2.09.2008

Transfer Bittikten Sonra : Kerlon Moura Souza

Transfer sezonunda son gün sürprizlerinden biri de Kerlon oldu. Üstelik fazlasıyla sürpriz bir takıma gitti : Chievo. Kerlon Seal Dribble denen hareketiyle ünlenen bir oyuncu. Bilmeyenler hareketin isminden de rahatlıkla çıkarabilir ne olduğunu, fok balığı gibi topu kafasında sektiriyor Kerlon ve bunu yaparken de çalım atıyor rakiplerine birer birer. Genelde faulle sonuçlanıyor bu hareketi, takdir edersiniz ki adamın kafasındaki topu faul yapmadan almak pek kolay değil. Kerlon bu hareketini ukalalık ve rakibi aşağılamak olarak görenlere de şöyle sesleniyor : "Bu sadece sahip olduğum bir yetenek, rakiplerime karşı bir saygısızlık göstergesi olarak düşünülmemeli."

İtalya'ya transfer ise ani gelişti. Bir akşam baktık ki Chievo'ya imzayı atmış bile. Bu da Inter, Roma, Juventus, Fiorentina, Milan gibi büyüklerden bir önceki basamak anlamına geliyor kendisi için. 2007'nin başlarında dizinden ağır bir sakatlık geçirip yıl sonuna kadar futbol oynayamamıştı. Tam iyileşti düzeldi derken de hemen ardından 2008'in ilk haftalarında diz bağlarını koparıp senenin yarısını daha sakat geçirmişti.

Chievo'nun sürpriz transferinin ardında işte böylesine ciddi bir sakatlık hikayesi de yatıyor. Neredeyse 1.5 yıldır futbol oynayamamış bir oyuncu, hem de iki ciddi sakatlığı da dizinden yaşamasına rağmen şansını denemek için en sert liglerden biri olan İtalya'nın yolunu tutuyor. Yeni bir sakatlığı daha kaldırabilir mi bu yaşta bilinmez ama İtalya'da işi diğer güney amerikalı meslektaşları kadar kolay olmayacak.

Fotoğraf'ta da o meşhur seal dribble'ı görüyorsunuz...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO