10.09.2008

Türkiye & İtalya

İki ülkenin ne kadar benzediği bilinen bir gerçek, akdeniz ülkesi olmaktan ileri geliyor bu da. Dönem dönem futbolda da çok benzerlikler gördük. En son örnek Ersun Yanal - Hakan Şükür ilişkisinin benzeri Donadino - Del Piero ilişkisiydi.

Şimdilerde iki takım da sakatlık sıkıntısıyla uğraşıyor Dünya Kupası Elemeleri'nde. Bizde Aurelio ile Hakan gitti, orada da savunma zaten bol bol eksiğe sahipken üstüne bir de yeni kadroya çağırılan Legrottaglie gitti.

İşin garip tarafı, şansla veya başka şekilde iki takım da son uluslararası şampiyonaların en başarılı ekiplerinden. Dünya Kupası'na İtaly damgasını vurdu, Avrupa Şampiyonası'na ise Türkiye. Acaba kader yollarını 2010 Dünya Kupası Finali'nde birleştirir mi ? Düşünmesi bile güzel hemen hemen imkansız olsa da...

2 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

italya ile 2010 finalinde karşılassak.maçtan önce italyanla fatih terime sevgi gösterisi yapsa,maçıda biz alsak ne güzel olurdu be...

YK dedi ki...

ya İtalya Lippi'nin dönüşüyle belki birşeyler yapar da. Fatih Terim yönetimindeki Türkiye'den bir şey beklemek yersiz. Terim Defolsun gitsin..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO