23.09.2008

Underrated Players #5 : Andrés Néstor Silvera

Alt posttaki o sıradışı Independiente'nin en büyük gol silahında sıra. O büyüleyici sezonda River ve Boca'yı sollayan takım Silvera'nın da katkısıyla ligin hem şampiyonu hem de en golcü takımı oluyordu. İki dev takıma rağmen ligde 2.0 gol ortalamasını geçebilen tek takımın forvetteki ilk tercihi olmak herkesin başına gelebilecek türden bir başarı değil elbette. Zaten Apertura 2002'nin de gol kralı oldu kendisi. Silvera takımın diğer iki yıldızı Montenegro ve Insua gibi şampiyonluğun kazanıldığı yılda katılmadı takıma, bir öndeki sezonda Union Santa Fe'den geldi takıma. Kariyerindeki ilk iki takımda pek sık gol atmıyordu, Independiente ile ilk sezonu da öyle geçti. Şampiyonluğu ise gol krallığı ile süsleyip kendisini tüm Arjantin'e göstermiş oldu.
2003'te Independiente'den ayrıldı, Tigres'in yolunu tuttu Meksika'ya giderek. Orada 88 maç yapıp 47 gol attı ve 3 sezon sonra Arjantin'e dönmesi için fazlasıyla iyi bir istatistik oldu bu. 0.3-0.4 arası gidip gelen gol ortalaması bir anda 0.5-0.6'ya fırlamıştı. Daha verimli bir hale geldiği San Lorenzolu yöneticilerin gözünden kaçmadı. 2006'dan beri hala San Lorenzo forması giyiyor ve istatisikler diyor ki : "Silvera her iki maçta bir gol atıyor"
Arjantin Ligi'ni NTV'de yayınladıkları için kendisini ara sıra özetlerde görme şansımız oluyor. Bir de şöyle evdeyken doğru düzgün 90 dakika kendisini izlesem çok daha iyi olacak. Eskilerden beri birkaç video ve maç özetleri dışında bir türlü tam olarak izleyemedim bu adamı. Arjatinli golcü dendiği zaman elbette Batistuta'nın eline su dökecek adam yoktur ama O'nun kadar olmasa da böyle ara sıra parlayıp sempatimi kazanan adamlar oluyor. Bu adamların bazısı çabuk untuluyor benim tarafımdan ama bir oyuncuya taktığım zaman da inatla destek olup beğeniyorum, bu yüzden Silvera'yı 7 yıldır elimden geldiğince takip ediyorum. Diğerleri gibi geçip gidemedi, Batistuta'dan sonra hep aklıma Silvera gelir yakın zamandan bahsedince. Zamanında Insua'nın Galatasaray'a geleceği yazılırken Silvera'nın da Fenerbahçe'ye gideceği yazılmıştı ve o zamanlar üzülmüştüm ya gerçek olursa diye. Sonra gazetede sadece bir kez Galatasaray'a geleceği haberini okudum ve bir transfer sezonu boyunca o haberin gerçek olmasını diledim durdum. Benim için her zaman farklı bir yetenek ve çoğu kişinin aslında pek ilgilenmediği unutulup giden bir yıldızdır Silvera. Kendisini bir kere olsun sarı-kırmızı veya mor-beyaz forma ile goller atarken görebilmek için çok şey verebilirdim, artık iş işten geçti tabii..

Futbolun adaletsiz olduğu söylenir durur ya, işte bunun en doğal örneklerinden biridir Silvera.. Yine Independiente'den çıkma German Denis bugün avrupada futbol oynarken bu adamın unutulup gitmesini içime sindiremiyorum ben. Çok iyi olacaktı kariyerine bir avrupa ligi ekleyebilmiş olsaydı. İtalya kendi tarzına uymazdı belki de, İspanya ligi Silvera için biçilmiş kaftan, keşke şu hakettiği değeri alamadığı kariyerinin son deminde bir La Liga serüveni yaşasa, biz de kendisini daha yakından izleyebilsek bir iki sezon.. Yazının sonunda tadım kaçtı şimdi, Denis gidip Napoli forması giyiyor, Silvera ise en fazla Tigres forması giyiyor Arjantin dışında.

Hiç mi adaletin yok be futbol ?

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO