30.07.2009

Rüya Değil : Elano Galatasaray'da

Saat 03.20'de transfer açıklanır mı arkadaş, hadi ben uyanıktım hemen idrak ettim de uyuyan adamlara haber verince inanmadılar dalga geçme diye. Tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum şu an, Deco keko gibi yaşını başını almış adamlara tenezzül edilmeyeceği açıktı ama o kadar adam varken Deco'nun alınacağı ihtimali inceden rahatsız ediyordu beni. "Bas bas bağırılan haberlerden hangi biri doğru çıkmış ki Deco doğru çıksın ?" sorusunu sorup beni sindirebilirdi aslında herkes, yine de bu defa sağ gösterip sol vurmayız belki diye çekinmiştim. Gerçi Elano da sağ-sol-vuruş denklemine uygun değildi, adı anılmıştı ama Milan'a gider Inter'e gider diye umudu kestirmişlerdi doğrusu. Sonuçta Deco değil Elano geldi ve gerek risk olsun gerek de kadroya yapacağı katkı olsun Elano daha yararlı olacaktır ilk bakışta. Çok net ve temiz bir transfer yapıldı, bundan sonra kadroda biraz şişkinlik oluşuyor ama rotasyonu başarılı şekilde uygulayan Rijkaard bir yolunu bulacaktır. Taktiği dizilişi ve varyasyonları Netanya maçından sonra yazılacaktır. Orada oynatılırsa Keita da diziliş için ipucu verecek çünkü.

Ayrıca resmi sitemizin de hafiften kolaycılığa kaçtığını belirtmek isterim. Google'da Elano yazıp aratınca çıkan ilk iki sonucu kullanmışlar görseli hazırlarken. İnsan biraz uğraşır ilginç ve hoş fotoğraf bulmak için. Resmi sitemizin bu çakallığını/sinsiliğinı de böylece ufak ve eğlenceli bir detay olarak not düşmüş olayım.

Ekleme : Görseli değiştirmiş resmi site, şimdi daha şık ve güzel olmuş. Ama ilk hali postun başında görülüyor. Güzel bir detay olarak kalsın burada :)

6 yorum:

dioxide dedi ki...

gecenin bi yarısı bu transferi de gördük ya..

yönetimin harika hamleleri devam ediyor. rüya gibi bi kadro oldu. artık başlasın şu lig .)

tanjue dedi ki...

@Artemio

Dostum ben bile büyük bir heyecana kapıldım. Müthiş transfer hayırlı olsun. Bir boşlukta Ali Sami Yen'e uğramak lazım, sadece Trabzon maçı kesmeyecek:)

Bu arada resmi siteye kızma çok onlar da şaşırmışlardır transfere:) Bu kez haberler yansıdı medyaya ama ben dahil kimse inanmıyordu, ben hala inanmakta zorluk çekiyorum hatta. O değil de ben Jo ve Elano için post attıktan önce alsaydınız iyiydi:) Avrupa'nın 6. büyük ligi haline gelmemiz için de mthiş trasfer hamleleri bunlar. Bir trabzonsporlu olarak ne kadar sevinip , heyecanlandığımı anlatmak istiyorum:D

Adsız dedi ki...

Mükemmel bir transfer. Bu kadroya 1-2 sene içinde Avrupa Kupası farz oldu :)

Başkanson dedi ki...

sabah sabah yaşadığım şoku hiç bir kelime tarif edemez. mutluluktan patlayacam resmen.
böyle bir vizyon ve yöneticilik başarısı olamaz.
şimdi eşşek yüküyle forma satma/alma zamanı (yine de mor almayı düşünmüyorum:))

os dedi ki...

her gece rome izliyorum bir kaç gündür.. 2 bölüm falan, sonra bloglara bakıyorum gece postu var mı diye.. dün gece de bitti bölümlerim ama uykum da geldi, hadi dedim bu sefer bakmadan yatayım, şimdi olmadık bir şey denk gelir boşu boşuna uykusuz kalmayayım dedim :)

içime doğmuş beni uykusuz bırakacak olmadık bir şey ama, bunun transfer olacağı aklımdan geçmemişti..

hayırlı olsun.

Unknown dedi ki...

Galatasaray artık bu gazla akşamki maçı rahat götürür. Bu transferlerle Avrupayı sallar.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO