21.09.2008

Pazar Günü Keyfi #1 : Marmaris 2-1 Afyonkarahisar

En son ne zaman Marmarisspor maçına gittim hatırlamıyorum. Geçen sezon gitmediğime eminim. Sanırım en son 2006/2007'deki Bursa Merinos maçına gittim, 3-1 kaybetmiştik. Okul dönemi iki haftada bir Marmaris'e gelişlerimde de ya maç olmuyordu ya da o gün maç saati başka işim oluyordu yine gidemiyordum maça. Okul daha başlamamışken bu fırsatı kaçırmak olmazdı. Arkadaşımla gittik oturduk tribünde arkalara doğru, sahadaki dizilişten, taktikten, oyun yapısından o kadar çok bahsettik ki izlerken, yanımızdaki adamlar bizi teknik direktör sandıysa şaşırmam..

Maça gelince, Marmaris geçen 3 haftada 1 gol atabilmiş ve puana hasret şekilde ligin dibinde duruyordu. Afyon ise ilk 2 hafta maçlara çıkamamıştı, onlar da kendileri için ligi geçen hafta açmıştı. Marmaris 45'te golü buldu, 1-0 bitti ilk yarı. İkinci yarı Afyon 1-1'e getirdi ama Marmaris en azından 4-5 tane karşı karşıya pozisyonu harcadı. Daha sonra güzel kanat organizasyonu ile gelen orta yine aynı güzellikte bir kafa vuruşuyla noktalandı ve Marmaris hakettiği gibi tekrar öne geçti. Afyon zaten kapanıp 1 puan alsak kârdır mantığı ile gelmişti çünkü takım hücuma çıkarken bile geride 5 oyuncu bekliyordu. Bol gol pozisyonu oldu, çokça saç baş yoldurdular ama kazanan taraf Marmaris olunca maç çıkışı keyifliydim elbette. Marmaris'in 11 numaraSerkan ve 72 numara Yunus dikkatimi çekti, bundan sonraki maçlarda özel olarak takibimde olacaklar. Özellikle Serkan takımın tartışmasız yıldızı, bunu tek 90 dakikayı izlememe rağmen rahatlıkla söyleyebilirim. Afyon'da da dikkat çeken tek isim Antalya ve Gençlerbirliği'nden tanıdığımız Nihat Baştürk'tü.

Maça gidince iki şey dikkatimi çekti :

- 2. Lig maçlarında da formalara isim yazılması ve her oyuncuya tek numara verilmesi uygulamasına geçilmiş. Olumlu bir gelişme bu, böylece her maç bu adamı şu mu, bu oyuncu bu muydu tipi gereksiz tartışmaların önüne geçilmiş olacak.

- Yine 2. ligde ilk kez tanık olduğum birşey vardı bugün. Teknoloji buralara da uğramış, dijital tabelalar kullanıyor 4. hakemler. Bunun forma numaraları ile alakası olabilir elbette, elde metal tabelalarda 99 farklı numarayı kombine edip göstermek sıkıntı olabilirdi.

5 yorum:

Baris dedi ki...

Merhaba.
Ben Adana Demirsporluyum.
Marmaris 1 hafta önce Demirspor'la Adana'da oynadı malumunuz.
Deplasmandan mıdır, yoksa takım daha oturmamış mıdır bilinmez ama Marmaris çok berbat oynamıştı Adana'da. Gerçi Demirspor'un Marmaris'ten geri kalır yanı olmamıştı ilk yarı ya neyse :)
11 numaralı eleman değil de ben de 72 numaralı elemanı çok beğenmiştim maçta. 16 numaralı eleman da fena oynamıyordu. ikisini Demirspor'a transfer etmiştim hemen hayal dünyamda. :)
Sözün özü ; geçen sene bize Erhan Çatalçam'ı yollayan bu sene üst ligler de oynayacak 2-3 elemanı olan Marmaris'e baarılar dilerim.

firat selcuk dedi ki...

marmarisi gecen sezon bile izleyememistim, bu sezon de ilk kez izledigim icin neler oldu bilmiyorum.. ancak ben gectigimiz yıllardaki gibi grubunda ilk 2'ye oynayan, olmadı ekstra play-off'a kalıp yarı finaller oynayan marmaris'ten cok uzakta bir takım gordum sahada.. 16 numarayı begenmissin ama bugun sahaya cıkan 14 marmarisli arasında 16 numaralı levent'in en kotu performansı gosterdigini rahatlıkla soyleyebilirim.. her oyuncu degisikliginde onun cıkmasını bekledik ama o 90 dakika sahada kaldı..

hafta ici adana'da oynanan mactan zaten umutlu degildim.. takım 3 macta sadece 1 gol atabilmisti, bugun sansıma ilk galibiyetimizi aldıgımız ve ilk defa 2 gol attıgımız mac oldu..

72 numaralı yunus gercekten bu ligin ustunde bir oyuncu gibi geldi bana ki gecen hafta da sahanın iyilerindense bu dusuncem dogru gibi.. 11 numaralı serkan mac boyu cok iyi calıstı, cok cok rahat adam geciyor.. ortaları da cok sert ki bu da orta isabetli olmasa bile ceza sahasını karıstırmaya yarıyor..

takım cok pozisyona girdi ama fazla da umut vermedi, afyonun durumu ortada zaten.. keyifli bir mactı tabii ona lafım yok..

tamchee dedi ki...

Postunu yeni gördüm de bi şey soracağım yaa..
Ben de Marmaris'liyim ama yıllardır istanbul'da yaşıyorum, hala Marmaris maçlarında Hayati abi amigoluk yapıyormu..??

firat selcuk dedi ki...

bilemiyorum son durumlar ne, çünkü ben de 4 senedir izmir'de okuyorum.. zaten 7-8 yıldır da düzenli olarak gitmiyorum maçlara.. gittiğim maçlarda da sarıana tarafına değil okul tarafına kapalıya oturuyorum amcalar ve dedelerin olduğu yere :)

tamchee dedi ki...

ok. sağol

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO