20.09.2008

Bayern Münih 2-5 Werder Bremen

Uzun yıllar hatırlanacak bir maçtı. Tarihteki yerini de alacaktır çünkü Bayern Münih'in sahasında 5 yemesi fazlasıyla sıradışı bir olay. Maçı açtığımda gol yoktu ama golü atacak gibi duran taraf W.Bremen'di. 1 veya 2 gol bulup maçı öyle götürürler mi diye düşünüyordum. Rosenberg 1-0 yaptı 30'da. Daha sonra devre bitiyor gol olmaz daha diye maçı kapatmaya yeltenmişken Naldo dur dedi bana 45'te ve 2-0 oldu skor.
İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi Bremen iyi başladı Münih ise seyirci kalmaya devam etti. Savunmayla mücadele edip hiç beklenmedik bir anda golünü attı Mesut Özil ve durum 3-0 oldu. Bayern Münih dirilir mi, kendine gelir mi diye beklerken Rosenberg 4-0 yaptı. Sonra eski Bayernli Pizarro 5-0 yaptı skoru. Bu skordan sonra açıkçası 6-7 olabilir diye bekledim ama Bremen aşırı rahat oynadı, topuk paslarıyla ve artistik hareketlerle pozisyonlar bulmaya çalıştılar bir kaç tane de yakaladılar. Eski Bayernli golünü attı, sıra eski Bremenli'ye gelmişti.. Borowski de 2 tane attı Bremen ağlarına ve durum 2-5 oldu. Bu gol olduktan bir kaç dakika sonra Werder Bremen daha önce defalarca olduğu gibi yine 6. golü kaçırdı ama bu kez kale boştu Sanogo topla buluştuğu anda.
5-0'dan sonra Bremen ciddiyeti elden bırakmasaydı en azından 2 gol daha bulup Bayern Münih'te Klinsmann'a el sallanmasına sebep olabilirdi. Kötü başladı, istikrarlı değil, eskisi gibi olamaz diye suçlanan Werder Bremen en iyi cevabı sahada verdi klasik deyimle. Almanya Ligi'nden keyif alamayanlara da cevap niteliğinde bir maç oldu. Almanya 3-4 sene önce o bildiğimiz saçma lige sahip değil artık, açık ara en iyi kadroya sahip Bayern Münih bile bu hale düşüyorsa o ligde keyif ve kalite vardır. Hiç yoksa tribünler %100 doluyor ki bu bile keyif alma sebebi..

Bir de maçın adamı Mesut Özil'den bahsetmek lazım. 3-0 olduğunda 3 golde de imzası vardı ki birini kendisi attı zaten.. Almanlar nasıl ki Hamit'i kaçırdıkları için kafalarını duvarlara vuruyorlar, biz de aynı şekilde Mesut için yapmaya başlamalıyız. Bu adamı A Milli Takımımızdaki diğer genç yıldızlarla bir arada hayal bile edemiyorum, Yıldıray'ın bunca zamandır yaptığı katkının bir kaç kat fazlasını yapabilirdi tek başına. Keşke kendisini Türkiye adına oynatmak için geç kalmasaydık..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO