20.09.2008

Çocuk Aklı

Avrupa'nın büyüklerinden İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya'nın Haziran 2009'da bir turnuva için harekete geçtiği söylentileri dolanıyor ortalıkta. Avrupanın devleri kendi aralarında çok az maç yapıyorlarmış, bu yüzden de böyle bir turnuvaya ihtiyaç varmış. Planlanan zaman diliminde Konfederasyon Kupası oynanacak. Sonu çift rakamlı yıllar ve Dünya Kupası'ndan bir önceki tek rakamlı yıllar da dolu haziran aylarında. Tek boşluk Dünya Kupası'ndan bir sonraki, Avrupa Şampiyonası'ndan bir önceki tek rakamlı yıllar olarak kalıyor ki o dönemlerde de diğer kıtalarda turnuvalar oynanıyor. FIFA veya UEFA ne derece dikkate alır, nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum.

Bunu sıradan bir spor adamı veya yorumcu ortaya atsa "çocuk musunuz kardeşim saçmlamayın" derler geçerler. Kendileri ortaya atınca fikir mantıklı olmak zorunda sanki. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı'ndan gelen bir yorum/açıklama var ki evlere şenlik, sokaktaki çocuk heyecanıyla konuşulmuş sanki :

"Bu mevcut durumu değiştirmek lazım, ama henüz hiçbir şey imzalamadık. Daha konuşacak çok şey var. Bir çok futbolseverin rüyası gerçek olacak. Diğer ülkelerin de benim gibi düşündüğüne eminim"

Yine söylüyorum, şu fikri orta seviye bir spor yazarı gündeme getirse, böyle de "herkesin rüyası" temalı açıklamalar yapsa "delirmiş bu" denir ve ciddiye alınmaz.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO