28.09.2008

2008 Singapur GP

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışı Singapur'da yapıldı bugün. Aydınlatmayı eleştirenler olmuş ama helikopter çekimlerinde görüldü ki pist şehrin ortasında güçlü aydınlatmanın etkisiyle bembeyaz bir hat oluşturuyordu. Cadde pisti olan Monaco ve Valencia'dan referans alarak sıkıcı olmasından korkulan bir yarıştı. Başlangıcı da öyleydi, ancak kazalarla ve güvenlik aracıyla, pit alanında yaşananlarla tarihteki ilk gece yarışı başka olaylarla de yıllar sonra hatırlanacak efsanevi bir hal aldı.
Yarışa şöyle madde madde özet geçeyim istiyorum :
- İlk olarak Nelson Piquet Jr. spin attı ve duvara çarparak yarış dışı kaldı. Pistin tehlikeli ve kapalı bir bölümünde kaldığı için de güvenlik aracı piste girdi.

- Olaylar durulmuş gibi gözüküyordu ki araçlar pite girmeye başladı. Massa girdiğinde arkasından Raikkonen de geldi ve beklemeye başladı. Acele eden Brezilyalı aniden gaza bastı ve benzin hortumunu da kuyruk gibi araca kilitlenmiş halde sürükledi. Pite çıktığı sırada Force India pit ekibinin yanından selam verircesine geçip bir de aracı sıkıştırdı, kuyruğuyla birlikte pit çıkışında bekledi. Raikkonen'in pitini tamamlayan ekip koşup kilitlenen hortumu zor da olsa çıkardı.

- Massa üstte Force India aracı ile yaşadıkları yüzünden pitten geçme cezası aldı.

- Bu pit-stopların en başında pit alanı kapalıyken içeri girip pit-stoplarını gerçekleştiren Rosberg ve Kubica da ceza aldı.

- Barrichello pitte sorun yaşadı, muhtemelen benzin alamadı aracına, pit ekibi "yavaş git ve böylece benzini idareli kullan" uyarısı yaparken araç pistin ortasında aniden duruverdi, motor problemi değilse eğer aracın benzini bitti ve komik bir olay yaşanmış oldu..

- Raikkonen'in de pite girişiyle Hamilton 3. sıraya yükseldi.

- Olay adam Massa pitten çıktığında son sıradaydı, bir kaç sıra atlama çabasındaydı, bunu da başarmıştı ki spin atıp duvarın önünde durdu, sonra devam etti ama kendisine çarpmak istemeyen Sutil duvara girdi. Sutil de dar ve tehlikeli bir yerde kalınca güvenlik aracı yine pistteydi.

- Güvenlik aracının çıkışından sonra Raikkonen'in mücadelesini izlemeye başladık, aynı zamanda Hamilton da son 8 turda 2. sıraya yerleşmenin planlarını yapıyordu. Raikkonen araç üstü kamera ile canlı yayındayken aniden duvara çarptı bitime 4 tur kala ve Ferrari'nin 46 yarış sonra bir yarışı puansız kapatmasını garantiledi.

- Alonso, 2006 Japonya'dan sonra Renault'ya ilk yarışını kazandırdı. Kendisi de bu sezon ilk kez yarış kazanmış oldu. Sıralama turlarından sonra "Bugün bizim için herşey bitti, hiç şansımız yok." açıklamasını yaptığında bugün bu kadar olayın yaşanacağını düşünemezdi sanırım.

Lewis Hamilton son 3 yarışa girilirken puan farkını yeniden arttırdı. Ciddi bir avantaj yaratacaktır bu. McLaren Mercedes ise Ferrari'nin puansız ayrılmasından sonra markalar klasmanında ilk sıraya yükseldi.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO