14.09.2008

2008 İtalya GP

Sebastien Vettel, Formula 1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu. Dahası, Minardi yıllarından bu yana Toro Rosso'nun F1 tarihindeki ilk galibiyeti oldu bu. En hızlı pistte beklenen hızları göremedik ama tarihe tanıklık ettik bir kez daha. Mükemmel bir haftasonu geride kaldı İtalya'da.

Lewis Hamilton 15. başladığı yarışı 7. bitirdi. 14'te başlayan Raikkonen ise ancak 9. olabildi ve puandan uzak kaldı.. Kubica da 11'de başlamasına rağmen harika bir pit stop stratejisi ile 3. sırada bitirdi ve şampiyonluk yarışından kopmamış oldu..

Avrupaya veda etti F1 bu sezon, önümüzde gece yapılacak olan Singapur var ve nasıl bir deneyim olacağını merakla bekliyorum. Bu yarışta herşey yolunda giderse önümüzdeki sezonlarda bol bol gece yarışı izleyebiliriz.

İtalya GP sonrası pilotlar ve markalar klasmanında da durum böyle. Raikkonen için işler imkansız gibi duruyor artık. Hamilton ile Massa'nın arasından Kubica'nın sıyrılması için de iki pilotun bir kaç kere yarış dışı kalması gerekiyor ki bu mümkün olsa zaten Raikkonen için de şampiyonluk şansı doğar. Markalarda ise ilk 3 sıra belli, Ferrari ve McLaren son dakikaya kadar çekişecek, 4. sırada ise Renault tek değil aynı puanda Toyota var ki F1 resmi sitesi Toyota'yı 4. Renault'yu 5. göstermiş. Sezon tamamlanmak üzere, geçen sezonkine benzer bir heyecan var ama bu kez Lewis'in yanındaki Kimi değil, Felipe..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO