27.07.2009

2009/2010 Sezonu Formaları : Galatasaray

Şahsen ben hepsini beğendim. Resmi sitenin girişinde beyaz forma biraz basketbol formasını andırmış Keita'nın kollar görünmeyince ama lansmanda gayet şık gözüküyordu. 2000 yılında UEFA finalindeki formayı anımsatıyor kollardaki sarı rengin daha fazla oluşuyla. Parçalı da gayet sade ve güzel, her sene bir klasik bir de çift yani sağlı sollu iki parçadan oluşan forma olarak değişerekten çıkacaktır bu formalar. Sade halleriyle bir sene böyle bir sene klasik çıkması yeterli olur herkes için, diğer türlü desenlere ilginçliklere hiç mi hiç gerek yok. Adnan Polat yönetiminin en olumlu yanlarından biridir Adidas'ı sade parçalı formalara diretmek. Ve mor forma... Ben Galatasaraylı ve Fiorentinalı'yım, bundan daha iyisini asla hayal edemezdim. Objektif değil subjektif bir yorum olacak, onu belirterekten söyleyeyim : Galatasaray tarihindeki en başarılı ve en kusursuz alternatif formadır bu. Alternatiften kastım kulüp renkleri kullanılmadan çıkanlar. Düz sarı, düz beyaz, düz kırmızı gibi formalardan iyidir demiyorum. Ancak siyah olsun, turuncu olsun, füme olsun tüm bunların arasında en iyisi mor oldu bana göre. Yarın(salı) dersten çıktığım anda ilk işim gidip Alsancak'ta Galatasaray Store'dan mor forma almak olacak. Hayallerim gerçek oldu resmen, kimin aklına düştü, kim mor olsun diye diretti bilmiyorum ama hayatımdaki en özel formaya kavuşturdular beni..

Ayrıca şunu belirteyim ki 21 Haziran 2009 günü parçalı çıkmıştı ortaya, inanan oldu inanmayan oldu ama sonuçta o gün de yazdığım gibi reklamlar değişti ve aynı forma çıktı piyasaya. Bulan kimdi bilmiyorum ama tebrik etmek lazım 5 hafta önceden bunu bulduğu için.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

bılmıyorum tutugum takımı oldugu ıcın mı yoksa gercektende ıyı oldukları ıcın mı ama 3 buyukler arasında en ıyı formalar Galatasaray ın mıs gıbı.

Yasin dedi ki...

Bence geçen seneki parçali daha güzeldi, mor formada yakismis.

Tuğçe dedi ki...

Ben de dahil olmak üzere pek çok kadın taraftarın mor formaya ilgi göstermelerini bekliyorum. Yarın ilk işim koşa koşa Store'a gitmek olacak:D

DBergkamp10 dedi ki...

Formalar güzel bence.

Parçalı: Son iki yılın parçalısından daha kötü olsa da yine de fena değil bence. Elde bu iki formadan biri olan için alınmaya değer değil bu forma bana göre. Bende 2007-2008 parçalısı var, o forma varken bu formayı hayatta almam.

Beyaz: Beyaz formalarımız her zaman hoşuma gitmiştir bu da öyle. Omuzlardan aşağıya inen kısım dikkat çekici, olmasa da olurmuş bu kısım bence.

Mor: İlk dedikodular çıktığında pek istememiştim ama alternatif iyidir diye düşünüyordum. Turuncudan çok daha kötü olsa da korkulandan daha kötü değil bence. Benim hoşuma gitti, bu formayı alabilirim.

Kaleci formaları: Geçen yılki kaleci formaları çok hoştu, bunlar da öyle. En beğendiğim formalar oldular.

Avrupa takımlarına yapılan formalarla bizim takımlarımıza yapılan formalar hep farklı geliyor bana. Adidas'ın Avrupa takımlarına yaptıklarını çok beğenirken, Türk takımlarına yaptıklarından çok azını beğenebildim. Yanlış anlaşılmasın Avrupa'ya farklı bize farklı gibi bir şey ima etmiyorum ama Avrupa takımlarındaki Adidas formalar daha güzel geliyor bana. Örneğin bir Bayern formaları, Liverpool, Arjantin formaları daha hoş geliyor bana.

Beercholic dedi ki...

Abi mor forma yakışmamış bence bir Fenerli olarak söylüyorum tabi. En iyi alternatif forma da olamaz. Sen aynı zamanda Fio'lu olduğun için çok beğendim. Bana sorarsan bütün tatlılığıyla Işıl derim.

firat selcuk dedi ki...

siyah ve füme adı altında yapılanları düsünüyorum.. üstüne bir de 2002'deki gri ve altın sarısı forma geliyor aklıma.. mor bence bunların cok cok daha ilerisinde..

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

turuncu gibi oturmuş bir üçüncü renk varken mora ne gerek vardı.. beyaz ise çok özensiz olmuş bildiğin kumaş yani boydan bir şerit filan olsaydı ...

dioxide dedi ki...

ben de mor formayı beğenenlerdenim. ilk alacağım o.

ama adidas'ın ya da yönetemin bu işe gereği kadar özen göstermediğini düşünüyorum. ayrıntılarını bizim blogta yazdım ama kısacak bahsedicek olursa; mor formadaki kırmızı ülker reklamı, parçalıdaki siyah/beyaz avea reklamları. bunlar çok basit bi şekilde formada kullanılan renklere uyarlanabilirdi.

beyazı sevmedim ama. onun için sade demek mümkün değil omuzdan inen o garip çizgi varken. antreman tshirtlerini andırıyor daha çok.

ama yine de aynı şeyi düşünüyorum. adidas forma yapmayı beceremiyor. belki kişisel bir yorum ama kesimlere, logonun durduğu yere ve değişmeyen üç banta baktıkça böyle düşünüyorum.

DBergkamp10 dedi ki...

http://www.gsstore.org/images/Urun/b5800-2.jpg

http://www.gsstore.org/images/Urun/b5794-2.jpg

Bu da iç kısmıları. Özellikle parçalınınki çok güzel olmuş.

Sade dedi ki...

sen yaptırsan formaları bu kadar olmazdı be Franchi! Mutlusundur artık aman gönlün hoş olsun! Değişik olmuş, alışılmadık. Bence güzel!

firat selcuk dedi ki...

dbergkamp10, görmüştüm bunları da sonradan açılmamıştı store'un sitesi, şimdi ekledim posta hemen..

blogger dedi ki...

2003/04 sezonunda giydiğimiz o rezil formalardan sonra artık bu formalar çok da kötü sayılmaz, mesela o arasına siyah katılmış ve parçalı diye yutturulan formadan sonra bu parçalıya laf yok,hele o omuzları kırmızı gri çizgili beyaz formaları gören birisi bu beyaz formaya itiraz edemez heralde, tabi en son olarak da buz mavisi gibi saçma bi renkte forma giydi bu takım bırakalım mor da giysin artık.

AbSurDMaN dedi ki...

"Vay efendim kırmızı olması gereken yer neden sarı, böyle bir saygısızlık nasıl yapılır" şeklinde eleştriler var parçalı için. Sanki sarının yanına lacivert koydular. Geçen seneki parçalıyla çıksak da bu sefer "hiç değişiklik yok bizi mi kekliyorsunuz" diye beğenilmeyecekti, genel hoşnutsuzluğu anlamak zor... Ben ilk defa forma almak için bu kadar iştahlandım, parçalısı ayrı güzel, moru ayrı hoş, beyazı ayrı asil olmuş. Para denkleştirebilirsem üçünden de alacağım.

Can dedi ki...

Öncelikle mor formaya oldukça duygusal baktığını düşünüyorum. Ben hiç beğenmediğimi belirteyim. Parçalı gerçekten geçen seneden daha kötü. Turuncu formayıda begenmiyordum. Açıkçası sadece renkler değil dizaynlarda oldukça başarısız. Birde beyaz formanın omuzlarındaki acayipliklere (acayiplik diyorum çünkü tamamen beyaz olsa daha hayırlı olurdu) mor forma sarhoşluğu ile değinmemişsin sanırım :) Artık bu yıl yaştır hoştur diyerek seç beğen al yapacağız. İşin enteresanı mordan başka alacak forma da bulamıyorum.

dioxide dedi ki...

AbSurDMaN genel hoşnutsuzluk her daim olacaktır. bu kadar büyük kitlelere hitap edildiğinde herkesi memnun etmek imkansız gibi. ama parçalının yarım kaldığı bi gerçek. belki kolların bölünmemesi fark yaratmak adına kabul edilebilir ama sarının sağda olması ve siyah-beyaz avea yazıları kötü gözüküyor.

firat selcuk dedi ki...

yalnız şu var sarı ve kırmızının yeri konusunda, 1908 serisinde de sarı solda kırmızı sağda olmuştu.. o nostaljik formaları gözünüzün önüne getirin derim..

tarihi formalara gönderme amaçlı bir hamle bu muhtemelen.. ilk kez olan bir şey de değil üstelik, 90'ların başında da var bunun örnekleri..

kaktus dedi ki...

bu formanın fiorentina moruyla ne alakası var, basbaya çingene pembesi olmuş.. laciverte benzemesin diye kırmızısını artırınca böyle feminen bir renk çıkmış ortaya.. rakibim de olsa karşımdaki takımın böyle forma giymesini normal karşılayamam

..

firat selcuk dedi ki...

sanırım hayatında hic mor gormedin ya da saka yapıyorsun

kaktus dedi ki...

http://www.jersey99.com/bmz_cache/0/0821db86ef71a44120b8f8d712baafde.image.320x320.jpg

bu formayla Galatasarayın mor(!) forması aynı renk mi ??

..

firat selcuk dedi ki...

ikisi de morun tonu, bire bir aynı oldugunu iddia eden mi var ?

galatasaray ne diye acıkladı ? "majesty" dedi rengin tonuna.. fiorentina'nınki ne ? "violet" yani eflatun..

renk adları ve kodları farklı ama ikisi de mor.. aynı tonda formanın çıkması için üreticilerin de aynı olması gerek, biri lotto biri adidas oysa ki..

efe dedi ki...

"80/09 formalarının fiyatları 62 liraya düşmüş, parçalı bulursam alırım" demiştin. bulabildin mi? çünkü ben de geçen seneki parçalıyı alabilmek için fiyatların düşmesini bekliyodum ancak hangi store'larda satılır bilmiyorum.

firat selcuk dedi ki...

izmir'de ve internette bulamadım, marmaris'e dönünce şansımı deneyeceğim bir de.. store yok orada ama ürünlerin satıldığı mağaza çok, ikisi de çocukluğumdan beri tanıdığım yerler.. oralarda yoksa adidas'a sorarım son çare..

Adsız dedi ki...

aman alın mor ..kılıf da hazırlanmış, galatlar falan bağlanmış mevzu ekonomik işlevsellikler katılmış, dünyaya ayak uydurmak, farklı olma çabası konseptleri de eklenmiş tam olmuş. Her takımın kendine has renkleri vardır ve bunun dışına uç renklerle çıkılmamalı. Önümüzde 2.fatih terim dönemine ait havlu çorap kıvamındaki mavi formalar gibi bir rezalet varken bir diğeri de bu sezon çıktı.Yakında pembesi, fosforlu yeşili, lilası falan çıkar koşa koşa gider alırsınız artık allah lila renkler en sevdiğim renkler diye.. Sevdiğin renkse tshirt olarak al forma olarak değil yahu. Yada orduspor, hacettepe vs miyiz biz.ŞU formanın yapımında,dizaynında,lansmanında, üretimininde emeği geçen herkesin allah bin türlü cezasını versin.Blog sahibi olarak sen mutlu olabilirsin fiorentinayla bağlantı kurup ama ben Galatasaraylıyım ve bu renk cümbüşüne asla anlam veremiyorum. Bu takımın renkleri bellidir. Daha da ötesi olamaz. Maç günlerinde bir sürü zıpırı görürüz şimdi heyoo mor forma baba yaaa diye ..

neyse heyy alternatif renkler gerekli, ekonomik açıdan süper, globalizm falan filan hem galatlar da bu renklerdeymiş diyip kandırmaya devam.

firat selcuk dedi ki...

hikayesi ol"a"mayan taraftarlarca elestirilmesi normal.. madem elestireceksiniz, adınızı sanınızı belli edin, adsız kisvesine burunup de gozu kara elestirilerde bulunmayın..

ayrıca ne derseniz deyin galatlar diye bir sey var ve mor forma ile bunun iliskilendirilmesi de gayet normal..

yahu adımız galatasaray bir kere, galatlarla baglantısı var diye mor forma uretmenin nesi ilginc olabilir ? adımız bile oradan geliyor, insaf be arkadas.. bu kadar sıg olmak zorunda mısınız ?

(bu en son gelen adsız yoruma ithaf edilmistir, diger arkadaslar alınmasınlar lutfen)

Ortega dedi ki...

Mor formayı senin beğenmeni bekliyordum zaten ama rakip tribünler için ciddi bir espri kaynağı olacaktır. Bu da garçek.

Adsız dedi ki...

yahu galatlar vardır eyvallah lafım yok istedikten sonra bağlarsın heryere. Milattan önceyede bağlarsın başka yere de bağlarsın. En sevdikleri renk mordu o yüzden moru seçtik gibi bir açıklama yaparsın yersen iyi gider.Adımızın o amaçla ordan geldiğini söylersen komiklik olur,semtimin adı oradan geliyorsa lise de o semtteyse bu semtle alakalıdır,bunu ismimizi ordan aldık diye galatlara bağlayamazsın bu hepimiz ademden geliyoruz diye biten kuramlar gibi birşey. Ben eleştirilerimde de bir sığlık göremiyorum. Sen nasıl mor forma için subjektifsen ben de aynı şekilde sarı kırmızı forma için subjektifim.Bıraksınlar allaşkına antin kuntin işleri. bu sene Mor,öncesinde havlu çorap tadında buz mavisi sırada ne var. Seneye fosforlu yeşil, sonrasında tekrar lila ?? Nasılsa popüler nasılsa çok satıyo diye yakında beyaz formayı da kaldırırlar, bir yere bağlayamadık bu formayı, zaten çok da satmıyor falan diye. Kardeşim bu takımın düz sarı forması yok senelerdir. Bizim ana rengimiz ama senelerdir bir tane düz sarı formamız yok. Ama mor formamız var kökenimizden kaynaklı seviyolarmış. Beyaz mı boşver yahu, düz sarı forma mı hadi canım ya ne gerek var...

Neyse boş bir tartışma bu. Mor formanızla mutluluklar dilerim. Biz gene klasik parçalımızı alır bir de üzerine sezon ortasında çıkacak kırmızı formamızı alır gene arkasına 8 prekazi yazdırırız.

Adsız dedi ki...

http://www.2288gs.com/

ha forma için yazdıklarımın arkasında olmakla beraber site tasarımı nefis olmuş onu da belirtmeden geçmeyeyim.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO