9.07.2009

Zayton Cup #2 : Galatasaray 1-0 Wydad Casablanca

Kupanın 2. maçında da tek golle galibiyeti alıp 6 puana ulaştık ve cumartesi günü oynanacak Leverkusen maçı öncesi sezonun ilk kupasını almaya yaklaştık. Resmi bir kupa olmasa da sezonu açar açmaz sembolik bir kupa kazanmak her zaman için moral aşılayacak bir durumdur. Cumartesi akşamı Leverkusen'e yenilmediğimiz takdirde Zayton Cup'ın şampiyonu oluyoruz.

Maça geçecek olursak, Kleve maçında olduğu gibi tek tek detaylı bir inceleme yapmak istiyordum ama bunu Leverkusen maçı sonrasına bıraktım. Cumartesi akşamı maçtan sonra kupadaki 3 maç için genel bir değerlendirme yapmak daha doğru olur. Ancak bugün oynanan maçtan konuşurken Emre Çolak'tan bahsetmemek ayıp olur. Sanırım Lincoln konusunda sessiz kalan yönetimin son 3-4 günde kendisine ateş püskürüp tamamen gözden çıkarmasının sebebi Emre'nin performansı. Sorumluluk alıyor, topu bilinçli kullanıyor, nerede durup nasıl pozisyon alacağını biliyor, henüz yeterli olmasa da duran toplarda Sabri ve Barış gibi isimlere oranla fersah fersah ileride. Tüm bunları birleştirip bir de A takımda oynadığının farkına varınca ortaya yepyeni bir yıldız çıkıyor. Serdar Eylik ile birlikte sezon içerisinde bol bol seyredeceğiz kendisini, bu artık netlik kazandı. Bir de Cem Sultan'ı izlesek fena olmaz, Tobol maçlarında şans bulup gol atabilirse sezon içerisinde kiralanma ihtimali yerine takımda kalması düşünülür, iyi de olur. Ayrıca ilk Kleve maçına bakıyorum, bir de bugünkü maça. Rijkaard'ın istediği sisteme oyuncuların daha da ısındığı gözlerden kaçmıyor. Özellikle de oyuna Arda, Baros gibi isimlerin girmesiyle Rijkaard'ın sisteminin yıldızlar tarafından da çabuk benimsendiğini gördük. Geçen sezon benzer bir oyun oynanmaya çalışılsa da mantık çok başkaydı. Gerçi zamanında Barcelona ile bol bol izledik Rijkaard'ın oyun planını ama sarı-kırmızı formayı da o sisteme adapte ederken yaşanan geçiş sürecini böyle basamak basamak görmek çok keyif veriyor.

Bir de, Sabri'nin 30. dakikada yerini Uğur Uçar'a bırakması lütfen gizli bir mesaj olsun, lütfen...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Leverkusen'de Turk bir genc var ona dikkat etmenizi oneririm:

http://www.cezasahasi.net/2009/07/burak-kaplan-gunun-adam.html#comments

Kazım dedi ki...

Maçı izlemişsin sanırım. Uğur Uçar nasıl oynadı sence? Sakatlanmadan önceki performansına olmasa bile bi Hakan Balta performansına ne zaman ulaşabilir, veya ulaşabilir mi? Sağ beki Sabri'den ne zaman tam anlamıyla teslim alabilir?

Çok özledik Küçük Kaptanı.

iinan dedi ki...

"Bir de, Sabri'nin 30. dakikada yerini Uğur Uçar'a bırakması lütfen gizli bir mesaj olsun, lütfen..." Bu temenninin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle..

Sade dedi ki...

Genç futbolcuların Rijkaard gibi hem ftbolculuğu hemde teknik direktörlüğü kariyeri olarak neredeyse Türkiye'ye gelen en iyi Teknik direktörle çalışıyor olmalarını en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyorum. Bu genç futbolcular için bulunmaz bir hint kumaşı! Umarım Galatasaray formasını giymeyi gösterecekeleri performans ile hak ederler.

firat selcuk dedi ki...

@kazım,
uğur'u beğendim ben, henüz tam olarak hazır değil tüm takım arkadaşları gibi.. 2-3 hafta sonra eski kondisyonunu yakalar ve en azından 60-70 dakika oynayacak kıvama gelir.. 1.5-2 ay içinde de 90 dakika oynayacak düzeye gelir gibi duruyor.. dedim ya diğerlerinde pek farkı yok sahada, hissedilmiyor uzun süre sakat olduğu.. üstelik hızından, tekniğinden ve en güzeli isabetli ortalarıyla uzun paslarından bir şey kaybetmemiş.. bu bile yeterli.. hem keita hem uğur sağdan içeriye giren isimler, sol kanat egemenliğinin uzun yıllardır sürdüğü galatasaray'da sağ kanadın ayağa kalktığı sezon bu sezon olacak galiba..

Adsız dedi ki...

Çin Konsolosluğuna Gidiyoruz!

İçimiz kan ağlıyor!

Kendi soyumuzdan olan müslüman türk kardeşlerimiz haince, acımasızca, şerefsizce katledilmekte ve bu olaylara maalesef tüm dünya seyirci kalmaktadır.

Bu yaşananlara artık bir dur demenin, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin ve bir kıvılcım olmanın vakti geldi.!

Cumartesi günü 14:00’de Tarabya’da bulunan Çin Konsolosluğuna gidip protestoda bulunacağız. Galatasaray’lı olup olmaması hiç önemli değil herkes eşini dostunu, arkadaşını alıp cumartesi günü Tarabya’da olmalı!

ultrAslan

Adres Bilgileri :
Memduh Paşa Yalısı Mısırlı Cad. Tarabya İstanbul
Tel : 90 212 299 21 88

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO