8.07.2009

Melo Juventus'ta : Yatacak Yeriniz Yok !

İtalya ve Avrupa'da sezonun belki de en iyi çıkışını yapan ve tüm dünyanın Konfederasyon Kupası'nda hayran kalıp ağzı açık izlediği Felipe Melo'yu Juventus aldı. Böylesine mükemmel bir oyuncuyu şaka gibi bir takası da işin içine katarak taraftarın yeryüzünde en çok nefret ettiği takıma gönderiyorlar. 20 Milyon Euro + Marco Marchionni karşılığında anlaşma sağlanmış, küfür mü ediyorsunuz transfer mi yapıyorsunuz diye sorarlar adama. Günlerdir Fiorentina'nın gündemini meşgul eden Felipe Melo hakkında 2 gece önce umudu kesip Uyanık Melo başlıklı bir yazı yazmıştım. O yazının hakkını verdi ve 2 gün sonra Fiorentina tribünlerinin 1 numaralı düşmanı Juventus'un yolunu tuttu.

Transferdeki ücret de komedi. Böyle çıkış yapmış bir isim var ve geçen sene zaten 12 Milyon € ödenmiş kendisine. Bütün bu çıkışın ve performansın bedeli 8 Milyon € mu yani ? Inter'in, Arsenal'in peşine düştüğü, Real Madrid'le de adı anılmaya başlamış oyuncunun ederi bu mudur ? Bir de küfür eder gibi 20 Milyon €'nun yanına Marchionni'yi iliştirmişler. Güya 5 Milyon € buradan geliyormuş ve Melo konuşulduğu gibi 25 Milyon € ediyormuş. Bak sen.. Marchionni denen adam normal şartlarda 2 Milyon € ancak edecek bir isimken değerini 2-2.5'a katladı. Öve öve bitiremediğimiz Pantaleo Corvino bu sezonki en ciddi sınavında sınıfta kaldı, bu sezon Melo'yu unutturacak bir isim gelmeli bu takıma. Marcus Berg olayından sonra Melo'da da başarısız olan Corvino'nun önünde 3 ciddi transfer var şimdi. Sağ bek, orta saha ve Gilardino'yu destekleyecek kalitede bir forvet. Bonus olarak cebinde para kalırsa geleceğe yönelik bir de stoper alması gerekebilir. 20 Milyon € kazandık bir gecede ama sevinemiyoruz bile, yazıklar olsun...

3 yorum:

tanjue dedi ki...

Sevinilecek gibi değil ki! Ya aceleleri neydi ki ortalık karışmaya yüz tutmuştu zaten.Barca Mascherano'nun peşinde, Manu Yaya'nın,Real'e böyle bir adam lazım ve Xabi işi olmayacak gibi. Bu takımlardan herhangi biri eninde sonunda Melo'ya dönecekti.Bir de cidden takasa ne lüzum vardı ki? Marchioni'den ne olur bilmem ama Fiorentina'ya yazık olur. Mascherano'nun, Xabi'nin,Yaya'nın 50'ye yakın ettiği dünyada Melo'nun değeri 25 bile olmamalıydı.

alessandro del piero dedi ki...

fiorentina taraftarının juve nefretinin sebebi ne acaba? bildiğim kadarıyla roberto baggio transferiyle alakalı ama sonuçta oyuncu juventus'u tercih ettiğine göre suçlu neden kulüp oluyor taraftarın gözünde? oyuncunun bağlılığını sorgulamak yerine direk tüm nefreti başka bir kulüp üzerine yönlendirmek çok manasız geliyor bana, hani adamın kafasına silahı dayayıp ya da şantajla filan transfer edersin de anlarım ama günümüzde zaten fiorentina tarzı top altı takımların sembol oyuncularını daima elinde tutabildiği ne zaman görüldü ki? yapılan her transfer sonrası birileri diğer kulüplerden nefret etmeye başlayacaksa işimiz zor o zaman..

os dedi ki...

bu yıl oynanacak CL maçları, önümüzdeki yıl dünya kupası olduğunu düşündüğümüzde, felipe melo'nun da en az konfederasyon kupasında gösterdiği performansı göstermesi..

Galatasaray'ın Arda Turan'ı 5 milyon Euro + bir oyuncu tarzı bi transfer yapması gibi...

en başından beri bu melo olayının takipçisiyim ben de.. üzüldüm açıkçası..

ve bu senin üzüntün, sinirin bir ah olarak tutacak ve felipe melo'dan verim alamayacak juve :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO