1.09.2008

Fiorentina 1-1 Juventus

Maçı yayın olmadığı için izleyemedim. İnternette çeşitli yerlerde aradım ama ulaşamadım maç yayınına. Resmi sitede takip ettim Galatasaray maçını izleyip bilgisayar başına dönünce, 88'de de bıraktım birşey olmaz diye. 1 dakika sonra Gilardino golü atmış 89'da ve maç 1-1 bitmiş. 67 yıl önce de sezonun ilk haftasında karşı karşıya gelmişti iki takım ve skor yine aynıydı, 1-1.

Sezona Juventus galibiyeti ile girmek iyi olacaktı ancak bu da kötü değil. En azından diğer 4 rakip de puan kaybı ile başlamış oldu.

Hazır bahsetmişken de sezon başlangıcındaki yazımda da yazdığım ligin en büyük 5 takımı da puan kaybı ile başladı sezona. 4 takım berabere kalırken Milan mağlubiyetle başladı. Bu takımların arasına girmeye çalışacak olan Lazio ise 4-1'lik galibiyetle ilk haftanın lideri oldu.

2 yorum:

SozenE. dedi ki...

Franchi,

Fiorentina adına umutlu olabilirsin bu sezon.

Maçın skorunu daha önce öğrendiğim için fazlaca ciddi olmayabilir; ama Gilardino golü atttığında Artemio Franchi'de son yıllarda sıkça rastlamadığımız harika bir sinerji gördüm taraftar ve futbolcular arasında.

Gilardo'nun golü tam anlamıyla usta işiydi. Üstelik golün geldiği dakikada Fiorentina 10 kişiydi.

Karadağlı Jovetic'i merak ediyorum bu sezon. Dikkatli izleyemedim, skoru ve oyun gelişimini bildiğim için; ama yine de heyecan verici gençleri var Fiorentina'nın. Geçtiğimiz sezonki kadro Liverani ve Ujfalusi dışında korundu. Bu iyi. Gerçi forvetteki bolluk Osvaldo'nun forma bulma şansını azaltabilir. O da ayrıca izlemek istediğim bir forvetti.

Sezon sonunda ne yapar, Fiorentina? Milan'dan umutluyum. Eksik bir şeyler var. Kaka, Nesta ve Gattuso geri dönünce daha iyi olacaklardır. Bologna karşısında da fena değillerdi aslında. Inter, mutlaka ilk iki içerisinde yer alacaktır. Juventus, yine 3-4 arasında gidip gelecek bir görüntüde sanki. Bu anlamda Roma ile çekişebilir. Alttan da Napoli ve Udinese, bu sezon daha iyi geliyorlar.

Fiorentina, 4-5 gibi olacak sanırım. Geçtiğimiz sezonki ilk 4'te bu sezon Milan değişikliği olabilir. Bunun dışında Fiorentina, yine ilk 4 içerisinde yer alırsa, geçtiğimiz sezonkinden daha büyük bir başarı elde etmiş olur.

firat selcuk dedi ki...

skoru bildiğim için hiç izlemeye gerek duymamıştım, merakımı giderecek yorumlar oldu bunlar.. geçen sezona göre çok daha güçlü bir fiorentina var, ben yine şampiyonlar ligine katılırız diye bekliyorum ama geçen sene deplasmanda kazandığımız juventus karşısında son dakikada gelen golle puanı kurtarmak biraz karamsarlığa itmedi değil..

yine de 3-4 maç geçmeden karar vermemek lazım..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO