22.07.2009

Not Defteri #26

  • Hemen Katil Martı serisi ile ilgili konuşayım, serinin takipçileri merakta kalmasınlar. Yaz okulunda sınav dönemi geldi, vizeleri atlatana kadar oyunla pek ilgilenemez oldum. Cuma günü öğlen bitiyor sınavlar, Katil Martı serisinin takipçilerinin gözü buralarda olsun cuma akşamı. Bu uzun süreli ara için kusura bakmayın tekrardan..
  • Pazar günü Migros'tan online alışveriş yapmıştım. Icetea ve bir takım şeyler sipariş ettim ve söyledikleri saatten bile erken geldi, takdir ettim. Yıllardır hala denemeyenler varsa deneyebilir. Ben de bu hizmetten ilk kez yararlandım. 1.5 TL hizmet bedeli alıyorlar. Evde oturduğunuz yerde Migros'tan alışveriş yapıyorsunuz, 1.5 TL nedir ki, lafı bile edilmemeli. 1.5 Litrelik Lipton Icetea Limon'un fiyatının 1.95 TL olduğunu görünce bana birden bi' coşku geldi, 5 tane aldım o gün. 3 gün oldu alalı ve 4. şişe bitmek üzere... Gören, duyan çok içtin diyor da, az bence. Yaz günü nedir ki 3 günde 6 litre icetea tüketmek ?!
  • Gitara haftada bir değil de her gün gidip her gün fazla fazla yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Haftada bir gittiğim bu tempoyla bile normalden çok daha hızlı gittiğimi söylüyor hoca ama beni kesmiyor bu ne yalan söyleyeyim. "Sen 11 sene odanda gitarla her gün yüz yüze bakıp çalmazsan, 11 değil 22 yaşında başlarsan bu işe şikayet de etmeyeceksin Fırat efendi"(iç ses)
  • Marshmellowlarım bitti ya lan resmen.. Bekle beni Balçova, bekle beni Agora. O pembe renkli kağıttan şeker torbaları kesmiyor beni. Sonuçta 22 yaşında adam alıyor gidip de, 10 yaşında bir çocuk değil. Haftaya Agora'da elinde koca bir çuvalla "bunu marshmellow doldurun" diye ortalığı birbirine katan deli görebilirsiniz yakın çevremde birisi o güne kadar bana engel olmazsa.
  • Bu ara albüm almam lazım, şöyle eldekilere baktım da Gece ve Yasemin Mori eksik. Bir kaç tane de ekstra alabilirim. O an satın almaya gideceğim için direkt olarak aldım diye bahsettiğim/yazdığım ancak ne olduysa alamadığım bir kaç albüm var. Eksikleri kapatmak lazım kapmanya veya promosyon denk getirip. 3 al 2 öde veya 4 al 3 öde gibi bir şeyler yakalarsam affetmem.
  • Şekere gitti yine aklım, hayır madem o pembe torbalarda ısrarcısınız bari büyüğünü yapın. ÇOCUK MU OLALIM İLLA Kİ O UFAK KESECİKLE YETİNMEK İÇİN !
  • Niye sinirlendim inanın ben de bilmiyorum.
  • Yaz okulunun bir faydası var ki şudur : Arşivde ne kadar eksik varsa bir bir tamamlamak. Torrent bu yüzden güzel bir şey. Sıkıntıdan bilgisayara Guitar Hero indirdim. Klavyeye basa basa oyunu oynamak orjinaline göre zevk vermeyecek biliyorum ama ne yapalım. Evde değilken ve uyurken boş bırakmıyorum bağlantıyı.
  • Bugünün sabaha karşısı, yani 22 Temmuz 2009 gününün ilk saatleri olan ve bir önceki günün gecesi diyebileceğimiz saat 03.00 sularında İzmir'de "üşüdüm" ben. Tarihe not düşülsün bu. Tamam yazın esinti hoş bir şey de, rüzgarın işi abartması neden ? Üstüme hemen tshirtü geri giydim, uzanaraktan laptopu kullanırken üstümü pikeyle güzelce örttüm yoksa donacaktım.
  • Sınavlar bitince yaz okulunun tam devre arası oluyor. Halftime niyetine bir Marmaris yapma niyetim vardı yazmıştım geçen gün ama bilmiyorum, belki 1 hafta ertelenecek o.
  • mp3 playerın metrodayken bir anda kilitlenmesi.. insanların şaşkın bakışları altında piercingi çıkarmak.. piercingin barıyla(yani o çubuğuyla) mp3 playerın reset tuşuna basmak.. tekrar ağıza geri götürüp piercingi takmak.. yandaki yaşlı amcanın "hısfmmppffss" diyerekten şaşırması..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Süpermiş şu Migros olayı. Tabii ondan daha süper olan 1.5 litrelik ice tea. Soğusa da, çalkalansa da içiliyor ya bu içecek, vazgeçilmezim.

Erhan dedi ki...

Ben de her gün 1 lt Uludağ limonata tüketiyorum vallahi. Yaz günü herhangi bir sıvının miktarı konusunda tartışılmamalı doğrusu. (:

anilkos dedi ki...

bu arada gitar kursu nerededir tam olarak artemio,üniversite nedeniyle izmirdeyim ve şu işe tekrardan heves saldım bakalım geçmişte ilgisizlik yüzünden 4 haftada 1 parça geçemediğim olmuştu ama azimliyim bu sefer.

firat selcuk dedi ki...

bornova'da, küçük park'ta, naturel müzik gittiğim yerin adı..

4 haftada 1 parça geçemedim zamanında diyorsun, şöyle örnek vereyim : ben bugün tek derste 4 parça aldım :) 1 tane de nota çalışması vardı, etti mi sana 5..

genelde 2-3 parça alıyorum ders başına..

yer bana uygun dersen okul dönemi başladığında uğra, fiyat olarak da çok çok iyi.. aylık(4 haftalık) 50 lira alıyor hoca.. diyelim ki 4 haftalık verdin 1-2 ders aldın şubat tatili oldu 1 ay gelmedin, o dersler kaynamıyor, gittiğin zaman kalanlara devam ediyorsun, o açıdan da çok çok rahat oluyor..

CaRtMaNtR dedi ki...

Uludağ limonata kadar uludağ gazozda bu mevsimde vazgeçilmez bir ihtiyaç oluyor ne yalan söyliyeyim. İce Tea'ye bir türlü alışamadım gitti.

sinem dedi ki...

ahahaha o keseler büyük ki :) sen 5-10 kese filan doldur anca :D afiyet olsun bak amacına ulaştın sonunda bu da bişi..

ben gece ile yasemin mori'yi çok yakın zamanlarda dinlemiştim o yüzden bir albüm gibi gelir bana o ikisi. playlist yapınca ikisini de katarım :) beraber dinle seversin sen de.

firat selcuk dedi ki...

mp3 playerın demirbaşlarından onlar zaten de, orjinal albüm alıp arşivliyorum 2-3 senedir, onların arasına katmak lazım..

Confeng dedi ki...

O zaman sana iyi bir haberim var Franchi buzlu çayın toz versiyonu satılıyor eğer rastlamadıysan:
http://www.yenilikleronline.com/2009/07/01/12204/
En başta ben de önyargılıydım ama şimdi 1-2 haftadır içiyorum o kadar da kötü değil hatta bana tadı ve kıvamı gayet normal geldi.
Yalnız 1 lt'ye yapınca fazla şekerli ve koyu oluyor o yüzden 4 tane alıp 5 litrelik bidona yapmayı düşünüyorum :))

firat selcuk dedi ki...

ama o nestea'ymiş.. hayatta en sevmediğim şeyleden biri nestea.. lipton duruken nestea denen şeye bakmıyorum bile.. hatta oturduğum yerlerde icetea içecek oluyorum, markayı sorup nestea cevabını alınca "kalsın, içmiyorum birşey" diyerekten sıyrılıyorum aradan..

Confeng dedi ki...

Aslında ben de önceliği Lipton'a veririm. Lipton'un da ürettiğini duydum ama onu bulamadım herhalde üretmiyor toz içeceğini. Neyse bakarsın üretir biz de muradımıza ereriz. Saygılar...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO