24.09.2008

Dövme

Dövme yaptırmayı düşünüyorum, bir süredir aklımda var bu, kesin olarak birşeye karar verdiğimde gidip yaptıracağım zaten. Tam olarak hala karar verebilmiş değilim, önerilere de açığım elbette. Şimdilik kesik/yırtık görünümlü şeyler ilgimi çekmekte, kararımı o yönde verebilirim, bir de Batman logosu vardı aklımda da çabuk vazgeçtim ondan. Aslında Fred Çakmaktaş da düşünmüyor değilim, kendimi bildim bileli hastasıyım bu adamın, 21'i bitirip 22'ye girmeme 2 aydan az kaldı ama ben hala 3-5 yaşındaki çocuk gibi izlerim Fred'i gördüğüm zaman, çizgi filmin her bölümünü ezberlemiş olsam da...

Dediğim gibi, önerilere açığım, hoşuma giden birşeyler çıkar belki arada. Bir de daha önce bunu yaptıranlar bu ağrı-sızı konusunda hafiften bilgilendirirse iyi olur. Sanırım omuz tarafına yapılan daha az acıtıyor diğerlerine göre veya ben öyle sanıyorum kendimce. Bekliyorum önerilerinizi, tavsiyelerinizi, yorumlarınızı... Ha unutmadan, bunun acısını tarif edecek arkadaşlar dil piercingini referans göstererek acıyı tarif ederlerse belki bir nebze işime yarar. (Dilimde piercing yok şu an, acıyı nerden biliyorsun diye olursa da "bilirim ben" der ve kenara çekilirim :) )

Biraz araştırma yaptım ve şu fotoğraftaki dövme çok hoşuma gitti. Yine de kararsızlık var işte en başta dediğim gibi. Bu tarzda ama içinde yazı değil de başka birşeyler olan yırtık desenler arasından seçeceğim muhtemelen.. Zaten bu fotoğraftaki gibi çok büyük yaptırmam ilk başta, önce normalle başlayayım da, sonrası gelirse o zaman düşünürüm ki sonrasının geleceğine eminim..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

kewell'ın dövmeleri gerçekten hoş ama biraz büyük. insanoğlu çok sevdiği bir şeyi iki hafta sonra başka bir şeye satabiliyor. kaldı ki bu şey dövme olunca insanın daha iyi düşünmesi lazım.

firat selcuk dedi ki...

işte benim de problemim orada, birşeyi beğenip 1 sene sonra beğenmezsem ne olacak.. o yüzden böyle birşeyi anlatacak tarzda dövmeye pek sıcak bakamıyorum.. öyle olunca da kararsızlık artıyor..

Baris dedi ki...

fiorentinanın armasını yaptır dicem sen bana kızacan :)

firat selcuk dedi ki...

o da vardı aklımda da onu daha sonraya attım.. ilk dovme olarak dusunmuyorum, dogru duzgun bir tasarım bulmadan onu yaptırmam, duz logoya uc bes goruntu katmam lazım yapmak icin..

Zoma dedi ki...

Hocam şu anda geçici heves gibi gözüküyor biraz sendeki. Açıkçası çoğu kişi bir anlık gazla yaptırıp, sonra sıkılıyor vücutlarındaki şekilden.

Bence bir şekil üzerinde karar verdikten sonra 1-2 sene bekle. Hala aynı şekil sana bir şeyler ifade ediyor ve yaptırmak istiyorsan yaptır.

firat selcuk dedi ki...

sadece kesin kararımı yeni verdim yaptırmak icin, dovme fikri 2 seneye yakındır var, 1-2 aydır ciddi dusunmeye basladım.. sadece sekil konusunda kararsızım..

zaten bir simge veya sembol yerine yırtık tarzı birseyleri bir sure sonra anlamsız kacmaması icin istiyorum.. en gec 3 hafta sonra yaptıracagım ama hala kararsızlıgım suruyor sekil konusunda.. yırtık mı, baska sey mi diye kaldım arada..

baha dedi ki...

ben de ayni konuda kararsiz(d)im. bir arkadasimin tavsiyesiyle gecici dovme yapan bir kac yere gidip aklimdakileri anlatip bana bir kac model cizmelerini rica ettim, cogu hos karsiladi ve 1-2 hafta sonra ugrayip cikarttiklari modelleri aldim, ugrastiklari icin -istemeseler dahi- sembolik bi ucret biraktim. Artik ne istedigim aklimda netlesti, subat veya mart gibi yaptirmayi dusunuyorum. modeli netlestirmediysen senin de dovme yapanlara danismani tavsiye ederim.

Gökçe dedi ki...

Posttaki dövme çok şıkmıl yalnız, bu tür yırtık dövme çok gördüm ama içinden yazı çıkanı ilk defa. Kitap gibi adam derler görenler:) Çok başarılı yaptırılabilinir...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO