14.09.2008

Türkiye'deki Roberto Carlos..

ekşi'deki entrymin aynısı geliyor yine, benzer şeyleri yazacağım için dokunmadan aynısını buraya da taşımak en iyisi..

"taraflı tarafsız herkesin zihnindeki efsane sol bek imajını türkiye'de günden güne zedelemekte kendisi.

hakeme su atma olayı vardı, hadi dedik olur. gereksiz polamiklere giriyordu, strestir dedik mac anında olur. ama bir defa olur iki defa olur her defasında da olmaz ki bu be. hacettepe'ye kaybediyor fenerbahce, mac bitiyor ve carlos topu alıyor eline kosturup yere bırakıyor ve hakeme nisanlıyor topu. sonra da hakeme alkıs tutuyor, el kol hareketleri ile "icine ettin macın" tadında hakaretlet savunuyor.

yapma sen bunları. fenerbahce'de yani ezeli rakipte de forma giysen, sen dunya tarihinin gordugu en sıradısı oyunculardansın. bırak oyle kal aklımızda. bırak biz seni konami'nin iss'inde ronaldo ile forvete koydugumuz efsane adam olarak hatırlayalım, oyle dusunelim. ligimizde ara sıra iyi performans gosterip "buralardan bir carlos gecti" cumlelerimizin oznesi ol 2 sene sonra. cıkıp da hakeme su atma, macı kaybettin diye topu hakeme sut ceker gibi fırlatma, hakeme iyi bok yedin tadında isaretlesmeler yapma. sen fransa'ya 40 metreden frikik golu at, uzaklardan deli deli goller at. fenerbahce formasını giyiyor olsan da galatasaraylısı da alkıslar seni, besiktaslısı da trabzonlusu da. sen yeter ki dunya futbolunda tarihe gecen roberto carlos olarak kal, turkiye'de hakemlerle ugrasan carlos olarak degil. 2 sene sonra "cirkefin onde gideniymis be arkadas" laflarının degil, "ne efsaneymis be, helal olsun arkadas" laflarının ana teması ol..

bugun galatasaray macında senin basına gelen hakem faciasının katmerlisi yasandı. cıkıp da ne kewell ne baros "hakem seni var ya seni....." diye el kol yapmadı. sen de yapma, sen de 10 sene sonra cocuklarımıza kardeslerimize kücüklerimize anlatacagımız efsaneler arasında kal, hagi'li cümlelerimizde "ligimizde bi de carlos vardı, kewell vardı" diye eklemeler yapabilelim.. "carlos vardı ama adam değildi" demeyelim.. kewell efendi gibi oyununa baktı, nonda, baros, meira hepsi oturdu baktı isine, sen de onundeki topa ve mucadelene bak yeter..

bir dunya yıldızı kolay gelmiyor bu lige. bu kadar kolay gelmedigine gore kendini bu kadar kolay da harcatmamalı.. hagi, kewell, carlos, delgado diye baslayalım cumlelerimize.. kewell'ın delgado'nun bu listede eksik kalmasını bir futbolsever olarak istemiyorsak, senin de eksilmeni istemiyoruz be carlos..

benim gozumde su an bu lige kariyerini de sırtlayıp gelmis ender adamlardan biridir carlos.. hagi gibi, kewell gibi, carew gibi, ortega gibi.. yapmayın etmeyin, yazık olmasın..

bir galatasaraylı'nın en büyük rakibinde forma giyen bir futbol efsanesine seslenisine kulak verdiniz..
"

3 yorum:

saLsa dedi ki...

Valla doğru söze ne denir. Haklısın kesinlikle. Carlos çok anipatik. Takıma saha içinde faydası yok, bu nedenle ayakları yerine eli kolu çenesi çalışıyor.

Ama vir yerde de katlamayacağım. Aynı bu mantıktan yola çıkarsak Hagi'yi iyi hatırlamak da oldukça zor. Zira kendisi de çirkefin önde gideniydi. Maçlarda hakemlere, rakiplere yaptıklarını düşününce.

Sevgi & Saygı

firat selcuk dedi ki...

ama hagi'nin buraya geldikten sonraki kariyerini düsünüyorum.. 4 sampiyonluk, 2 avrupa kupası, 1 ceyrek final.. carlos ise 2 tane ceza alabileceği hakem olayına sahip..

carlos ilk senesinde bunları basarsın demiyorum elbette.. ceyrek final var su an basardıgı ki o donemde takımda degildi, sakattı, yani takıma katkısı oldugunu soylemek zor..

hagi hakeme saldırma olayını 4. senede yasadı.. ondan once buyuk izler bıraktı burada..

neyse.. biri yaptı diye otekinin yapması gerekmiyor.. hagi bu topraklara gelmeden de o yapıda bir adamdı ama carlos'u boyle hakemlerle ugrasıp futbolu unuttugu halleriyle hic hatırlamıyorum..

Gökçe dedi ki...

Simdi oncelikle Hagi iel Carlos'u karsilastirmamak lazim. Hagi Galatasaray camiasi icin cok buyuk bir futbolcu olabilir ama b;r Fenerbahceli icin cogu zaman iyi bir futbolcudan otesi degildir. Ama Carlos Fenerbahce'den once tartismasiz her Turk'un tum zamanlarin 11''ne sol bek olarak yazacagi bir adamdi. Carlos esi benzeri zor bir kariyerle geldi Turkiye@ye ama Hagi kariyerinin en parlak yillarini burada yapti. Ha Hagi'nin ustune cirkef gormedim. Erol Ersoy olayi (hakli haksiz farketmez) Altay"li 18 yasinda gencecik siyahi cocugun bogazina attigi kasti tekme ve niceleri...

Sevgi ve saygilar...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO