6.09.2008

Ermenistan 0-2 Türkiye

İlk yarıda futboldan soğuttular adamı, o kadar kötüydüler. İlk defa futbol izleyen birisine ilk yarıyı izletsek sanırım o kişi bir daha futbol adının olduğu yerin yakınından bile geçmez. Euro 2008'den sonra takımda aynı kalan tek şey Tuncay Şanlı'ydı. O takımın en kötü performans göstereniydi, her maç oynayıp da bekleneni bir türlü veremeyen tek isimdi. Yine öyle oldu, ilk yarıda zaten kötü olan takımın en kötü ismiydi Emre ile birlikte. Emre ve Tuncay'ın yerine Selçuk ve Mehmet Topal olsaydı ilk yarı bambaşka olacaktı.

Maç hakkında uzun uzun yazacak birşey yoktu, Emre kötüydü, Tuncay çok daha kötüydü. Gol atmış olması Tuncay'ın kötü olmadığı anlamına gelmemeli. Arda ilk denemesinde 4-5 kişiyi rahatça geçip Semih'e topu çıkarınca iyice coştu, her top alışında kalabalığın arasına girmeye çalıştı ama olmadı tabii ki, gereksiz yere top ezdi son anlarda. Skor 2-0 olmasa bunları denemezdi elbette, yine de bu kadar abartması hoş değildi. Bir de maçta Hakan Balta can sıkıcıydı, kötü değildi ama alıştığımız gibi değildi, yerinden ayrılmadı pek fazla, biz O'nun daha ofansif oynamasına alıştık geçen sezondan beri, tıpkı Gökhan Gönül gibi. Ermenistan'ın geçmişteki sürpriz skorları önde olsak bile savunmayı ön planda tutmamıza sebep oldu. Bir kaç defa savunmayı arka plana atıp ileriyi düşününce Ermenistan üstümüze gelmeye başladı, tekrar topu kullanınca da bu sorundan kurtulduk. 3 puanla başlamak önemliydi, hem de grupta bana göre İspanya'dan sonra en zor deplasmanda 3 puanı almak sevindirici. Zaten bu grupta ilk 2'yi belirleyecek olan şey Türkiye-İspanya maçları. Belçika Olimpiyatlarda iyi de olsa gücünün bize yeteceğini sanmıyorum.

Aslında fazla bile uzattım bu yazıyı, uzun uzun bahsedilecek bir maç değildi üstte de dediğim gibi. Fatih Terim umarım bu kötü performans gösteren iki ismi bir sonraki maçta kullanırken düşünecektir demeyi çok isterdim de özellikle Emre konusunda ümidim yok, yine 11'de çıkıp izleyenleri kahretmesi olası duruyor.

1 yorum:

KeFeLi dedi ki...

Tuncay'dan bizim beklentilerimizle,F.Terimin beklentileri farklı diye düşünüyorum.

Ne kadar kötü oynasa da,her zaman gol atma,beklere yardım etme,defansa gelip çizgiden top çıkarma özellikleri var ki,hocanın istediği şey de bu gibime geliyor.Bu takımın jokeri Tuncay ve bence işini öyle kötü yapmıyor.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO