7.09.2008

2008 Belçika GP

İlk iki tur ve son 6 tur dışında standart sıkıcı bir Formula 1 yarışı izledik, dikkate değer birşey yoktu gerideki Kovalainen'in geçişleri dışında. Son turlara doğru yağmur yağacağı uyarısı yapıldı yarışın hemen hemen ortalarında, bu biraz heyecan yaratmıştı ama beklenenden fazlası oldu. Yarışa ilk cepte başlayan Hamilton müthiş start alan Raikkonen'in gerisinde kaldı ki Raikkonen'in 4. başladığını belirtmek lazım. Yarış böylece sürdü gitti, Kovalainen kötü startının ardından tırmanışa geçerken Webber'e çarpınca pitten geçme cezası aldı. Bu da Kovalainen için podyumu değil puanı bile zorlaştırmıştı. Son 6 tura girilirken yağmur damlaları kendini gösterdi ve olanlar bundan sonra oldu. Sıralama değişiyordu ara sıra, bu yağmurun etkisiyle olabilecek birşeydi zaten, ancak son 2 turda öyle değişikliler oldu ki Formula 1 tarihinde efsaneler arasına girdi 2008 Belçika GP.

Son 3 turu anlatmaya çalışmayacağım. Videolar ortaya çıktığı an ekleyeceğim akşama doğru.. Yoksa anlatılacak türden değildi, Hamilton ve Raikkonen birbirlerini kaçar defa geçti bimiyorum 2 kesin de 3 de olabilir.. 1 dakika 46 saniye civarı atılan turlar son iki turda 2 dakika 25 saniyeye kadar düştü, kontrol imkansız bir hal aldı pistte.

Not : Bahsettiğim ve ekleyeceğim dediğim video buydu. Yapacak yorum bulamıyorum, tekrar tekrar izleyip hayran kalmamak elde değil, imkansız, mükemmel.

Bir de son tura girerken 3. sırada Bourdais vardı ve podyumu alacak gibi gözüküyordu. Puan alamaz denen Kovalainen 4. sıraya kadar gelmişti kaşla göz arasında. Heidfeld ise 8. sıradaydı son tura girilirken. Yarış bittiğinde ise Kovalainen bir ara 3. gözükmesine rağmen yarış dışı kalmıştı, Bourdais 7. sıradaydı, Heidfeld ise 3. sırada. Fazlasıyla karışık ama pist bu yazanlardan çok daha karışıktı.

Gece Kanal D'de tekrarı yayınlanırsa özellikle yağmurun geldiği son 6 turu kaçırmamanızı tavsiye ederim.. Uzun yıllar görülmeyecek bir heyecan yaşandı..

Ekleme, Saat 02.45 : Hamilton'ın Raikkonen'i geçip yol verip, hemen ardından tekrar geçmesi ile ilgili bir inceleme başlatmıştı hakemler. Hamilton suçlu bulundu ve +25 saniye ceza aldı ve böylece 3. sıraya düşmüş oldu. Massa ilk sıraya geçti, Heidfeld ise 2. oldu. Çok çok ağır bir karar bana kalırsa, 1 sıra inmesine tamam derim de 25 saniye abartılı bir ceza oldu. Geçen sezon sonlarına doğru olduğu gibi Ferrari'nin masabaşı ekibi tekrar iş başında anlaşılan.

1 yorum:

Derda KASAL dedi ki...

ah Kimi ah
çok erken frene dokundun
sonra yağmur başladı
nihayetinde sen bariyerlere ben duvara vurdum kafayı !
bas gaza ferrari , bas gaza !

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO