6.09.2008

Unutulmayanlar #8

Nice kötü oyuncular geldi geçti Galatasaray'dan ve Türkiye Ligi'nden, daha önce futbolcu olduğuna bile inanmadık bazılarının. Yakın geçmişimizde büyük kulüplerde bile sık sık fiyaskolar yaşandı yabancı transferinde. Ancak o gelip geçen başarısız oyunculardan hiç birisi Dominic Iorfa kadar unutulmaz olamadı.
O dönemde siyahi oyuncu furyası yeni yeni kendini gösteriyordu. Iorfa da siyahi oyuncu rüzgarına kapılıp da ülkemize gelenler arasında ilk sıralardaydı. Bugün hala Dominic Iorfa dendiği zaman hatırlayanların yüzünde küçük bir tebessüm beliriyor. Bu başarısız ve yeteneksiz adamdan nedense hiç nefret edilmedi, yıllar yılı tutmayan her yabancı transferden sonra "bir Iorfa vardı, bundan daha beterdi" diye teselli cümlelerine konu oldu.

Ve gerçekten merak ediyorum, biz bu adamı niye bu kadar sevdik böylesine kötü olmasına rağmen ?

5 yorum:

MithrandiR dedi ki...

Ali Lukunku'nun hayatımıza gireceğinin ilk habercisi. Daha o zamanlar uyarmış bizi ama anlamamışız.

petit dedi ki...

Bu Iorfa'yı canlı canlı seyrettim. Tribünde çok eğlenirdik. Futbolcudan çok bir 100 metreci gibiydi. Ok gibi fırlardı sıfıra inerdi, sahaları sınırlayan çizgileri geçtikten sonra reklam panolarına gelmeden ortasını yapardı :)

Adsız dedi ki...

cok merak ediyorum acaba mustafa denizli skibbe yi eleştirirken iorfa yı düşünüyormudur

firat selcuk dedi ki...

@kazım,

bloga gördüğüm en iyi yorumlardan biri oldu bu, tesekkür ederim :)

Bhut_Jolokia dedi ki...

bu adamı four four two nun bi sayısında okumuştum.Tr ye gelen en kötü transferler arasında vardı.o yazıyı okuması lazım herkesin.o zamanlar oyuncu nasıl transfer ediliyormuş çok ilginç gerçekten

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO