28.09.2008

Bülent Yıldırım #2

Tam 2 hafta önce kendisi hakkında konuşmuştum. Bugün İstanbul Büyükşehir Bld. - Beşiktaş maçını izledikten sonra kendisi hakkında daha önce yazdığım şeylerde yanılmadığımı gördüm. Beşiktaş'ın 2 golünü iptal etti, ilk golün faulle uzaktan yakından alakası olmadığını herkes gördü hakemin de gözleri önünde oldu. İptal edilen ilk golde Beşiktaş kalesinin arkasından bir çekimi vardı kameranın, o açıdan bakınca hakemin de önünün açık olduğu ve pozisyonu net şekilde gördüğünü farkettim. İkinci golde faul olduğunu pozisyonun başrol oyuncusu Nobre bile itiraf ediyor, orada konuşacak birşey kalmıyor bu itiraftan sonra. Ancak ilk golü vermemek, üstelik yardımcı golü verip ortaya koşmuşken vermemek skandal bir karar. Pozisyonun başka bir tekrarında Delgado yardımcı hakemin golü verdiğini işaret ediyor Bülent Yıldırım golü iptal etmeye koşarken..

Önce Galatasaray - Antalyaspor maçı, şimdi de İstanbul Büyükşehir Bld. - Beşiktaş maçı. 2 büyüğün 4 puanını çaldı bu hakem. Bizim maçtan sonra bir süre büyüklerin maçına verilmeyeceğini düşünüyordum ama 2 hafta geçti ve bu isim yine sahne aldı. Bu maçtan sonra da kendisi dinlendirilmezse ben bu hakemde ve Merkez Hakem Kurulu'nda art niyet ararım rahatlıkla..

Bakalım önümüzdeki hafta kimin puanı çalınacak. Aslında büyüklerin maçlarını izleyip böyle konuşuyoruz, acaba kalan diğer 5 maçta neler yaşanıyor ligde kim bilir. Belki Bülent Yıldırım veya diğerleri sahnenin görmediğimiz kısmında bunların daha fazlasını yapıyordur, keşke onları da izleyebilme şansımız olsa. 3 dakikalık görüntüler yetmiyor o anadolu takımlarının maçlarında..

2 yorum:

pclion dedi ki...

Franchi, sanki bu maçta iptal ettikleri doğruydu. Çok garip pozisyonlar ama ikisinde de faul var bence.

İlkiyle ilgili bir örnek daha vardı, sanıyorum Yattara'nın bir golü de böyle faul diye iptal edilmişti. İkincisinde ise Nobre sol ayağıyla adama çelme taktıktan sonra hareketini tamamlayıp Delgado'ya çıkarıyor. Tabi maç içinde çözmesi zor pozisyonlar, ben de ilk görüşte ikisi de gol sandım.

Bülent Yıldırım bence rezalet bir hakem yalnız, onda hemfikirim...

Adsız dedi ki...

İlk golde faul var, top kalecinin kontrolünde, hakemin açısından verip vermemesine birşey diyemezsiniz. Bu kadar kızacak bişey yok.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO