1.09.2008

90+5'te Golü Bulanlar

Transferin son gününde uzatma dakikalarında gelen goller gibi son dakikada kritik transferler yapıldı avrupada. Bir bakalım kimler nerelere gitmiş ve neler yaşanmış transferin son gününde.

- Elbette beklenen ilk transfer zaten fotoğrafta da görüldüğü gibi Quaresma'ydı, haftasonu anlaşılmış iş sadece imzaya kalmıştı ve bugün o da oldu. Inter Figo'nun yaşı yüzünden en zayıf olduğu bölgesini de güçlendirmiş oldu.

- Sonraki transfer haberi de Galatasaray'ın Serkan'ı almasıydı ki sürpriz oldu bu. Hemen altta da görülüyor bu konudaki yorumum zaten.

- Corluka da yine bloga yer aldığı gibi resmi imzayı bugün attı Tottenham'a.

- Daha önce konuşuldu mu adı geçti mi bilmiyorum, bu yüzden de benim için günün en büyük sürprizi Diego Milito'nun eski kulübü Genoa'ya dönüşüydü. Hem de bonsvervisini de alarak.

- Finnan Liverpool'dan ayrılıp Espanyol'un yolunu tuttu. La Liga'nın kendisine yarayacağını düşünüyorum.

- Her yerde yazıldı çizildi dünden beri ama burada da bulunsun listenin arasında. Necati Ateş sonunda gidebildi yurt dışına, Sociedad'a bir yıllığına kiralandı.

- Liverpool'dan ayrılan bir diğer isim de Voronin oldu. Tekrar kariyerinin en güzel dönemini geçirdiği Bundesliga'ya döndü, bu seferki durak başken Berlin. Hertha'da Pantelic'in yanında neler yapacağı büyük merak konusu, ikisi de benzer tipte oyuncular sonuçta.

- Football Manager oynayanların efsane oyuncularından biri olan ve gerçek hayatta da kafasında topu sektirerek attığı çalımlardan(!) tanıdığımız Kerlon da son gün transferlerinde adını duyuranlardan. İtalya'da Seri A'da yeniden sürpriz yaptığı sezonlara dönmek isteyen Chievo'nun yolunu tuttu.

- Uzun süren bir transfer hikayesi de Riera'nın Liverpool'a transferiydi. O da artık resmiyet kazanan transferler arasında.

- Juventus, Barcelona altyapısının genç yeteneklerinden Iago ile 4 senelik sözleşme imzaladı.

Genelde acleye geldiği için eleştirilir son dakika transferleri ancak bunların bir kaçı zaten uzun süredir planlanan transferlerdi. Voronin ve Necati biraz aceleye gelmiş gibi duruyor ancak gittikleri kulüpler ikisi için de uygun görünüyor. Sezon sonu kulüplerine döndüklerinde oynama şansları zor ancak bunu umut etmekten başka çareleri yok bu sezon.

Ekleme, Saat 00.40 : Aylardır beklenen de oldu ve Dimitar Berbatov artık Manchester United'ın oyuncusu.

Ekleme 2, Saat 01.10 :
- Robinho İngiltere'de ancak beklendiği gibi Chelsea'de değil Manchester City'de. Berbatov'u almak için araya girip havasını alan City Robinho ile avuttu taraftarlarını. Bir kanatta Wright-Philips bir kanatta Robinho kulağa hoş geliyor ilk anda.

- Cousin haftasonu Celtic'i dağıttı Rangers forması ile ve bundan böyle Hull City forması giyecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kerlon inter yolunda mı diyoruz ve 1-2 yıllık nadasa yatırıyoruz kendisini..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO