14.09.2008

Bülent Yıldırım

Günün olay adamlarından biri.. Galatasaray'ın güzel futboluna rağmen kazanamaması kadar bu adam da maça damgasını vurdu. Hacettepe - Fenerbahçe maçının hakemi hakkında yorum yapamayacağım. Maç boyu pek bir olayı yoktu M.Kamil Abitoğlu'nun ama son dakikada karıştırdı ortalığı.

Galatasaray - Antalya maçının hakemi Bülent Yıldırım'a gelince...

Futbol nasıl oynatılmaz, nasıl sahadaki oyun kasıtlı olarak engellenir. Kasıtlı ve acımasız sertliğe nasıl taviz verilir, kötü niyet nasıl belli edilir... Bütün bunları teker teker bize gösterdi.

Hasan'ın kaşının açıldığı pozisyonun açık tribündeki kale arkası tekrarı izlendiği vakit o dirseğin kasıtlı olduğunu görebilirsiniz. Hakemin o şekilde izleme imkanı yok o an ama hakem olarak sahadaysa bunu görebileceğine inanıldığı için orada. Elin oğlu hava topunda dirseğini gösteren adama kırmızıyı göster acıma diyor, müdahele varsa zaten hiç düşünme kırmızıyı ver diyor. Adam kanlar içinde ama kartın rengi sarı. Ya o kartı vermeyeceksin "pozisyon icabı" diyeceksin, ya da kırmızıyı vereceksin, sarı kart bu pozisyondaki en son tercihtir.

Bir de, Aydın ciddi şekilde sakatlandıysa bunun hesabını kim verecek ? Bu kadar acımasız ve sert faule dur demek için, kolunun bacağının kırılması mı lazım illa ki?

Hakem sonuca etki etmedi ama futbol zevkine fazlasıyla etki etti, böyle hakem hakkında kötü konuşurken parantezi de açmak lazım elbette. Ömer öyle bir oyun oynadı ki bugün, Galatasaray'ın kazanabilmesi için ancak Antalya'nın 6 kişi kalması gerekirdi. Diğer türlü Ömer'in ve Uğur Kavuk'un o azmi ve performansı ile hakem iyi de olsa kötü de olsa skor değişmeyecekti. Tek söylemek istediğim hakemin bu acımasız ve sert faullere normalden fazla taviz vermesiydi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

antalyanın golunun ofsayt diye kesen numaralı tarafındaki yan hakeme de selamlar olsun bu arada... gercekten rezalet bir yonetim izledik hakem triosundan... hasan konusunda gelicek olursak manu macındaki vidic'in kırmızısı ile aynı idi yani atılması gerekirdi korhanın...ayrıca servetin formasının cekildi ceza sahası icindeki pozisyon veya ömere gosterilen sacma kırmızı bir macta bu kadar fazla hata yapmamalı hakemler.hakemler bence sahanın en formsuzlarındandı ancak ben bir kasıt goremedim acıkcası. aydına yapılan hareketlere gelince hakemin kartları bence dogruydu ustune ustluk aydın 2 veya 3 kez de hakeme cok rahat faul olmayan pozisyonlarda dudugu caldırdı.ayrıca antalyaya ve ömere mac boyu kufur eden taraftar da ayrı bir boyutuydu macın.
fenerbahce macının hakemine gelirsek son dakikada yasanan olaylarda sonuna kadar haklıydı ancak bazı pozisyonlarda gereksiz sekilde fenerbahcenin hızını kesti ama bu fenerbahce zaten kazanamayacaktı yani fener hakemine 7/10 vericek olursak gs macının hakeminin alıcagı not 3/10 olacaktır.

saygılar
eskisehirsporlu!

Derda KASAL dedi ki...

Antalyaspor karşısındaki hakem rezalet
Aydın sakatlanmadığı için yüz tane koç kestirebilir sadaka olarak
Şaş'a atılan kasti dirsek
Servet'in çekilmesi
Ömer'in sürekli vakit çalması ...
en azından 3-4 kırmızı kartın çıkması gerekiyordu
Allah o kasti tekme atan antalyalıların belasını versin

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO