerekten hem güzel haber vereyim hem de yazının uzun olacağını hissettireyim.

- Katil Martı #1 : Başlangıç
- Katil Martı #2 : Bank Asya'ya Merhaba
- Katil Martı #3 : Bank Asya'ya Merhaba 2. Bölüm
- Katil Martı #4 : Hedef Süper Lig
- Katil Martı #5 : Süper Lig'de İlk Sezon
- Katil Martı #6 : Transfer Şampiyonu
- Katil Martı #7 : Hedef Avrupa
- Katil Martı #8 : Marmaris Avrupa'da, İlk Yarı

4 yorum:

Can dedi ki...

Bende geçen soracaktım ne oldu Marmaris'e diye :) Hem takımı, hem Galatasarayı başarılı görmenin yanı sıra, küçük Brezilya'nın acınası durumu da oldukça keyif verici. Türbülent olayı üzdü ama belirteyim :)

Adsız dedi ki...

10 u bekliyoruz.. :)

Jordi Metal dedi ki...

Bu arada 2015 yılında olduğun görünüyor. Peki avrupaya kaç takım gönderiyoruz. Hala CLye 2 takım gönderiyor olmak üzüdü beni içerledim ha :D

firat selcuk dedi ki...

2 şampiyonlar ligi'ne, 4 de avrupa ligi'ne gönderiyoruz.

sadece benim 5. olup avrupa ligi'ne katıldığım sene 5 takım yolladık(2cl-3uefa) sıralamada geriye düşüp..

bir ara da 7 takımla gitti, fair play kontenjanından da yer kazanıp 2 şampiyonlar ligi 5 uefa yaptık.. 1 takım da ön elemede elenince gruplarda 6 türk takımı vardı, avrupa ligi türkiye kupası'na döndü o sezon :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO