2.07.2009

Vassell & Ankaragücü & FM/CM Serileri

Football Manager ve eski adıyla Championship Manager oyunlarında Türkiye'de oynarken yıldız transferleri ve Avrupa'da ses getirecek transferleri sadece biz yapıyoruz sanıyorduk. Bizim takımımıza her türlü yıldız gelirdi, biz oyunu biliyorduk ve alıyorduk çünkü. Ancak küçük ve orta seviye takımlar iyi bir ismi aldığı zaman olay olurdu, olaydaki gerçekçiliği sorgulardı herkes. Oyunda mantık hataları olduğu, böyle transferleri küçük ve orta düzey Türk takımlarının yapamayacağı konuşulurdu. Oynarken hep akıllarda soru işaretlerine sebep olurdu o transferler. Bunların sonucunda yapımcı firma Sports Interactive ağır eleştirilere maruz kalırdı. CM serilerinde Diego Simeone 35 yaşında Samsun'a gelmişti bende mesela. 37'lik Shevchenko'nun İstanbulspor forması ile beni perişan etmesi vardı. En son FM 2009'da Gençlerbirliği Ali Karimi'yi aldı benim oyunda, bunu gören arkadaşlarımın çoğu oyunun gerçekçiliğini sorgulayıp yerden yere vurdular yapımcıları.

Ben de diyorum ki buyrun Vassell, buyrun Ankaragücü. Sports Interactive mi başarısız yoksa siz mi abartıyorsunuz ?

1 yorum:

erbo dedi ki...

yine de, pek normal olmadığını da söylemeliyiz bu transferin. şimdi Ankara'ya Katar mantığıyla geldiğini sanmıyorum (yani o kadar astronomik bir teklifle geldiğini).

Bunun yanında adam yaşlıda değil 80'li. E Premier lig'de gol atamıyordu eleştirileri var. O zaman gideceğin 2. yol Ankaragücü mü olur. Hani Fransa'ya falan gitmez misin?.

Ama yine de menajerlik oyunlarımızın hakkını verdiği için teşekkür edelim Vasselle...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO