25.09.2008

Biri Zayıf, Ya Diğeri ?

Sporting Gijon.. La Liga'nın yeni ekibi son yıllarda İspanya'nın gördüğü en zayıf takımlardan biri olduğu izlenimini veriyor şimdilik. İngiltere'de geçen sezon yaşanan Derby County faciasının bu sezon İspanya'daki örneği olurlar mı sorusu sık sık sorulmaya başlandı. Sezona beklentilerin altında başlayan Barcelona da bu takıma patladı, rakipleri Gijon'u ilk haftalarda rahat rahat geçiyor. Önce kendi sahalarında 6-1'lik Barça yenilgisi, dün de Real Madrid deplasmanındaki 7-1'lik mağlubiyet.

4 gün arayla oynanan 2 maç yenen 13 gol ve oynanamayan futbol. Sporting Gijon bu sene geldiği gibi giderse sürpriz olmayacak bu. Durumu düzeltip iyi oynamaya başladıkları vakit de 6-1 ve 7-1 için fazlasıyla pişman olacaklardır sezon sonuna doğru.
Hadi üstteki Sporting Gijon'u anladık diyelim, bir şekilde açıklamasını da yapabiliyoruz güçsüz oldukları için. Ancak Portsmouth için bu kadar kesin ve net bir açıklama nasıl yapılır bilemem. Manchester City deplasmanından 6-0 ile döndüler. Dün de Carling Cup maçında Chelsea 4-0'lık skorla Londra'ya döndü. 2004/2005 ve 2005/2006'da son anda ligde kalmışlardı. Daha sonra 2006/2007'yi 9. bitirdiler, geçtiğimiz sezon da 8. olarak yükselişlerini sürdürdüler. Bu sezona da kötü girmemişlerdi ama son iki maçları tamamen facia. Zenginlerin yatırım yaptığı kulüplerden biri Portsmouth ve bu formlarını bir kaç maç daha sürdürürlerse yatırımcıların kulüpten ellerini çekmeleri pek de uzak bir ihtimal değil. Sporting Gijon'un parası yok, gücü yok o yüzden bu halde, Portsmouth'un parası da var diğer ekiplerle mücadele edebilecek kadrosu da. Ters giden şeyler Sporting Gijon'da olduğu gibi boyun eğip kabullenecek cinsten değil bu yüzden.. 2008'in FA Cup şampiyonu o ünvanı hakettiği günlerin çok uzağında şimdilik.

2 maçta 10 gol yiyen takım bu hafta Tottenham önünde kendini kurtarmaya çalışacak ki Tottenham zaten ayrı bir dünya bu sezon, o maç belki de haftanın en kritik maçı olacak bu hafta..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO